Ο μοναχικός δρόμος του Αλαφούζου

Ο μοναχικός δρόμος του Αλαφούζου

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οδηγείται από την ίδια του τη στάση σε ένα μονοπάτι που μοιάζει αρκετά δύσβατο. Εκτός κι αν βέβαια ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών... ξεφορτώνοντας το βάρος απ' τις πλάτες του.

Στα άκρα λοιπόν οι σχέσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον ΑΟ, δηλαδή τον ερασιτέχνη, όπως συνηθίζεται να λέγεται στην αθλητική διάλεκτο. Αλαφούζος εναντίον Γιαννακόπουλου και οι μονομαχίες στον πράσινο ήλιο συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Άλλωστε στον Παναθηναϊκό την τελευταία δεκαετία κανείς δεν πλήττει.

Ο Αλαφούζος πήρε τις αποφάσεις του πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή. Λίγο αφότου ολοκλήρωνε και τις τελευταίες μεταγραφές, μερικές εκ των οποίων ήταν και αρκετά ηχηρές, εκτός από δαπανηρές. Βέβαια όταν ήρθε ο λογαριασμός, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το γύρισε το… μπιφτέκι και αποφάσισε εν μια νυκτί: «Λιτότητα».

Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο αυτό μεταφράζεται σε απληρωσιές, σε ξεπούλημα… ασημικών, σε αποδεσμεύσεις κλπ.. Και αυτό το σενάριο αφορά τους… τυχερούς, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές που είτε έτσι, είτε… γιουβέτσι και τα δεδουλευμένα θα πάρουν και νέο συμβόλαιο κάπου θα βρουν. Για τους υπόλοιπους, προμηθευτές, υπαλλήλους και λοιπούς συνεργαζόμενους, το μέλλον που τους επιφύλαξε ο Αλαφούζος ήταν λιγουλάκι πιο σκληρό.

Αλλά έτσι είναι η ζωή και δη αυτή των ποδοσφαιρικών εταιρειών εδώ στο Ελλάντα που θα έλεγε κι ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Εδώ και αρκετό καιρό βέβαια, ο Αλαφούζος έχει διαπιστώσει ότι είναι απελπιστικά μόνος. Για αυτό και απομακρύνθηκε από το προσκήνιο, αφήνοντας τους τελευταίους των συνεργατών του να τα φέρουν βόλτα. Εκείνος αναζητά τον «διάδοχό» του, τον οποίο φέρεται να έχει βρει στο πρόσωπο του Ταϊλανδού ντίλερ και των γνωστών – άγνωστων συνεργατών του.

Η δουλειά βέβαια, προχωράει απελπιστικά αργά. Το ίδιο αργά με το ρυθμό που γίνονται οι πληρωμές στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και το ίδιο εκνευριστικά για τον κάθε παρατηρητή της καθημερινότητας της πράσινης ΠΑΕ. Απλά να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με -6 για το νέο πρωτάθλημα και με απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο επειδή ο Αλαφούζος καθυστέρησε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Εν τέλει όλοι όσοι έπρεπε πληρώθηκαν, ωστόσο η καθυστέρηση μοιάζει καταδικαστική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συν τοις άλλοις τιμωρήθηκε με περιορισμό στις μεταγραφές. Οχι ότι θα γίνονταν κάποιες κινήσεις στο παζάρι με τον Αλαφούζο στο τιμόνι… Ωστόσο αν τυχόν προχωρούσε οποιοδήποτε σενάριο αλλαγής ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ, ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να κάνει κάποιες κινήσεις.

Τώρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φωνάζει και ωρύεται για τη στάση του ερασιτέχνη αναφορικά με το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και έχει δίκιο, εδώ που τα λέμε.

Αλλά πώς να το βρει το δίκιο του ο Αλαφούζος, και ποιος θα του το δώσει, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες με τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικές του ενέργειες, οδηγήθηκε ο Παναθηναϊκός εκτός Ευρώπης, δεν πήρε άδεια με συνέπεια να ξεκινάει το επόμενο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και απαγόρευση μεταγραφών;

Με αυτά και μ’ αυτά, ο Αλαφούζος βρέθηκε να έχει απέναντί του την συντριπτική πλειοψηφία της παναθηναϊκής κοινωνίας. Και με τις διοικητικές παλινωδίες του τελευταίου έτους δε μπορεί να διεκδικήσει καν το όποιο δίκιο του. Αντιθέτως βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην απομόνωσή του, ελπίζοντας ότι ο Παϊρότζ και η παρέα του θα πάρουν την ΠΑΕ και θα τον αφήσουν στην… ησυχία των άλλων επιχειρήσεών του.

Υπάρχουν αρκετοί που παρατηρώντας τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, απορούν για τη στάση του κόσμου και δη των οργανωμένων. Η αλήθεια είναι ότι στο Τριφύλλι υπάρχει γαλήνη. Και κάποια στιγμή θα ακολουθήσει η καταιγίδα.

Αν μάλιστα, δεν ολοκληρωθεί το ντιλ της μεταβίβασης των μετοχών και της αλλαγής σκηνικού στη διοικητική ιεραρχία, τότε αυτή η καταιγίδα δεν αποκλείεται να είναι και καλοκαιρινή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ