Χαιρετίσματα κύριε Βασιλειάδη

Χαιρετίσματα κύριε Βασιλειάδη

Κανόνες και νόμους που ισχύουν για όλους υποστήριξε ότι έχουν θεσπιστεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, όταν επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια που χαρίζει το κράτος σε μερίδα ανώνυμων ποδοσφαιρικών εταιρειών. Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται πάλι, αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν για τα… δικά μας παιδιά.

Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις ο γαλαντόμος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που μοιράζει εκατομμύρια δεξιά και αριστερά στους επιχειρηματίες της μπάλας, βρέθηκε για ακόμη μια φορά εκτεθειμένος.

Ακριβώς πριν από μια εβδομάδα ο πολλά βαρύς υφυπουργός βγήκε χαμογελαστός στην κρατική τηλεόραση και σε ένα πανηγυρικού χαρακτήρα διάγγελμα, ούτε λίγο, ούτε πολύ εξήγησε στον ελληνικό λαό ότι οι τηλεοπτικές παροχές της ΕΡΤ προς τις ανώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι η κριτική που γίνεται «δεν είναι επί της ουσίας, είναι στο πλαίσιο της έντονης πολιτικοποίησης».

Όπως και για τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης των Συριζανέλ πάντα φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ οι ίδιοι. Το ίδιο και για τον Βασιλειάδη. Δεν χαρίζει η ΕΡΤ χρήματα σε εταιρείες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι τέτοιο μια αριστερή – στα λόγια – κυβέρνηση; Ετσι δεν είναι κύριε Βασιλειάδη;

Ο ίδιος απάντησε στο διάγγελμά του ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίστηκε από παθογένειες χρόνια τώρα. Θέλαμε να χτυπήσουμε ένα σάπιο σύστημα. Να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν μιλάμε για απλή τηλεοπτική συμφωνία. Είναι νέο πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Χωρίς περιστροφές, ως έμπειρος πολιτικός, ο υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίος δυο χρόνια κοντά «μαστορεύει» τον νέο αθλητικό νόμο που έχει υποσχεθεί, έριξε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα και τη… βόμβα: «Ζητήσαμε κανόνες και θα υπάρχουν κανόνες. Κανόνες για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν ποινές συνδεδεμένες με τις συμπεριφορές των ομάδων από δηλώσεις ή κάτι άλλο» δήλωσε.

Και τα αποτελέσματα τα είδαμε άμεσα! Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πολύπαθο και μερικώς επιδοτούμενο από την κυβέρνηση ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα βγήκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου με προκλητικές δηλώσεις για τους συνδιεκδικητές του τίτλου Ολυμπιακό και ΑΕΚ συνεχίζοντας το περυσινό τροπάριο.

Ας μη σταθούμε στην ουσία των δηλώσεων, δεν έχει νόημα, καθώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξακολουθεί να θεωρεί ότι μπορεί να παίζει με τους δικούς του κανόνες. Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο επίπεδο αυτών των εμπρηστικών δηλώσεων.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αλλά με το συνδρομητικό κανάλι της Nova, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εννοεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης όταν λέει ότι υπάρχουν κανόνες για όλους και ποινές συνδεδεμένες με συμπεριφορές των ομάδων από δηλώσεις.

Γιατί τα ίδια… ρομαντικά προβλέπονταν και από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας ουδέποτε ασχολήθηκε με τέτοιες περιπτώσεις και όπως φαίνεται δύσκολα θα το πράξει και στο μέλλον. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου και για τον «δικό μας» ΠΑΟΚ, έτσι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ