Μυρίζει «εμφύλιος» στον ΠΑΟΚ

Μυρίζει «εμφύλιος» στον ΠΑΟΚ

Η γκάφα του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση που έδωσε τη φανέλα με το Νο12 και το όνομα του Πάνου Καμμένου στην πλάτη βάζει φωτιά στα εσωτερικά του ΠΑΟΚ και προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

«Αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις” προειδοποιούσε ο Γιάννης Βογιατζής τον Φαίδωνα Γεωργίτση για την κατάληξη του έρωτά του με τη Ζωή Λάσκαρη στην ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου “Οι θαλασσιές οι χάντρες».

Απ’ ότι φαίνεται η κάψα του ΠΑΟΚ να χτίσει τη νέα Τούμπα, μπορεί άνετα να του δώσει τον ρόλο του ερωτοχτυπημένου Γεωργίτση. Και προκειμένου να πάρει ο Δικέφαλος του Βορρά δωρεάν τα 20 στρέμματα του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου, στο ρόλο της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη θα βρίσκεται ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμένος…

Οσο για το… μουστάκι του ΠΑΟΚ; Αυτό δεν είναι άλλο από τη σχέση του με τους οπαδούς του, μια σχέση που τελευταία θυμίζει… καρδιογράφημα!

Το καλοκαίρι με τις επιτυχίες της ομάδας στον δύσκολο δρόμο για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους εξαφανίζοντας 20.000 εισιτήρια διαρκείας.

Ακολούθως όμως, ήρθε η διεθνής έκθεση. Η φυγή της οικογένειας Σαββίδη στη Ρωσία, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο πληθυσμός διαδήλωνε κατά της κυβέρνησης και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ώρα που στα πέριξ της έκθεσης οι αστυνομικές αρχές επιδίδονταν σε μια άνευ προηγουμένου χρήση δακρυγόνων και χημικών, εντός της έκθεσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λάμβανε ως δώρο από το περίπτερο του ΠΑΟΚ (ακόμη) μια φανέλα της ομάδας. Αυτή τη φορά με το Νο19 και το όνομά του στην πλάτη, ενώ η προηγούμενη που είχε λάβει ήταν με το Νο10 και το όνομα του Μπερμπάτοφ…

Φανέλα του ΠΑΟΚ προσφέρθηκε ως δώρο και στον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος λίγους μήνες πριν εκτόξευε τα βέλη του φωτογραφίζοντας τον Ιβάν Σαββίδη και την πώληση σε αυτόν του Λιμένα Θεσσαλονίκης… Για την ιστορία, ο Πάιατ πήρε τη φανέλα με το Νο26 στην πλάτη.

Οι αντιδράσεις από το οργανωμένο κίνημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν και οι καλύτερες. Τα περισσότερα αθλητικά μέσα ενημέρωσης ούτε γνωρίζουν, ούτε μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα όσα συμβαίνουν. Η ανακοίνωση του συνδέσμου της Πολίχνης όμως, δε μπορούσε να θαφτεί. «Διαλέξατε το λάθος στρατόπεδο και έρχεστε απέναντί μας» αναφέρει προς τη διοίκηση της ομάδας και καταλήγει «Εσείς μας κατηγορήσατε για μια φωτοβολίδα, εμείς σας κατηγορούμε για προδοσία. Δεν θέλουμε τέτοιο γήπεδο όπως το ονειρεύεται η αρρωστημένη φαντασία σας, δεν θέλουμε καμιά συνεργασία με αυτούς που έχουν κάνει τους Έλληνες σκλάβους».

Η «γκάφα» του Γκαγκάτση με Καμμένο που προκάλεσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Και ακολούθησε η έκρηξη με την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Συνοδευόμενος από τη γνωστή κυβερνητική κουστωδία και φυσικά τις κάμερες της κρατικής τηλεόρασης, σαν έτοιμος από καιρό ο υπουργός Αμυνας προχώρησε στην πολυπόθητη εξαγγελία όπου μέσες – άκρες είπε ότι το υπουργείο είναι τόσο… λαρτζ, που δε θέλει καν ενοίκιο για τον χώρο που παραχωρεί στον ΠΑΟΚ, αλλά τον κάνει δωρεά για να χτιστεί η νέα Τούμπα.

Ακόμη κι έτσι, η μεγαλύτερη μερίδα των φίλων του Δικεφάλου θα το κατάπινε. Αυτό που δε μπορεί να καταπιεί με τίποτα όμως, είναι αυτό που ακολούθησε. Η εικόνα του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση να προσφέρει περιχαρής τη φανέλα του ΠΑΟΚ με το Νο12 στην πλάτη και το όνομα του Καμμένου στον υπουργό Αμυνας! Μια κίνηση που έγινε δίπλα στην προτομή του Γιώργου Παντελάκη, του κορυφαίου προέδρου που πέρασε από τον ΠΑΟΚ.

Για την ιστορία, την οποία προφανώς αγνοεί ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι νεόκοποι σύμβουλοι που έχουν μαζευτεί γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη, το Νο12 στη φανέλα του ΠΑΟΚ ανήκει στον κόσμο της ομάδας από το καλοκαίρι του 2000, όταν η τότε διοίκηση θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των παιδιών που είχαν χαθεί στα Τέμπη λίγους μήνες νωρίτερα προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Η φανέλα του ΠΑΟΚ μάλιστα, εφέτος φέρει στο εσωτερικό της το μήνυμα «σε συνοικίες και σε δρόμους γεννήθηκε ένας λαός» με το οποίο ξεκινάει και ένα από τα γνωστά συνθήματα της κερκίδας και το οποίο επιλέχθηκε για να αποτελέσει ακόμη έναν γερό σύνδεσμο της φανέλας με τον κόσμο της ομάδας.

Το γεγονός ότι η φανέλα του Δικέφαλου του βορρά με το όνομα του Καμμένου και το Νο12 στην πλάτη, που δεν έχει φορέσει κανείς ποδοσφαιριστής από το 2000 και μετά, δόθηκε με πλατύ χαμόγελο από τον Μάκη Γκαγκάτση, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει αρκετές “δονήσεις” στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι μάλιστα συγκάλεσαν έκτακτη συνέλευση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ το βράδυ της Δευτέρας…

Το βέβαιο είναι και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ «βράζει» με τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου.

Εξίσου βέβαιο είναι ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ όπως έχουν αποδείξει ιστορικά, θα στηρίξουν την ομάδα για την επίτευξη των στόχων της, ωστόσο αρκετά πρόσωπα πλέον της διοίκησης έχουν μπει στο «κάδρο» όπως λένε στα πέριξ της Τούμπας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ