Δώστε επιτέλους μια λίγκα στον Βασιλειάδη

Δώστε επιτέλους μια λίγκα στον Βασιλειάδη

Ο Βασιλειάδης ουσιαστικά αποκάλυψε ότι αυτή τη νέα κατηγορία που θα... κοτσάρει ανάμεσα στη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ, θα επιθυμούσε ο ίδιος να τη δει ως «ενιαίο συνεταιρισμό» με τη μεγάλη κατηγορία. Προσφέροντας φυσικά – φυσικά και το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ.

 Ο άνθρωπος πάει να σκάσει. Αλλιώς τα περίμενε λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες της ΔΕΘ και δεν το κρύβει. Για τον αεικίνητο υφυπουργό Αθλητισμού, τον ακάματο υπουργό ποδοσφαίρου όπως τον έχουν βαφτίσει στην πιάτσα λόγω της μανίας του να «τακτοποιήσει» τον χώρο της μπάλας, με την οποία ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ.

Δεν είναι τυχαίο που εκ των σημαντικότερων συμβούλων του είναι ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος παρατύπως έχει στρογγυλοκαθίσει στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Σούπερ Λίγκας.

Βέβαια για να τα λέμε όλα, ο παράγοντας που έχει συνδέσει το όνομά του διαχρονικά με τις πιο μαύρες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, μοιάζει να προχωράει τη δουλειά που του ανέθεσαν, βλέποντας ότι ο… υπουργός ποδοσφαίρου μπορεί να μοιράσει κι άλλο χρήμα!

Προφανώς τα 50 και πλέον εκατομμύρια που θα πληρώσει ο Ελληνας πολίτης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά μέχρι πρότινος «άστεγων» ομάδων δεν είναι τα μόνα που θα δοθούν από το κράτος σε ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες. Υπάρχει φαΐ για όλους. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, για όλους όσους είναι δίπλα μας.

Κι επειδή μας ξέφυγε λίγο ο πρόλογος, ας μπούμε στην ουσία του θέματος. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός της μπάλας αποθέωσε για ακόμη μια φορά τον εαυτό του και τα έργα των Συριζανέλ, μπαίνοντας κι αυτός στον στίβο του καλλωπίσματος του προφίλ της κυβέρνησης ενόψει της διεθνούς έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Ετσι επανέλαβε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «μπήκαν κανόνες στο πρωτάθλημα μετά από χρόνια». Βέβαια, από τη στιγμή που μιλούσε σε σταθμό της Θεσσαλονίκης δε μπήκε στον κόπο να αναφερθεί στη δολοφονική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης από κάποιον ανεγκέφαλο οπαδό του ΠΑΟΚ προς την οικογενειακή κερκίδα του Πανιωνίου. Είπαμε, ευτυχώς που «επιτέλους μπήκαν κανόνες».

Ακολούθως σημείωσε ότι «εξασφαλίζουμε οικονομικά το πρωτάθλημα». Ετσι, απλά και ξεδιάντροπα ο Βασιλειάδης όχι απλά παραδέχεται την κυβερνητική εμπλοκή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την καταπάτηση κάθε έννοιας ανταγωνισμού, αλλά ουσιαστικά ζητάει και τα εύσημα! Ενα «ζήτω» λοιπόν, του αξίζει, τόσο χρήμα μοιράζει σε ανώνυμες εταιρείες η «πρώτη φορά αριστερά».

«Το τρίτο στοιχείο που με κάνει χαρούμενο είναι ότι η ΕΡΤ εξασφαλίζει ένα αθλητικό προϊόν που θα αποτελεί την ναυαρχίδα του προγράμματός της» τόνισε ο υφυπουργός αθλητισμού αποκαλύπτοντας επιτέλους τις αγνές προθέσεις του.

Η ναυαρχίδα του προγράμματος της ΕΡΤ θα είναι λοιπόν σύμφωνα με τον Βασιλειάδη αυτό το αθλητικό προϊόν που παράγουν οι επτά ομάδες με τους εντός έδρας αγώνες τους. Απλά θυμίζουμε ότι πέρυσι η ίδια ΕΡΤ και ο ίδιος υπουργός πρόσφεραν 2 εκατομμύρια ευρώ για ένα προϊόν αρκετά καλύτερο απ’ αυτό που πήραν εφέτος!

Για το τέλος αφήσαμε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη του υπουργού, που έχει να κάνει με την περίφημη αναδιάρθρωση και τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2: «Η πρότασή μας ήταν να είναι ένας ενιαίος συνεταιρισμός και νομίζω αυτό θα είναι και το πιο δημοκρατικό. Η μετάδοση του πρωταθλήματος αυτού θα γίνεται από την ΕΡΤ».

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, έτσι δεν είναι; Ο Βασιλειάδης ουσιαστικά αποκάλυψε ότι αυτή τη νέα κατηγορία που θα… κοτσάρει ανάμεσα στη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ, θα επιθυμούσε ο ίδιος να τη δει ως «ενιαίο συνεταιρισμό» με τη μεγάλη κατηγορία. Προσφέροντας φυσικά – φυσικά και το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ.

Ετσι αρχίζει και διαλύεται η ομίχλη αναφορικά με το σχέδιό του. Αν απλώς ήθελε να ταΐσει με προεκλογικό χρήμα κάποιες κατά βάση επαρχιακές ΠΑΕ, θα μπορούσε να το κάνει μέσω της ήδη υπάρχουσας Φούτμπολ Λιγκ. Ωστόσο το σχέδιο (του;) προβλέπει περαιτέρω διείσδυση του κράτους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μια νέα κατηγορία που θα μπει ουσιαστικά στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ, σημαίνει πολλά περισσότερα από τη στιγμή που το κράτος μέσω της ΕΡΤ θα είναι ουσιαστικά αυτό που θα χρηματοδοτεί την πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών!

Ηδη χρηματοδοτούνται επτά ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ενώ αν προχωρήσει το σχέδιο θα προστεθούν ακόμη 12! Και μετά, καλά ξεμπερδέματα…

Απλά φανταστείτε σε ένα-δύο-πέντε χρόνια να αποφασίσει η ΕΡΤ ότι τελικά το προϊόν είναι… μάπα, ή να υποχρεωθεί από καμιά εισαγγελική παρέμβαση να μην ξοδεύει αλόγιστα και χωρίς καμιά επαφή με την πραγματική αγορά το χρήμα του Ελληνα φορολογούμενου. Τότε που θα πρέπει να βγουν στην ελεύθερη αγορά και να αναζητήσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο οι όποιες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και μια ντουζίνα ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ