SOS: Δεν μπορούν να πάνε την μπάλα μπροστά!

SOS: Δεν μπορούν να πάνε την μπάλα μπροστά!

Ο Πίσπας, ο Χατζηγιοβάννης και ο Μπουζούκης μπορεί μεθαύριο να βρουν τον δρόμο τους και να κάνουν καριέρα. Είναι ανευθυνότητα να πιστεύει κανείς ότι σήμερα μπορούν να δώσουν λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού.

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Λάρισα. Το γράφω χωρίς περιστροφές: Οι πράσινοι έχουν μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων. Αν τυχόν δεν το λύσουν είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουν καλή βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα που αρχίζει.

Οι περισσότεροι από τους οπαδούς του θα ήθελαν αυτή τη χρονιά να σβήσει η τιμωρία του ενός έτους αποκλεισμού από την Ευρώπη. Να τερματίσει δηλαδή η ομάδα μέσα στην πεντάδα. Ετσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τα αγωνιστικά φόντα να τερματίσει τόσο ψηλά. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Να κινδυνέψει να υποβιβαστεί, με δεδομένο ότι έχει τιμωρία έξι βαθμών.

Μου προκαλεί εντύπωση ότι οι συζητήσεις για το τριφύλλι γίνονται λες και δεν υπάρχει αυτή η αγωνιστική αβαρία. Είτε πρόκειται για τον Αλαφούζο είτε πρόκειται για τον Παϊρότζ, απορώ μαζί τους. Ό,τι πήγε να πάθει πέρσι η ομάδα κινδυνεύει να το πάθει φέτος για βαθμολογικούς, δηλαδή για αγωνιστικούς λόγους.

Η ριμάδα η μπάλα δεν πάει μπροστά κι όταν γίνεται αυτό οι προϋποθέσεις δεν είναι καλές. Φωνάζει η ομάδα ότι δεν υπάρχει δημιουργικός χαφ για να την κυλήσει μπροστά. Ότι με εξαίρεση τον Μουνιέ, που έχει το συνήθειο να μπαίνει συνέχεια στα… πιτς δεν υπάρχει άλλος να πάρει την μπάλα και να τη φτάσει στην περιοχή του αντιπάλου.

Καταλαβαίνω την ανάγκη για την εξασφάλιση ενός κανονικού σέντερ φορ. Για να την βάλει μέσα αυτό το παλληκάρι χρειάζεται κάποιος να τη φτάσει μέχρι εκεί. Μπράβο στον Νταμπίζα που βγάζει από τη μύγα ξύγκι προσπαθώντας με άγνωστους σε όλους μας παίκτες να ψωμώσει το ρόστερ. Ελα όμως που το αγωνιστικό πρόβλημα μένει άλυτο με τους πιτσιρικάδες στους οποίους περισσεύει η διάθεση αλλά απουσιάζει η ποιότητα και φυσικά οι εμπειρίες.

Το παιχνίδι με την Λάρισα ήταν διαφωτιστικό. Μια χαρά στην άμυνα και γενικά την ανασταλτική λειτουργία. Από επίθεση όμως από ελάχιστα ως καθόλου. Αφού ο Ταϊλανδός είναι έτοιμος να αναλάβει την ομάδα τότε ας γίνουν δυο κινήσεις για παίκτες νεαρούς μεν αλλά τουλάχιστον πεπειραμένους που ξέρουν το πρωτάθλημα και έχουν παίξει στην Σούπερ Λίγκα. Αυτή η ολιγωρία μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι ορατός.

Να το γράψω πιο καθαρά: Ο Πίσπας, ο Χατζηγιοβάννης και ο Μπουζούκης μπορεί μεθαύριο να βρουν τον δρόμο τους και να κάνουν καριέρα. Είναι ανευθυνότητα να πιστεύει κανείς ότι σήμερα μπορούν να δώσουν λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Αραγε, ακούει κανείς;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ