Πού την πας τη «βαλίτσα» του τίγρη ρε Θωμά;

Πού την πας τη «βαλίτσα» του τίγρη ρε Θωμά;

Το πάνε για διάλυση το πρωτάθλημα. Η δεύτερη «πιστολιά» στον ΠΑΟΚ, οι βλαχομαγκιές του Δημητριάδη, τα... μηνύματα στους διαιτητές και τα δυσοίωνα σημάδια για τη διαιτησία. Και ακόμη δεν τελείωσε η 3η αγωνιστική.

Οι ομορφιές έχουν ξεκινήσει. Όχι από τώρα, αλλά από την πρώτη αγωνιστική. Το παρασκήνιο δουλεύει ασταμάτητα και τα φαντάσματα κινούνται και προσπαθούν να κινήσουν καταστάσεις, προς όφελός τους. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εχουν αγριέψει. Και εάν συνεχιστούν οι διαιτητικές «πιστολιές», δεν αργεί πολύ να ξεφύγει η κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πέναλτι «δώρο» στην πρώτη αγωνιστική με τον Αστέρα, αλλά από εκεί και πέρα έχει φάει χαστούκια. Στη Νέα Σμύρνη του ακύρωσαν ως οφσάιντ, γκολ που ο αμυντικός κάλυπτε τον Ακπομ δύο μέτρα. Το ότι «καθάρισαν» τον Κουμπαράκη από τη διαιτησία, δεν σημαίνει τίποτα. Στην Κρήτη ο Διαμαντόπουλος και ο Αλεξέας έκαναν τα… παγώνια στο πέναλτι-μαρς του Στρέζου στον Ζαμπά. Και μπορεί ο ΠΑΟΚ να νίκησε τον ΟΦΗ, αλλά πείτε μου εσείς τι θα γινόταν εάν δεν είχε πάρει το τρίποντο; Πάμε παρακάτω.

Βλέπεις το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο και βλέπεις τον Δημητριάδη να κάνει «ντου» στον Ευαγγέλου στη λήξη του ημιχρόνου. «Πέσιμο», με όλη τη σημασία της λέξης. Μια εικόνα συνηθισμένη, αλλά ποτέ καταγεγραμμένη/αποτυπωμένη στο χαρτί (σ.σ. έκθεση) από τους κόρακες. Τι του είπε ο Βασιλομπίλαρος του διαιτητή; Ο,τι και να του είπε αισθάνεται την ασφάλεια ότι δεν θα γίνει τίποτα. Διότι έτσι αισθάνονται συνολικά το σύστημα ΑΕΚ: Ανίκητοι στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.

Και όπου «σύστημα ΑΕΚ», βεβαίως, βάλτε Θωμάς. Η κορωνίδα των παρασκηνιακών διεργασιών του ποδοσφαίρου μας. Ντουέτο με τον Γιαννάκη, βεβαίως. «Ο άνθρωπος του… μεγάλου», που τα κάνει όλα και . Και παίρνει και τηλέφωνα. Και κάνει και άλλα. Εως και… μεταγραφές. Αλλά ο Θωμάς είναι αυτός που καθορίζει το παιχνίδι. Και τις επαφές… τρίτου τύπου.

Και εδώ μπαίνει το σοβαρό ερώτημα: Πού θα την πάει τη βαλίτσα το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου; Πόσο μακριά θα τη φτάσει ο Θωμάς και οι συν αυτώ τη «βαλίτσα» ου τίγρη; Πόσο πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν «παιχνίδι» εις βάρος όλων; Απορίες που δεν όλα δείχνουν ότι έχουν άμεση απάντηση, καθώς με τα τωρινά δεδομένα κι αν συνεχιστούν οι ομορφιές, το πάνε φουλ για διάλυση το πρωτάθλημα.

Εως τώρα ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μανούρα για το σφαγείο σε Νέα Σμύρνη και Κρήτη. Αλλά οι «μαχαιριές» της διαιτησίας δεν άλλαξαν. Λίγες μέρες πριν «τελείωσαν» τον επόπτη Καμπούρης της Νέας Σμύρνης, αλλά στο Ηράκλειο εμφανίστηκε ο Διαμαντόπουλος. Ο Ολυμπιακός ήδη έχει πάρει το μήνυμα (από τον Κουμπαράκη) από την πρώτη αγωνιστική, όταν δεν του δόθηκε το πιο μαρς πέναλτι της σεζόν έως τώρα, κόντρα στον Λεβαδειακό και το εμπέδωσε (το μήνυμα) από την τιμωρία του Φωτιάδη, επειδή έδωσε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και γνωρίζει ότι είναι στο… σημάδι από την «εξυγίανση».

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μείνει να κοιτάζει τον άλλον να παίζει παιχνίδια εναντίον του πίσω από κλειστές πόρτες ή μέσα σε… αναψυκτήρια. Προς το παρόν το «τιγρέικο» λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στο κομμάτι της επιρροής, διευρύνοντας την κόντρα των πρώην συμμάχων και δημιουργώντας νέες, ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις. Και όσο το σκοινί τεντώνεται, τόσο μπορεί να σπάσει και να έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες.

Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, απλώς είναι επικίνδυνος και ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Οποιος το καταλαβαίνει και δεν κάνει κάτι, θα είναι υπεύθυνος για την περίπτωση που εκτραχυνθούν τα πράγματα. Οσο οι Θωμάδες έχουν το «ελεύθερο» να κινούνται και να δουν, τόσο ο Βίτορ Μέλο Περέιρα των 22.000 και οι επίσης προύχοντες συνεργάτες του και συνεχίσουν να εκτίθενται. Και ακόμη δεν τελείωσε οι η 3η αγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ