Ακάθεκτη προχωρά η… εξυγίανση

Ακάθεκτη προχωρά η… εξυγίανση

Το πρωτάθλημα αρχίζει το σαββατοκύριακο, αλλά οι σχετικές προκηρύξεις ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΠΟ, που εξακολουθεί να λειτουργεί με ρυθμό χελώνας, αλλά πάντοτε με τη γλυκιά επικάλυψη της δήθεν εξυγίανσης.

Η κωμωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Η χιλιοτραγουδισμένη ΕΠΟ της εξυγίανσης, της διαφάνειας και της κάθαρσης έκανε και πάλι το μικρό θαύμα της.

Συνεδρίασε λέει, σήμερα Τρίτη η εκτελεστική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με κυρίαρχο θέμα την έγκριση – διαμόρφωση αν χρειάζεται – των προκηρύξεων για τα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών. Ενα “ζόρικο” θέμα που προέκυψε μετά από τις διαφωνίες της Σούπερ Λιγκ με τη Φούτμπολ Λιγκ αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία και το πόσες ομάδες θα ανέβουν σε αυτήν.

Από τη στιγμή που υπήρξε διαφωνία στις προτεινόμενες προκηρύξεις των δύο πρωταθλημάτων, ρόλο “διαιτητή” αναλαμβάνει η ΕΠΟ. Τα παλικάρια όμως, της εξυγίανσης δεν είχαν… καθαρό μυαλό σήμερα, προφανώς καθώς τα (πραγματικά) “αφεντικά” τους, έχουν άλλες σκοτούρες αυτό το διήμερο με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τα εκατομμύρια που περιμένουν τις ομάδες τους σε περίπτωση πρόκρισης.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η νέα αστοχία της ΕΠΟ, η οποία ανέβαλε λέει, τις σχετικές αποφάσεις για την επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που θα γίνει την Παρασκευή! Ναι, σωστά διαβάσατε. Την Παρασκευή θα μάθουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ σε τι πρωτάθλημα θα αγωνιστούν και το Σάββατο έχουμε σέντρα! Φοβερά πράγματα.

Κι επειδή πλέον, δε χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η όλη κωλυσιεργία δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ΕΠΟ και την ανικανότητα των άβουλων στελεχών της, αλλά σε ακόμη μια παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο γαλαντόμος υφυπουργός αφού προηγουμένως εξασφάλισε με μια σούπερ σκανδαλώδη απόφασή του 52 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών που δεν έβρισκαν τηλεοπτική στέγη και ακολούθως επιπλέον 3,6 εκατομμύρια ευρώ για την επίσης “άστεγη” Φούτμπολ Λιγκ, παίζει ρόλο διαμεσολαβητή.

Στο “καυτό” θέμα των προκηρύξεων έφερε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, τον – παρατύπως – εκτελεστικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας Βασίλη Γκαγκάτση, τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί… συμβιβαστική λύση. Προφανώς προτάσσοντάς τους τα εκατομμύρια της ΕΡΤ, ο υφυπουργός… ποδοσφαίρου φιλοδοξεί να πετύχει τουλάχιστον μια επικοινωνιακή νίκη, μιας και με ό,τι κι αν έχει καταπιαστεί ως τώρα, μόνο ως καταστροφικό αποδεικνύεται.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ