Δείξε μου τον ηγέτη σου να σου πω ποιος είσαι

Δείξε μου τον ηγέτη σου να σου πω ποιος είσαι

Την τιμητική της η Αγγλία στις σκέψεις μας.

Χωρίς προλόγους. Το Νο 1 ματς του σημερινού προγράμματος της Premier League είναι ντέρμπι και διεξάγεται στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Τσέλσι αναμετράται με την Άρσεναλ και υπάρχουν ήδη ενδείξεις που υποδηλώνουν διαφορές.

Οι «μπλε» άλλαξαν προπονητή (Σάρι), έχασαν τον πολύ καλό τερματοφύλακά τους, αλλά μέχρι εκεί. Το ρόστερ τους παραμένει ισχυρότατο και ο ηγέτης τους, ο Αζάρ, είναι από τους κορυφαίους άσους ολόκληρου του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση του κόσμου. Η πρεμιέρα της με τη γηπεδούχο Χάντερσφιλντ (3-0 στο ρελαντί) απέδειξε ότι η ομάδα είναι γεμάτη ποιότητα και μπορεί να ανταπεξελθει ακόμα και όταν είναι ανέτοιμη.

Η Άρσεναλ από την πλευρά της καλείται μετά από δύο δεκαετίες και βάλε να πορευτεί χωρίς τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Ουνάι Έμερι τον διαδέχθηκε και παλεύει μέσα στα προβλήματα από την πρώτη του μέρα. Αναζητά αριστερό μπακ για να χρησιμοποιήσει (εκτός κι αν ο προερχόμενος από τραυματισμό και σχεδόν απροπόνητος Μονρεάλ αγωνιστεί έστω και υπό αυτές τις συνθήκες). Ηγέτης της είναι ο Οζίλ και κατά δεύτερο λόγο ο Ράμσεϊ…

Διαφορά ηγετών, διαφορά ισχύος και …Στάφορντ Μπριτζ (από το 2012 έχει να κερδίσει εκεί η Άρσεναλ) δείχνουν άσο.

Πάμε στην Τσάμπιονσιπ. Γιατί η Άστον Βίλα έχει δώσει τρεις επίσημους αγώνες (δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Λιγκ Καπ) και μοιράζει τριάρες. Σήμερα αντιμετωπίζει στο Πόρτμαν Ρόουντ την Ίπσουιτς. Δυνατό το όνομα των γηπεδούχων, αλλά οι φετινές τους δυνατότητες δεν την καταστούν φαβορί για άνοδο, αλλά εκ των επικρατέστερων για υποβιβασμό. Τα πρώτα δείγματά της συνηγορούν υπέρ των αρχικών προβλέψεων (2-2 εντός με τη νεοφώτιστη Μπλάκμπερν, 0-1 εκτός από τη νεοφώτιστη Ρόδεραμ και ήττα στο Λιγκ Καπ – που έπαιξε με βασικούς – από την κατά δύο κατηγορίες κατώτερη Έξετερ). Πάμε για ωραίο διπλό.

Στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας ξεχωρίζει η Λίνκολν. Τόσο για τα λεφτά της όσο και για το έμψυχο δυναμικό της. Πέρσι, αν και πρωτάρα, πλησίασε πολύ κοντά στην άνοδο. Δεν την πήρε και ξέσπασε κατακτώντας δύο τρόπαια ομάδων χαμηλών βαθμίδων. Φέτος ενισχύθηκε και έχει ξεκινήσει καλπάζοντας. Τρεις οι επίσημοι αγώνες (ο ένας για το Λιγκ Καπ) της και τους έχει κερδίσει όλους με συνολική διαφορά τερμάτων 9-1. Διπλό κόντρα στη Γκρίμσμπι που διάγει αντίθετη πορεία στο ξεκίνημα και στο φινάλε υπολογίζεται να παλεύει για την παραμονή της.

Να δώσουμε και κανέναν υπολογισμό γκολ. Αν η Σάλτσμπουργκ την Τρίτη αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα για να σπάσει την κατάρα των play off του Champions League (έξι φορές μετέχει και σε όλες έχει αποκλειστεί), γιατί να τα δώσει όλα σε ματς πρωταθλήματος, ελεγχόμενο δηλαδή, κόντρα στη Χάρτμπεργκ; Πάμε για 2-3 γκολ. 2,35 πληρώνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ