AEK: Το πικρό αντίο του Ντούσαν

AEK: Το πικρό αντίο του Ντούσαν

Και όσα κανείς δεν είπε για τον τρόπο που έφυγε ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ. Το10.gr αποκαλύπτει

Πέρασε μάλλον στα… ψιλά, μέσα στην τούρλα των τελευταίων μεταγραφών και την κουβέντα για την διαιτησία της Εξυγίανσης που έκανε το θαύμα της (και) την 2η αγωνιστική. Τόσο… ψιλά που ούτε η ΑΕΚ ως οργανισμός δεν απέδωσε (ως όφειλε) τις τιμές που έπρεπε σε μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στην Ιστορία του συλλόγου. Στον Ντούσαν Μπάγεβιτς που «παραιτήθηκε» και έτσι ξαφνικά έκλεισε έναν τεράστιο κύκλο σε φόντο Κιτρινόμαυρο.

Κανείς δεν έχει εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη, και υπό ποιες συνθήκες ο Ντούσκο αποφάσισε έτσι ξαφνικά να φύγει μαζί με το καλοκαίρι. Να φύγει άλλωστε από πού; Από το σπίτι του και τον αδερφικό του φίλο Δημήτρη Μελισσανίδη; Παράξενο. Περίεργο. Και κυρίως δίχως κανείς να δώσει μια πειστική εξήγηση για την απόφαση του.

Στην ηλικία του το έριξαν κάποιοι και αυτό ήταν όλο.

Ποια ηλικία του όμως; Τι έκανε ο Μπάγεβιτς, ποιον ρόλο είχε πλην του επίτιμου που τον ανάγκασε να φτάσει σε μια απόφαση παραίτησης; Αυτά είναι μάλλον για μικρά παιδιά. Κάτι άλλο συμβαίνει όπως ο καθένας καταλαβαίνει.

Και για να μην το κουράζουμε, οι δικές μου πληροφορίες άλλα λένε ως αιτία. Όχι τη χρονολογία γέννησης του Μπάγεβιτς. Το πρόβλημα του «Πρίγκιπα» έχει όνομα και επώνυμο. Ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος, που δεν θα τον συναντήσεις στο οργανόγραμμα της εταιρίας αλλά που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνωρίζει ότι λειτουργεί ως άτυπος γενικός διευθυντής της ΑΕΚ. Σχεδόν αόρατος δια γυμνού οφθαλμού. Αν ψάξεις το πολύ να τον εντοπίσεις σε κάποιες φωτογραφίες της περσινής φιέστας στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Πουθενά αλλού.

Ο Παπαδόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά. Σε… άλλα. Σε θέματα έξω-αγωνιστικά, αν καταλαβαινόμαστε. Εντός όμως το πράγμα αλλάζει. Και η απόδοση του επίσης. Δεν έχει άλλωστε εμπειρίες τέτοιου τύπου. Η προηγούμενη ομάδα που είχε εμπλακεί ως στέλεχος ήταν η Ηλιούπολη στην εποχή Τσακογιάννη.

Ο Μπάγεβιτς φέρεται να διαφωνούσε ανοιχτά με όσα έβλεπε και άκουγε ειδικά το τελευταίο διάστημα. Σε θέματα και πρακτικές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία ενός κλαμπ. Να είναι χολωμένος για τον χειρισμό της υπόθεσης Σιμόες για παράδειγμα. Τι λένε οι γραφές για τον Πορτογάλο ή τέλος πάντων ποια ήταν η εισήγηση; Πως αν δεν ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο του που τελειώνει το καλοκαίρι, παίρνει τη περσινή θέση του Ανέστη στην κερκίδα! Όποιος ξέρει πως λειτουργούσε ο Μπάγεβιτς μέσα στα αποδυτήρια και πως προστάτευε τους ποδοσφαιριστές του μπορεί να κατανοήσει και τα υπόλοιπα. Ξαναλέμε πως η υπόθεση του Σιμόες, είναι απλά ένα παράδειγμα. Υπήρξαν και άλλα που έφεραν αυτό το κλίμα και κατ επέκταση την απόφαση του Σέρβου.

Πρόβλημα υπήρχε και με τον Μηνά Λυσάνδρου, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας. Στο ίδιο πνεύμα. Με την ίδια αφετηρία.

Για αυτό λοιπόν και έφυγε ο Ντούσκο. Το σκέφτηκε, το ζύγισε, το αποφάσισε και το έκανε σε ένα σημείο που για την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας όλα είναι καλά. Πρωταθλήτρια, με παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένοντας την ολοκλήρωση των έργων για το νέο γήπεδο. Έτσι την αφήνει ο Ντούσκο την Ένωση. Στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Έτσι την έχει και στο μυαλό του.

Έτσι την ήθελε να λειτουργεί και στα άλλα. Τα υπόλοιπα, που δεν μπορούσε να ανεχτεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ