Η ΣΥΡΙΖΕΡΤ και τα χατίρια στον Αλαφούζο

Το μακρύ χέρι του κράτους των Συριζανέλ έφτασε και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλοιώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού προσφέροντας ακόμη και μερικά απρόσμενα (;) δώρα στον εχθρό της Γιάννη Αλαφούζο.


Η ΣΥΡΙΖΕΡΤ και τα χατίρια στον Αλαφούζο | to10.gr

Άρτος και θεάματα, η χαρά κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος που σέβεται τον εαυτό του. Ακόμη και σε μια χώρα που βρίσκεται ημιθανής μεσοπέλαγα της κρίσης που τη μαστίζει εδώ και μια δεκαετία, οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα έχουν τον τρόπο τους να βάζουν το χέρι βαθιά στις τσέπες των πολιτών για να τους προσφέρουν μερικές ώρες μπάλας το σαββατοκύριακο.

Τι κι αν το αντίτιμο είναι κομματάκι ακριβούτσικο; Μπρος στα κάλλη τι ‘ναι ο πόνος, οπότε τα 267 χιλιάρικα ευρώ που θα στοιχίζει χοντρικά το κάθε Λαμία – Απόλλων Αθηνών που θα μεταδίδει η ΣΥΡΙΖΕΡΤ μπορεί να μοιάζουν και λίγα.

Τι κι αν η ελεύθερη αγορά δεν πρόσφερε περισσότερα από 8-10 εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο προϊόν, δηλαδή τα ετήσια τηλεοπτικά δικαιώματα των 7 ομάδων της Σούπερ Λίγκας που δεν είχαν βρει τηλεοπτική στέγη; Η ΣΥΡΙΖΕΡΤ υπό τις οδηγίες του… στρατάρχη Παππά και του επίσης γαλαντόμου Βασιλειάδη πρόσφερε κοντά στα 23 εκατομμύρια το χρόνο, ποσό που μαζί με το κόστος παραγωγής θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ψίχουλα.

Τι κι αν η ΣΥΡΙΖΕΡΤ ζητάει από τον υπουργό Διαστήματος, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών, Ενημέρωσης Νίκος Παππάς να ξοδέψει 10 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να πάρει το κρατικό κανάλι κι άλλα δικαιώματα, άλλων αθλημάτων, ερασιτεχνικών κι επαγγελματικών; Η χαρά των σπορ. Μέχρι και ξεχωριστό κανάλι ακούγεται ότι μπορεί να ανοίξει, προκειμένου το… όπιο του λαού να προσφέρεται αφειδώς και διαρκώς. Για αυτό στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ στις 3 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να επισφραγιστούν τα παραπάνω κονδύλια τον ρόλο του προέδρου θα έχει ο ίδιος ο Παππάς.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, η ΣΥΡΙΖΕΡΤ με τέτοιο πρόγραμμα και τέτοιους αγώνες θα σπάσει τα κοντέρ της τηλεθέασης. Τι, όχι;

Τα πράσινα χατίρια

Επίσης δεν μπορούμε παρά να χειροκροτήσουμε τον… υπέρ άνω χαρακτήρα της κυβέρνησης των Συριζανέλ, οι οποίοι από τη μία πλευρά απαγορεύει στα στελέχη της να φιλοξενούνται στα πάνελ του σφόδρα αντιπολιτευτικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ωστόσο από την άλλη χρηματοδοτούν τον ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζο και την ποδοσφαιρική εταιρεία που έχει στην κατοχή του με 8,4 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη διετία. Καθόλου άσχημα, δεδομένου ότι το συνολικό μπάτζετ του χρεωμένου Παναθηναϊκού μετά βίας ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τι κατάφεραν οι Συριζανέλ με αυτό το απρόσμενο «δώρο» προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Μα φυσικά να την κάνουν ελκυστική στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και ενδεχομένως να «ξεφορτωθούν» τον Αλαφούζο, τουλάχιστον από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ισως τους χρειάζεται κάποιος πιο «βολικός».

Εδώ να σημειώσουμε ότι πριν από το τηλεοπτικό «δώρο» είχε προηγηθεί η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα παλιά χρέη, τα οποία με τις προηγούμενες συμφωνίες έπρεπε να εξοφλήσει σε μόλις 24 δόσεις. Ακόμη ένα… δωράκι για τον όποιο ενδιαφερόμενο είτε αυτός είναι ο Ταϊλανδός Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και οι όποιοι επιχειρηματίες βρίσκονται πίσω από την εταιρεία του, είτε είναι κάποιος άλλος.

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να κινούνται με ρυθμούς χελώνας στο θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας, ωστόσο θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνάει απ” το χέρι της για να βοηθήσει στην αλλαγή σκυτάλης.

Βασικά με τόσα απανωτά στραπάτσα, η κυβέρνηση των Συριζανέλ θα κάνει και ό,τι περνάει απ” το… πόδι της μπας και βρει σε κάποιο – οποιοδήποτε πεδίο μια «νίκη». Κάτι, να έχει να πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο