Η Εκθεση θα τους… εκθέσει

Η Εκθεση θα τους… εκθέσει

Η διανομή προεκλογικών υποσχέσεων συνεχίζεται από την κυβέρνηση, η οποία από τη μία έχει αφήσει το ποδόσφαιρο στο έλεος της βίας και από την άλλη υπόσχεται νέα γήπεδα για να κατευνάσει τις αντιδράσεις ενόψει της ΔΕΘ και των νέων συλλαλητηρίων

Οι άνθρωποι που δε μπορούν να διοργανώσουν ούτε μεθύσι σε ταβέρνα, αναμένονται μετά… βαΐων και κλάδων στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μοιράσουν “φρέσκο” σανό ποτισμένο με έντονο προεκλογικό άρωμα.

Εντάξει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του θιάσου των Συριζανέλ, δεν είναι και τόσο… πανηγυρικό όσο θα περίμεναν πετώντας για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες το χαρτί “γήπεδο του ΠΑΟΚ” στο τραπέζι.

Βλέπετε στη συμπρωτεύουσα μπορεί να μην ακούμπησε τόσο δυνατά η τραγωδία στο Μάτι και οι ανεπαρκείς χειρισμοί που οδήγησαν κοντά 100 ανθρώπους στο θάνατο, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο η έτερη καυτή πατάτα της κυβέρνησης που λέγεται Μακεδονία. Η’ μάλλον “νότια Μακεδονία” από τη στιγμή που τη… βόρεια την παραχώρησαν στους γείτονες των Σκοπίων…

Ετσι σύσσωμο το επιτελείο του Αλέξη – ένας είναι ο Αλέξης – επιδόθηκε τις τελευταίες ημέρες σε ένα μπαράζ επαναφοράς στο προσκήνιο του θέματος της ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας.

Αρχικά μοιράστηκε η πληροφορία ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τελειώσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες. Ακολούθησε η πανηγυρική επανεμφάνιση στελεχών της κυβέρνησης στα μίντια της Θεσσαλονίκης. Μέχρι και ο Πάνος Καμένος βρήκε πάτημα και φωνή για να εξαπολύσει όχι μόνο υποσχέσεις, αλλά και τις γνωστές – στα όρια της γραφικότητας πλέον – επιθέσεις του στον Ολυμπιακό και κυρίως στον ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή τη φορά μάλιστα, έχοντας βάλει στο πλευρό του έναν “παλιόφιλο”, τον Ιβάν Σαββίδη με τον οποίο λέει – ο υπουργός Αμυνας – δε μιλιούνται επειδή δεν τον στήριξε όταν μπούκαρε με το όπλο στο γήπεδο. Συμβαίνουν κι αυτά.

Ωστόσο τι καλύτερο δώρο για τον Καμένο και την κυβέρνηση των Συριζανέλ να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη φέροντας ως “δώρο” συμφιλίωσης – όχι μόνο στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη – νέες υποσχέσεις για το νέο γήπεδο του Δικέφαλου του βορρά; Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Από τη μία ξεχνιούνται τα παλιά και επανέρχεται στο πλευρό της κυβέρνησης ο πιο ισχυρός παράγοντας της βόρειας Ελλάδας και κυρίως ο κόσμος της ομάδας που τον ακολουθεί και από την άλλη, ο ίδιος κόσμος μπορεί και να ξεχάσει τον “πόνο” του για το θέμα της Μακεδονίας. Τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν Αλέξης και Πάνος.

Την ίδια στιγμή βέβαια, στο δύσμοιρο ποδόσφαιρο εξακολουθούμε να περιμένουμε τη σύλληψη του οπαδού του ΠΑΟΚ που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα ευθείας βολής προς την εξέδρα που φιλοξενούσε οικογένειες φίλων του Πανιωνίου. Μάλιστα ο τόπος πλημμύρισε με δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι ακόμη και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε να βρεθεί ο δράστης. Ισως ακόμη δε ρώτησε τους υπεύθυνους ασφαλείας της ομάδας του, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα στον ανεγκέφαλο με τις δολοφονικές τάσεις.

Οπως προκύπτει μάλιστα από πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ, οι αρχές εξέτασαν τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, αλλά η ποιότητα του υλικού είναι τόσο φτωχή που δεν τους επιτρέπει να αναγνωρίσουν τον δράστη.

Οπως είπε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, επιτέλους για πρώτη φορά υπάρχουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο…  Αυτή  ήταν και η τελευταία φορά που ακούσαμε νέα του. Μάλλον το δικό του καθήκον μοιάζει να ολοκληρώθηκε με τη… διανομή των 50 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στις επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες και μετά να διαπιστώσει σε… συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλα βαίνουν καλώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ