Πώς είπατε; Υποβιβάζεται ο Παναθηναϊκός;

Πώς είπατε; Υποβιβάζεται ο Παναθηναϊκός;

Το αλαλουμ με τον Παναθηναϊκό και τις προβλέψεις για αυτόν.

Πραγματικά εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο νέο πρωτάθλημα. «Τρία στα τρία» μετρούν οι «πράσινοι», με τον Γιώργο Δώνη να κερδίζει πολλούς πόντους στη συνείδηση των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων.

Δεν είναι μόνο οι νίκες καθ’ αυτές. Είναι σημαντικό ότι επετεύχθησαν και σχετικά εύκολα. Πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό κι αν αγωνίζεται ως επί το πλείστον με ποδοσφαιριστές πρωτοεμφανιζόμενους.

Ας μπαίνουμε σιγά – σιγά στα δικά μας, στοιχηματικά χωράφια. Με τους «πράσινους» θα ασχοληθούμε ναι, γιατί υπάρχει ένα αλαλούμ, όπως θα αναφέρουμε.

Όσοι μπορείτε, απαντήστε μου στην εξής ερώτηση: Πώς είναι δυνατό μια ομάδα που αρχικά υπολογιζόταν να τερματίσει έβδομη και με πιθανότητες πλασαρίσματος στην πεντάδα να παρουσιάζεται συγχρόνως ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό; Βρίσκετε καμία λογική;

Ρωτάμε για να ξέρουμε τι διαβάζουμε και για να διαχωρίσουμε την ουσία από τις σάλτσες, γιατί αυτές οι σάλτσες στοιχίζουν σε ευρώ. Μπερδεύτηκαν όλοι με τα εσωτερικά του Παναθηναϊκού. Κυκλοφορούσαν γνώμες (δυστυχώς ακόμα και μέσα από την οικογένεια του συλλόγου) που έλεγαν ότι εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και του νεανικού ρόστερ σε συνδυασμό με το –6, η ομάδα θα κινδυνεύσει άμεσα. Και αν την πάρει από κάτω, άντε μετά να σηκωθεί. Αυτά δημιούργησαν μια νοσηρή για το πράσινο στρατόπεδο περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να δούμε τη λέξη «Παναθηναϊκός» σε κουπόνια με φαβορί για υποβιβασμό.

Έλα όμως που ακριβώς την ίδια περίοδο εμφανίζονταν άλλα κουπόνια σε ίδιες εταιρείες που χαρακτήρισαν τον ΠΑΟ έβδομο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Και όταν διαβάζουμε ότι μια ομάδα είναι έβδομη επικρατέστερη για να πιάσει κορυφή, εκτιμάται αυτόματα ότι είναι φαβορί για την έβδομη θέση.

Πώς γινόταν αυτό; Η λέξη «Παναθηναϊκός», απαλλαγμένη από κάθε άρθρο και άποψη της επικαιρότητας, είναι από μόνη της ικανή για να συμπεριληφθεί στα ονόματα των διεκδικητών του τίτλου.

Και με αυτό τον τρόπο οι μπουκ ήταν καλυμμένοι και από τις πλευρές! Αν η ομάδα δεν άντεχε, θα ήταν «μέσα» στις προβλέψεις περί υποβιβασμού. Αν η ομάδα εντυπωσίαζε, θα σήμαινε ότι «Παναθηναϊκός είναι, όλα τα μπορεί».

Έτσι, τοποθέτησαν αποδόσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια ούτε της πρώτης ούτε της δεύτερης περίπτωσης. Και όσοι «τσίμπησαν» και πόνταραν, απλά έκαναν πλούσιους κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ τους εκάστοτε μπουκ. Πλούσιους με τη θέλησή τους, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι χειρότερος ούτε από τη Λαμία ούτε από τον Απόλλωνα ώστε να υποβιβαστεί ούτε καλύτερος από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για να στεφθεί πρωταθλητής.

Και αυτό δεν το σημειώνουμε τώρα που όλοι έχουν εντυπωσιαστεί από τα πράσινα κατορθώματα. Στις 25 Αυγούστου, μέρα έναρξης του πρωταθλήματος, σημειώναμε τα εξής: «Τέταρτος εκτιμάται ότι θα τερματίσει ο Ατρόμητος, πέμπτος ο Άρης, έκτος ο Αστέρας Τρίπολης και για την έβδομη θέση, φέρονται να έχουν τις ίδιες πιθανότητες ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος. Ακολούθως η σειρά της κατάταξης γράφει Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός και ΟΦΗ και μετά αρχίζει η μάχη της παραμονής ανάμεσα σε Λάρισα, Λαμία, Λεβαδειακό και Απόλλωνα».

Είχαμε παντελώς αδιαφορήσει για τις στοιχηματικές υποκατηγορίες των στοιχηματικών υποκατηγοριών και βασιστήκαμε στην κυριότερη αγορά, αυτή του νικητή διοργάνωσης. Πλέον βλέπετε τον Παναθηναϊκό τέταρτο και πέμπτο (γιατί υπάρχει και ο Άρης) φαβορί για τον τίτλο, με απόδοση γύρω από το 50,00, δηλαδή τη μισή από το εκατοστάρικο που «πλήρωνε» τον Αύγουστο.

Ας μην πέφτουμε σε λούμπες λοιπόν. Είναι που είναι δύσκολο το στοίχημα, μην χαρίζουμε και λεφτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ