Το ντόμινο της… βλακείας και της ανομίας!

Το ντόμινο της… βλακείας και της ανομίας!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σέρνει την ΕΠΟ και τις επαγγελματικές ενώσεις σε ένα γαϊτανάκι παρατυπιών για να αποδεχτούν το σχέδιο (του) και την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με την εισαγωγή – σφήνα της Σούπερ Λιγκ 2 ανάμεσα στις υπάρχουσες κατηγορίες!

Η φαρσοκωμωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών οδηγεί όποιον έχει στοιχειώδη νου και λογική να υποψιάζεται ότι μόνο αθώες δεν είναι οι προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και των συν αυτώ.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή του να δημιουργήσει μια επιπλέον κατηγορία, η οποία θα μπει “σφήνα” ανάμεσα στη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ.

Πέρα από τις καταστατικές παρανομίες και βαρβάτες παρατυπίες που προκύπτουν από μια απλή ανάγνωση του ΚΑΠ της ΕΠΟ, αναμένεται να προκύψουν και αρκετά ανέκδοτα από το συγκεκριμένο εγχείρημα, αν υποθέσουμε ότι αυτό τελικά θα υλοποιηθεί.

Για να υλοποιηθεί αυτό το τερατούργημα που θα ονομαστεί Σούπερ Λιγκ 2 και θα έχει 12 ομάδες, θα πρέπει να απαρτίζεται από τις (ας πούμε) 2 που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ και από τις 10 ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 ως 12 της Φούμπολ Λιγκ.

Δεδομένου ότι υποβιβάζονται 4 ομάδες στη Γ’ Εθνική, περισσεύουν 2 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίες μπορεί να μην υποβιβάζονται αγωνιστικά, αλλά πρακτικά, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη, η Φούτμπολ Λιγκ την επόμενη χρονιά θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία! Το ίδιο θα ισχύσει και για τις 4 ομάδες της Γ’ Εθνικής που θα εξασφαλίσουν την άνοδό τους. Θα προβιβαστούν στη Φούτμπολ Λιγκ, δηλαδή στην… τρίτη κατηγορία!

Το μπάχαλο βέβαια, προκαλείται από την τουλάχιστον ανόητη αν όχι ύποπτη, κίνηση να δημιουργηθεί μια έξτρα κατηγορία – σφήνα ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες. Η πολύ πιο απλή λύση θα ήταν να γίνει η αναδιάρθρωση από κάτω.

Δηλαδή να επανέλθει η Δ’ Εθνική – το ρόλο της οποίας έχει σήμερα η ήδη ημιεπαγγελματική Γ’ Εθνική. Η δε Γ’ Εθνική θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε ένα πρωτάθλημα ενός ή δύο ομίλων με 10 ή 12 ομάδες στις οποίες θα μπορούσαν να προστεθούν και οι Β’ ομάδες των  επαγγελματικών κατηγοριών.

Από εκεί και πέρα η όποια αναδιάρθρωση να συμφωνηθεί ανάμεσα στη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ. Ακόμη και με την όποια “βοήθεια” του υφυπουργού Αθλητισμού που διανύει φάση παροχών. Πώς θα μπορούσαν να αρνηθούν μια τέτοια πρόταση που θα περιλαμβάνει και “τηλεοπτικοχορηγική” ασφάλεια;

Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ασχοληθούν με το… άθλημα, άνθρωποι που γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά. Οπως ας πούμε τους νόμους και τους κανονισμούς…

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν κουρελόχαρτα. Εγινε και πέρυσι με την περίφημη καθυστερημένη ψήφιση των αλλαγών στον πειθαρχικό κώδικά της νέας διοίκησης της ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι. Αλλαγές που “εγκρίθηκαν” αφότου είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αναφορικά τώρα με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων υπάρχουν τα εξής προβλήματα που προκύπτουν από τον ΚΑΠ:

– Σύμφωνα με το Αρθρο 6 (Αγωνιστική περίοδος) ο κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου της ΕΠΟ “η αγωνιστική περίοδος λογίζεται το διάστημα από την 1η Αυγούστου ως την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους”.

– Σύμφωνα με το Αρθρο 27 (Προκήρυξη – δήλωση συμμετοχής) και την παράγραφο 2β.“οποιαδήποτε αυξομείωση στον αριθμό των ομάδων των διαφόρων κατηγοριών, πρέπει να προβλέπεται από την προκήρυξη και ισχύει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο”.

Από τα παραπάνω προκύπτει αφενός ότι η αγωνιστική περίοδος 2018-19 έχει ήδη αρχίσει από την 1η Αυγούστου και κατ’ επέκταση όποια αλλαγή στον αριθμό των ομάδων θα πρέπει να έχει ισχύ από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή αυτή του 2020-21!

Βέβαια όπως είπαμε η διοίκηση της… εξυγίανσης και του “δικού μας” Βαγγέλη Γραμμένου έχει κάνει ήδη λάστιχο τον ΚΑΠ. Χαρακτηριστικό είναι το Αρθρο 7 (Προκήρυξη – δήλωση συμμετοχής) του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει στην παράγραφο 4α:

“Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων των επαγγελματικών κατηγοριών μαζί με τις συνημμένες οικονομικές εγκυκλίους αποστέλλονται, για έλεγχο και έγκριση, στην Ε.Π.Ο. το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου κάθε έτους.

Οι εγκεκριμένες από την Ε.Π.Ο. προκηρύξεις και οικονομικές εγκύκλιοι, με τις τυχόν υποχρεωτικές παρατηρήσεις και διορθώσεις, διαβιβάζονται στις οικείες επαγγελματικές Ενώσεις το αργότερο έως τις 30 Ιουλίου κάθε έτους.

Οι οικείες επαγγελματικές ενώσεις υποχρεούνται στην τροποποίηση των προκηρύξεών τους, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και διορθώσεις αυτές και στην άμεση επανυποβολή τους στην Ε.Π.Ο. για τελική έγκριση, πριν την έναρξη των οικείων πρωταθλημάτων.”

Αν δεν το έχουν καταλάβει στην ΕΠΟ έχουμε φτάσει 22 Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προκηρύξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ