Η Ευρώπη με ελληνοκεντρική ματιά

Η Ευρώπη με ελληνοκεντρική ματιά

Φαβορί ο Ολυμπιακός για να περάσει στους ομίλους του Europa league, αβεβαιότητα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Μόλις μπήκαμε σε τριήμερο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Από αύριο μέχρι και την Πέμπτη διεξάγονται οι ρεβάνς του γ’ προκριματικού του Champions League και του Europa League και έχουμε στο νου μας την προσπάθεια των τριών ελληνικών ομάδων.
Σε πρώτο πλάνο η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πριν ξεκινήσει η τρέχουσα φάση τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλα αουτσάιντερ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε  3-2 τη Σπαρτάκ και η Ένωση δραπέτευσε από τη Γλασκώβη με ισοπαλία (1-1).
Παρά τη νίκη του, ο ΠΑΟΚ δεν λογίζεται ως φαβορί για να περάσει στα play off. Απλά περιορίστηκε σημαντικά η διαφορά που εμφανιζόταν στις αποδόσεις πριν ξεκινήσουν οι διπλοί αγώνες. Πλέον, το ενδεχόμενο να προκριθούν οι Μοσχοβίτες ανέβηκε στο 1,80 και της ομάδας του Λουτσέσκου ίσα που ξεπερνά το 2,00. Όσον αφορά για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, οι μπουκ δεν συμμερίζονται τα όνειρα του Ιβάν Σαββίδη. Σε απόδοση 3,50 προσφέρεται η πρόκριση των Θεσσαλονικέων στα χρυσοφόρα γκρουπ και η απουσία τους από αυτά στο 1,28. Υπεθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που ξεπεραστεί το εμπόδιο της Σπαρτάκ, το επόμενο θα είναι πιθανότατα η Μπενφίκα ή η Φενερμπαχτσέ.
Όσο για την ΑΕΚ, αυτή έκανε την ανατροπή. Είναι φαβορί για να περάσει στα play off του Champions League, όχι βέβαια πολύ μεγάλο. Το ενδεχόμενο να αποκλείσει τη Σέλτικ έπεσε στο 1,85 και το ενδεχόμενο να αποκλειστεί ανέβηκε στο 1,95. Εδώ περιμένουν μάχη λεπτομερειών και μέχρις εσχάτων οι στοιχηματικές εταιρείες. Αν οι «κιτρινόμαυροι» προκριθούν, θα τεθούν αντιμέτωποι ή με τη Μάλμε ή με τη Βιντεότον. Όσον αφορά την είσοδό τους στους ομίλους, η πρόκρισή της οριοθετείται στο 2,50 και ο αποκλεισμός τους στο 1,50. Αβέβαιο λοιπόν και το δικό της μέλλον στη Νο 1 διοργάνωση της UEFA.
Πάμε και στο Europa League. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού στα play off υπολογιζόταν στο 1,30 με 1,40. Μετά το 4-0 της προηγούμενης Πέμπτης το εν λόγω ενδεχόμενο δεν προσφέρεται για στοιχηματισμό. Όσο για να βρεθούν οι Πειραιώτες στους ομίλους του εν λόγω θεσμού, οι μπουκ χρίζουν τους «ερυθρόλευκους» οριακό φαβορι είτε συναντήσουν τη Μπασακσεχίρ είτε τη Μπέρνλι. Στο 1,80 υπολογίζεται η συμμετοχή στην κλήρωση της 31ης Αυγούστου και στο 1,95 η επιστροφή του στις ελληνικές διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ