Ο Αλαφούζος οδηγεί τον Παναθηναϊκό στον Γιαννακόπουλο

Ο Αλαφούζος οδηγεί τον Παναθηναϊκό στον Γιαννακόπουλο

Το πράσινο καράβι πάει στα βράχια και η επόμενη ημέρα θα έχει αναπόφευκτα την υπογραφή του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Δεν είναι μόνο το Μάτι και οι υπόλοιπες περιοχές της Αττικής που έγιναν στάχτη, πάνω στις οποίες παίζεται ένα μακάβριο επικοινωνιακό παιχνίδι από την κυβέρνηση. Η αναλογία μπορεί να ακουστεί υπερβολική, αλλά για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού είναι πέρα για πέρα πραγματική, καθώς και το άλλοτε λαμπερό πράσινο του Παναθηναϊκού έχει μετατραπεί σε στάχτη πάνω στην οποία έχει στηθεί ένα περίεργο επιχειρηματικό πόκερ.

Αναφερόμαστε φυσικά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, ο οποίος μπήκε στην «εντατική» το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα της χρηματοδότησης και να αφήσει το Τριφύλλι να… μαραθεί χωρίς να πει κουβέντα.

Κανείς δε γνωρίζει τίποτα για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, πέρα από το γεγονός ότι κάποια στιγμή διαπραγματεύτηκε με την PanAsia του απίθανου Ταϊλανδού. Η ομάδα βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, ενώ παράλληλα με «μαεστρικό» τρόπο διατηρείται στο περιθώριο ο κόσμος της. Αυτός που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να δώσει πνοή σε κάποιο όραμα.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ είναι η διαμάχη με τον ΑΟ, τον ερασιτέχνη όπως συνηθίζεται να λέγεται, με αφορμή τη χρήση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ανέλαβε τη διοίκηση του ερασιτέχνη, μοιάζει να κατάλαβε ότι αν υπάρχει ένας δρόμος να πάρει την ΠΑΕ, αυτός δεν είναι άλλος από τη «μάνα» του λόχου. Και αυτό γιατί έτσι όπως δείχνει να χειρίζεται την ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος, ο δρόμος προς τη διάλυση μοιάζει να μην έχει επιστροφή.

Για τις παλινωδίες του Αλαφούζου έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις και έχουν γεμίσει χιλιάδες σελίδες, ωστόσο αυτή τη στιγμή αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα μόνο ευοίωνο δεν είναι για τον άλλοτε κραταιό σύλλογο.

Η ομάδα είναι οριακά στελεχωμένη με παίκτες και προπονητές και αν την κρίναμε καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια θα την κατατάσσαμε ανάμεσα σε αυτές που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους. Όταν ξεκινάει μάλιστα τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος με -6 βαθμούς, τότε μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Ωστόσο δεν παίζει μια ομάδα μόνη της μπάλα. Υπάρχει (;) και η διοίκηση, υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι υποστελεχωμένη, γεμάτη «τρύπες» σε όλα τα τμήματα, ενώ ο κόσμος παραμένει μακριά. Αυτοί βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί παραλογισμοί στα χρόνια διοίκησης Αλαφούζου. Θυμηθείτε απλά τι έγινε πέρυσι, τέτοια εποχή. Όταν η εταιρεία ήταν υπερχρεωμένη και ο ιδιοκτήτης της αποφάσιζε να προχωρήσει σε ακριβές μεταγραφές, τις οποίες λίγο αργότερα αποφάσισε να μην πληρώσει.

Τώρα που η οικονομική κατάσταση είναι το ίδιο τραγική, ούτε εμπορικό τμήμα υπάρχει, ούτε καν η πρόβλεψη να «παζαρέψει» ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα του δώσει μια ανάσα.

Όλα αυτά ενώ οι Ταϊλανδοί παραμένουν άφαντοι περιμένοντας ποιος ξέρει τι και ποιος ξέρει ως πότε… Αν δεν προχωρήσει αυτή η λύση που είχε τις… ευλογίες Αλαφούζου και δε βρεθεί άλλος επενδυτής να πάρει το γωνιακό «μαγαζί» που λέγεται ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τότε το μέλλον όσο κι αν μοιάζει ζοφερό αυτή τη στιγμή, θα φέρει την υπογραφή Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού πράσινου αυτοκράτορα μοιάζει να ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα, καθώς αν και εφόσον το καράβι που οδηγεί (;) ο Αλαφούζος καταλήξει στα βράχια, τότε η επόμενη ημέρα θα καθοριστεί από τον ερασιτέχνη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ