Τι έμαθα στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Τι έμαθα στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Η τρίτη αγωνιστική ήταν αυτή που μας έδειξε τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού και ότι ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις λιποθυμικές τάσεις από τα Τέμπη και κάτω. Απέδειξε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, ενώ δίδαξε πως Παναθηναϊκός και Άρης έχουν υψηλό ταβάνι.

Απολύτως διδακτική η ιστορία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μια στροφή που επί της ουσίας τα χώρεσε όλα και για όλους τους ορόφους της… πολυκατοικίας.

Το Σάββατο είχε το 10ο «διπλό» του ΠΑΟΚ στα τελευταία 11 εκτός έδρας για την Σούπερ Λιγκ και το 10 το καλό που λέγεται Μπίσεσβαρ να επιβεβαιώνει πως πρόκειται για «κάνω τη διαφορά» μέσο-επιθετικό.

Οι λιποθυμικές… τάσεις κάτω από τα Τέμπη ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν και οι καλές σχέσεις και η καλή ατμόσφαιρα γενικώς, επιτρέπουν όμορφα απογεύματα σε άλλοτε έδρες-μπελάδες όπως η Νέα Σμύρνη και το Γεντί Κουλέ.

Είχε επίσης την απόδειξη πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης κρατά την ΑΕΚ στο ίδιο επίπεδο με πέρσι βρίσκοντας λύσεις εκεί που ο Χιμένεθ πέρσι έβλεπε προβλήματα (πχ. Κλωναρίδης), και μαζί απλώνει ένα αήττητο 25 σερί ματς που επιβεβαιώνει την διάθεση πρωταθλητισμού. Όπως είχε και την επιβεβαίωση πως ο Απόλλωνας είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό πληρώνοντας τοις μετρητοίς τις καλοκαιρινές επιλογές σε επίπεδο οργανογράμματος, προπονητή και ρόστερ.

Την Κυριακή είχαμε την τρίτη διαδοχική επιβεβαίωση πως ο Γιώργος Δώνης είναι πιθανότατα ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας προπονητής της εποχής μας και πως οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού του προσφέρουν το δικαίωμα μιας πραγματικής «ολικής επαναφοράς» στο προσκήνιο.

Είχαμε την υπενθύμιση πως ο Ζίφκοβιτς της Ξάνθης είναι τερματοφύλακας ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, πως ο Ατρόμητος μπορεί κάλλιστα να χτυπήσει και φέτος την πόρτα της πεντάδας και με τη φετινή αγωνιστική του εκδοχή. Αρκεί βεβαίως να δει που θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός και βέβαια που μπορεί να πάει την βαλίτσα ο Άρης του Ερέρα: Ένα σύνολο πάρα πολύ ταλαντούχο. Μια ομάδα που ακόμη καλά-καλά δεν έχει χωρέσει στο rotation της μισή εντεκάδα (Σιώπης, Μαρτίνες, Μαρβάι, Κολάσο) που μπορεί πραγματικά να σταθεί στη πρώτη γραμμή. Τρία στα τρία πριν από λίγο. Η 5η ομάδα του πρωταθλήματος με αυτό το ξεκίνημα!

Στην 3η αγωνιστική έμαθε και ο Αστέρας Τρίπολης τη διαφορά της ήττας στους καιρούς της Εξυγίανσης, από τους μεγάλους. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε πέναλτι σαν του… Πρίγιοβιτς ή σαν του Μάνταλου. Βρήκε τον τρόπο μόνος του να ξεπεράσει το εμπόδιο των Αρκάδων, την κούραση του, μια παρτίδα που στράβωσε αλλά και την ιδιαίτερη προσέγγιση του Αθανάσιου Τζήλου στο ματς. Ένα από τα καλά και υπάκουα παιδιά που η ΚΕΔ τον έχει σταθερά σε θέση περίοπτη.

Ήταν πολύ μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού που κατάφερε να κρατήσει το απόλυτο και στο προφίλ αλλά και στην έδρα του. Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα θα μάθουν την Κυριακή τι θα… φέρει η κόντρα Βορρά-Νότου στη Τούμπα και την Δευτέρα πηγαίνοντας στον Πανιώνιο μπορεί κάλλιστα να έχουν μια πρώτη ευκαιρία στη σεζόν ώστε να αφήσουν και τους δύο άλλους συνδιεκδικητές πίσω τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ