Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Ο σύγχρονος Βασιλάκης Καΐλας της δημοσιογραφίας επανήλθε δριμύτερος. Ο άλλοτε πρασινοφρουρός που τώρα μετράει τα ρούβλια του Ιβάν «τιμά» τη... δουλειά του κάνοντας το άσπρο - μαύρο στην αγαπημένη οπαδική ιστοσελίδα που δεν αντέχει την αλήθεια! Ο Pressakias έχει τις λεπτομέρειες.

Ο άνθρωπος που επιχειρεί να μεταφέρει το «Πάμε Πακέτο» στις οπαδικές ιστοσελίδες, ο Βασιλάκης Καΐλας της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο πρώην πρασινοφρουρός που πλέον κυκλοφορεί με ρούβλια και είναι μπροστάρης της οπαδικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ, που δεν αντέχει την αλήθεια, επανήλθε δριμύτερος.

Από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και τις προκρίσεις της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και του κυπελλούχου ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν λογικό και επόμενο οι αθλητικές ιστοσελίδες να αφιερώσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ενημέρωσης που προσφέρουν στους αναγνώστες τους στις συγκεκριμένες επιτυχίες.

Οχι όλες βέβαια, καθώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι οπαδικές ιστοσελίδες, όπως αυτή που δεν αντέχει την αλήθεια. Τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας της στο διαδίκτυο είναι αλήθεια ότι εμφανίστηκε με έναν μανδύα ημι-αντικειμενικότητας, παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, των τριών πάλαι ποτέ «συμμάχων».

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Παναθηναϊκός και τα «έσπασαν» οι δύο Δικέφαλοι, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ξεγυμνώθηκε και παρουσίασε στο κοινό το πραγματικό της – απολύτως ασπρόμαυρο – πρόσωπο.

Δεν έχει πρόβλημα με αυτό βέβαια, ο Βασιλάκης Καΐλας της αθλητικής δημοσιογραφίας. Τα ρούβλια να πέφτουν κάθε μήνα και είναι ικανός να κάνει τη νύχτα – μέρα και το άσπρο – μαύρο, όπως έπραξε και με την… κομβική του παρέμβαση και το άρθρο – γροθιά στο κατεστημένο.

«Πραγματικές ιστορίες, αληθινοί πρωταγωνιστές. Αυτό είναι το «Πάμε πακέτο». Μια εκπομπή, που εδώ και 12 χρόνια καταφέρνει με επιτυχία να συντονίζει χιλιάδες τηλεθεατές στη συχνότητα των συναισθημάτων» διαβάζουμε στο σάιτ του Alpha για την επιτυχημένη εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

«Άνθρωποι που τολμούν να αλλάξουν τα δεδομένα της ζωής τους, που θέλουν να κλείσουν κύκλους αναζητήσεων, που έχουν ανάγκη να λυτρωθούν, που θέλουν ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν. «Σ’ αγαπώ», «Σ’ ευχαριστώ», «Συγνώμη», «Μου έλειψες», είναι φράσεις που χωρούν στο πακέτο» είναι η κεντρική ιδέα της εκπομπής, την οποία φαίνεται ότι ζήλεψε ο άλλοτε πρασινοφρουρός, νοσταλγώντας τις εποχές που περνούσε ως «αντικειμενικός».

Το άρθρο – κόλαφος που αναμένεται να είναι υποψήφιο τουλάχιστον για βραβείο Πούλιτζερ, χαρακτηρίζει τις προκρίσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ως «ανταπόδοση της ζωής για τα χρόνια της εξαθλίωσης».

Εκεί που περιμένεις δύστυχε αναγνώστη μου να διαβάσεις ένα μελοδραματικό ανάγνωσμα για το πώς δυο ομάδες έφτασαν στο τελευταίο σκαλί πριν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ήταν η μεν ΑΕΚ στη Γ Εθνική πριν από πέντε χρόνια ο δε ΠΑΟΚ στα πρόθυρα διάλυσης πριν από έξι χρόνια, παρακολουθείς ένα πραγματικό παραλήρημα.

Ένα μακρόσυρτο «γιατί χωρίσατε;» πλανάται σε ολάκερο το κείμενο – ύμνο στο… ένδοξο παρελθόν της διαδικτυακής προπαγάνδας και των πληρωμένων δημοσιογραφικών τρολ.

«Από τις βραδιές του Κασάμι και του Μακ στις νύχτες θριάμβου» ξεκινάει η κλάψα του σύγχρονου Βασιλάκη Καΐλα, ο οποίος μάχεται σκληρά είναι η αλήθεια για να κάνει το άσπρο – μαύρο.

Από τη μία πλευρά της ζυγαριάς βάζει δυο επιλεγμένα στιγμιότυπα εγχώριων διοργανώσεων, από την άλλη βάζει δυο όμορφες ευρωπαϊκές βραδιές. Θα μπορούσε να ξεκινήσει βέβαια κάπως διαφορετικά. «Από τις βραδιές του οπλοφόρου τιμωρού και του τελικού της ντροπής, στις νύχτες θριάμβου» ή με το πιο… τραγουδιστό «Με τον δικό μας, τον Βαγγέλη, τον Αλέξη και τα άλλα παιδιά, στις νύχτες θριάμβου».

Ομως ο Βασιλάκης, στεναχωριέται πραγματικά και το γράφει. «Ξεχάστηκαν όλα» λέει κλαψουρίζοντας αναφερόμενος στις μέρες που ένιωθε ότι έβαλε τη μάσκα του Ζορό και κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο σαν σύγχρονος τιμωρός. Τι κι αν οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι το πλουσιοπάροχα πληρωμένο εγχείρημα είχε στηθεί σε ένα βουνό από ψέματα και ανακρίβειες;

Αυτές είναι λεπτομέρειες για τον Βασιλάκη, τις οποίες προσπερνάει με άνεση εφαρμόζοντας την πανάρχαια αρχή της προπαγάνδας «μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάει μια ωραία ιστορία»…

Βλέπετε είναι εύκολο να κατηγορείς ανέξοδα και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα τον Ολυμπιακό για όλα. Προφανώς ο Ολυμπιακός έφταιξε που η ΑΕΚ βρέθηκε στην τρίτη εθνική κατηγορία και απείχε για χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προφανώς ο Ολυμπιακός έφταιξε που ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να μπει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας από τη Σάλκε (και νωρίτερα από τη Μέταλιστ, άσχετα αν προκρίθηκε στα χαρτιά) ή σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ χάνοντας από το χωριό της Εστερσουντ. Το ίδιο ισχύει και για τις ευρω-πορείες του άλλοτε «πρέσβη» Παναθηναϊκού τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ποιος φταίει; Ο Ολυμπιακός.

Δυο χρονιές έκαναν τα ποδοσφαιρικά αυτονόητα οι δυο Δικέφαλοι και επιβραβεύθηκαν αγωνιστικά (και οικονομικά) και αυτό είναι όλο. Μπορούμε να συζητάμε ώρες για την «παλιά» ΕΠΟ και για το νέο… οικοδόμημα που έχει στηθεί με τον «δικό μας» κατά Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά η ποδοσφαιρική ουσία παραμένει η ίδια, όσο κλάμα κι αν ρίχνει ο κάθε Βασιλάκης και όσο κι αν προσπαθεί να καλύψει τη νέα παράγκα που έστησε το αφεντικό του με τους άλλοτε «κολλητούς» του.

Ο πρώην πρασινοφρουρός αναπολεί τις μέρες που μπορούσε να κάνει αντιπολίτευση γράφοντας ανέξοδα το μακρύ του και το κοντό του, καθώς τώρα όλα αυτά τα θέματα κάνουν «τζιζ»και ενοχλούν το αφεντικό με αποτέλεσμα η ασπρόμαυρη ιστοσελίδα του να έχει πάρει την κάτω βόλτα μιας και οι αναγνώστες της περιορίζονται πια κυρίως στον σκληρό πυρήνα των φίλων του δικέφαλου του βορρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ