Από το Ταλίν έως το Γουέμπλεϊ

Από το Ταλίν έως το Γουέμπλεϊ

Τι περιμένουμε από την Ελλάδα και τι από την Αγγλία και την Ισπανία;

Η Σερβία και το Κόσοβο πήραν τα αποτελέσματα που θέλαμε ως φιλοξενούμενοι σε Λιθουανία και Αζερμπαϊτζάν, αντίστοιχα. Οι μεν ως στάνταρ και οι δε ως μεγάλο αουτσάιντερ που η ισοπαλία τους έδωσε τριάρια και βάλε.

Αντίθετα, η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι και χωρίς τον Ιμόμπιλε στην 11άδα της, αποδείχθηκε φλύαρη, σε αντίθεση με τους Πολωνούς που παρά τα πάμπολλα νέα πρόσωπα, πραγματοποίησαν εμφάνιση γεμάτη υποσχέσεις. Και τα Νησιά Φερόε τα πήγαν πολύ καλά απέναντι στη Μάλτα και μας χάλασαν την έκπληξη.

Ας δούμε τώρα τα σημερινά. Αναφορικά με το Nations League, δεν γίνεται να μην σταθούμε στην προσπάθεια της δικής μας Εθνικής. Δύο σκέψεις κάνουμε. Στην πρώτη κινούμαστε ως εξής: Ας πούμε ότι ο αγώνας δεν διεξαγόταν στο πλαίσιο της νεοσύστατης διοργάνωσης, αλλά σε κανονική σειρά προκριματικών EURO. Τι θα λέγαμε αν πήγαινε η ελληνική ομάδα στην Εσθονία; Ότι η νίκη είναι μονόδρομος, όμως το ματς χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι γηπεδούχοι είναι μαχητικοί και έχουν και σύμμαχο τις κλιματολογικές συνθήκες και το δύσκολο τερέν και άλλα σχετικά.

Δεύτερη σκέψη: Η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κορυφή σε προκριματικό όμιλο αν υπάρχει σε αυτόν μια από τις γνωστές υπερδυνάμεις. Συνεπώς είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η απευθείας πρόκριση. Με βάση τη λογική αυτή, μπορεί να σνομπάρει άλλες διοργανώσεις που αφήνουν περιθώριο πρόκρισης σε μεγάλο τουρνουά; Μάλλον όχι.

Διπλό λέει η μία σκέψη, διπλό και η άλλη.

Επειδή πολλοί από εσάς θα στρέψετε την προσοχή σας και στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ισπανία, τονίζουμε ότι τα «λιοντάρια» θα παρουσιάσουν ομάδα παρόμοια αν όχι σχεδόν ίδια με αυτή που τα πήγε πολύ καλά στο Μουντιάλ. Οι Ισπανοί αντίθετα έχουν νέο και κανονικό προπονητή, τον Λουίς Ενρίκε. Όμως, λείπουν οι Πικέ, Ινιέστα και Νταβίντ Σίλβα (και θα λείπουν για πάντα), καθώς και ο Ντιέγκο Κόστα με τον Κόκε.

Πολύ πονηρό το παιχνίδι. Όποιος έχει πειστεί από τις δυνατότητες των Άγγλων, ποντάρει άσο σε συνδυασμό με τις απουσίες των φούριας ρόχας. Εμείς, όμως θα προτιμήσουμε τα 2-3 γκολ, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε καν τις προθέσεις αυτών των δύο μεγάλων δυνάμεων για τη διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ