Ρήτρες για όλα τα… γούστα!

Ρήτρες για όλα τα… γούστα!

Με αυτούς τους όρους αλλάζει στάση ο Γιώργος Βασιλειάδης και είναι έτοιμος να δώσει τα χέρια με τη Super League. Οι δανεικοί και οι ποινικές ρήτρες που είχε καταθέσει στη Super League ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Πολιτεία και Super League οδεύουν προς συμφωνία με τα λεφτά της ΕΡΤ μετά τη νέα κυβίστηση του Γιώργου Βασιλειάδη, που αν και εμφανίζονταν κατηγορηματικός μέχρι πριν από μία εβδομάδα, ξαφνικά άλλαξε ξανά τη στάση του και τουλάχιστον για φέτος, περνάει η γραμμή του συνεταιρισμού για την αναδιάρθρωση.

Το πρωτάθλημα, εφόσον το deal ολοκληρωθεί, θα αρχίσει πιθανότατα τις 25 Αυγούστου και στο τέλος της περιόδου οι ομάδες θα μειωθούν σε 14.

Τη σεζόν 2019-20 και 2020-21 βλέπουμε καθώς η συμφωνία είναι αρχικά για ένα χρόνο. Το καλοκαίρι του 2019 θα τεθεί πάλι θέμα μείωσης των ομάδων σε 12 και όλο το story θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Super League και υφυπουργός Αθλητισμού λοιπόν, αναμένεται να δώσουν τα χέρια και η ΕΡΤ θα μπει στο παιχνίδι για τις επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ ή πέντε, αν Παναθηναϊκός και Άρης, κλείσουν τελικά, στη Nova όπως ακούγεται.

Η συμφωνία έχει ρήτρες, για όλα τα… γούστα ενώ υπάρχει και μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής: κάθε ομάδα δεν θα μπορεί να δίνει περισσότερους από τέσσερις δανεικούς παίκτες συνολικά και μόνο έναν σε κάθε ομάδα. Περιορισμό στους δανεικούς, που όπως έγραψε το 10.gr, ήθελε να περάσει και πριν από δύο χρόνια ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα;

Σε ότι αφορά τις ρήτρες, τους όρους, όπως προβλέπονται από το αρχικό σχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη, είναι οι εξής:

– Για τελεσίδικη καταδίκη για επεισόδια τα οποία επιφέρουν τιμωρία «κεκλεισμένων των θυρών» προβλέπεται ποινική ρήτρα 50.000 ευρώ.

– Για επεισόδια που οδηγούν σε παρακώληση με οποιονδήποτε τρόπο, μετάδοσης αγώνα, σε τραυματισμό οποιουδήποτε εργάζεται για την τηλεοπτική μετάδοση, σε παρεμπόδιση δημοσιογράφων από την εκτέλεση του έργου ή σε απειλή ζημιών ή πρόκληση ζημιών σε εξοπλισμό μεταδότη, ρήτρα 75.000 ευρώ/παράβαση.

– Για τελεσίδικη καταδίκη ΠΑΕ για επεισόδια που οδηγούν σε μη διεξαγωγή ή διακοπή αγώνα, ρήτρα 100.00 ευρώ/ παράβαση.

– Για δυσμενείς, δυσφημιστικές, απαξιωτικές δηλώσεις αξιωματούχων, εκπροσώπων ΠΑΕ ή συνδεδεμένων προσώπων (σύμφωνα με τους ορισμούς του ΚΑΠ ή οποιουδήποτε άλλου εφαρμοστέου Κανονισμού) κατά του πρωταθλήματος, Super League, ΕΠΟ, οργάνων ποδοσφαίρου, ρήτρα 50.000 ευρώ/παράβαση.

– Για δυσμενείς, δυσφημιστικές, απαξιωτικές δηλώσεις αξιωματούχων, εκπροσώπων ΠΑΕ ή συνδεδεμένων προσώπων κατά του τηλεοπτικού μεταδότη, της dιοίκησης, στελεχών, συνεργατών αυτού, ρήτρα 30.000 ευρώ/ παράβαση.

– Επίσης, προβλέπεται έλεγχος ανά τρίμηνο, από τρίτη ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία της οικονομικής κατάστασης, «υγείας» κάθε ΠΑΕ, με θεσμοθετημένα κριτήρια (π.χ. έλεγχος λόγου ιδίων κεφαλαίων προς δανειακά κεφάλαια, λόγου κυκλοφορούντος ενεργητικού προς βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, καθαρή θέση εταιρείας κλπ.). Σε περίπτωση επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης ή μη τήρησης των συμφωνημένων δεικτών, προβλέπεται ρήτρα ίση με αφαίρεση 3% της συνολικής αμοιβής.

– H έγκαιρη εξόφληση του συνόλου των υποχρεώσεων κάθε σεζόν προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, μέλη ομάδας, καθώς και των φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων προς ασφαλιστικούς φορείς. Θα κρίνεται βάσει των reports της παραπάνω ελεγκτικής εταιρείας και φορολογικής, ασφαλιστικής ενημερότητας. Σε περίπτωση οποιασδήποτε μη έγκαιρης εξόφλησης, προβλέπεται ποινική ρήτρα ίση με το μη εγκαίρως εξοφληθέν ποσό.

– Επιδιόρθωση τεχνικών ελλείψεων σταδίων, βελτίωση εγκαταστάσεων βάσει υποδείξεων μεταδότη, προβλέπεται ποινική ρήτρα 20.000 ευρώ/ παράβαση

Τέλος, για καταδίκη, έστω και σε πρωτοβάθμιο πειθαρχικό επίπεδο, για χειραγώγηση αγώνα, δωροδοκία ή διαφθορά, ποινική ρήτρα 300.000 ευρώ/ παράβαση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ