Ο κορυφαίος Φινλανδός διαιτητής και ο κορυφαίος Πορτογάλος τουρίστας

Ο κορυφαίος Φινλανδός διαιτητής και ο κορυφαίος Πορτογάλος τουρίστας

Ο Περέιρα την Κυριακή θα βάλει το κεφάλι του κάτω από καμία ομπρέλα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Οι άλλοι; Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο μεγαλοδύναμος. Εκείνος διαιτητή βρήκε. Το που τον βρήκε, πως τον βρήκε κλπ ας τα ψάξει ο Βασιλειάδης, ο Γραμμένος και τα παιδιά της ΚΕΔ.

Το έχω καταθέσει ξανά, το επαναλαμβάνω μπας και με ακούσει κάποιος Χριστιανός και μου αποδώσει επιτέλους και εμένα –μελλοντικά- τις τιμές που μου αξίζουν. Εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Μέλο Περέιρα. Να κρατώ άτυπα δύο φακέλους στα χέρια μου, του τουρισμού και του ποδοσφαίρου και ας με πληρώνουν μόνο για το δεύτερο. Είκοσι χιλιάδες ευρώ το μήνα μισθός είναι ένα ικανοποιητικό ποσό. Αν χρειαστώ τίποτε άλλο, η δουλειά δεν είναι ντροπή. Από κάπου θα βγάζω κανά εξτραδάκι. Τον τουρισμό θα τον έχω για χόμπι. Τουρίστας που λένε.

Τεράστιος ο Μέλο. Είδωλο. Προσωπικότητα από εκείνες που θα περάσουν χρόνια για να μας δώσουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουμε την προσφορά του σε ολόκληρο το εύρος. Τι σκέφτηκε αυτός ο δαίμονας έχοντας την υποχρέωση να επιλέξει διαιτητή από τα ξένα για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Σκέφτηκε να προχωρήσει σε μια επιλογή που μπορεί κάποιοι κακοπροαίρετοι να τη θεωρήσουν αμφιλεγόμενη αλλά που αυτομάτως δίνει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Στην… βαριά βιομηχανία της χώρας. Εκείνη που προσπαθεί να σηκώσει τη χώρα ξανά στα πόδια της.

Δεν επέλεξε τυχαία ρέφερι από την ποδοσφαιρομάνα Φινλανδία. Τα έψαξε όλα. Ως και την παράδοση επιτυχιών που έχουν οι Φινλανδοί στα μέρη μας. Τι είπατε; Ξεχάσατε αλήθεια τους Λόρντι; Ποιος κέρδισε την Eurovision στην Ελλάδα το 2006, τότε που κυλιότανε η Βίσση στα πατώματα; Το «Hard Rock Hallelujah» άφησε παρακαταθήκη στα μέρη μας. Διαφήμισε την Ελλάδα.

Και για να ξέρετε γατάκια και πέντε πράγματα από το ρεπορτάζ: Θα έφερνε αν μπορούσε πάλι τους ίδιους, ο Περέιρα. Είχαν κλείσει συναυλία όμως οι Λόρντι, και αναγκαστικά πήγε στην επιλογή Νο 2.

Ματίας Γκεστράνιους, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αλακάρε Μίκο και Βιρεαβουόρι Ρίκου. Καλό γκρουπάκι. Δεν έχουν κάνει κάποιο μεγάλο σουξέ όπως οι άλλοι, αλλά τέλος πάντων τις… γρατζουνάνε και εκείνοι τις κιθάρες τους.

Κορυφαίος διαιτητής της Φινλανδίας λέει ο Γκεστράνιους. Το πιστεύουμε. Αλλού είναι η… τρύπα. Γιατί και εμείς αν τους στέλναμε όμως τον Ανδρέα Ευαγγελόπουλο οι Φινλανδοί θα έγραφαν πως πάει στα μέρη τους ο εθνικός μας σταρ! Έχουμε και έναν άλλο που ήταν ο «μίστερ μπούτια». Μην μένουμε λοιπόν σε τέτοιους χαρακτηρισμούς που αμά λάχει μπορείς ως και να τους πατεντάρεις.

Το ποιος έδωσε το δικαίωμα στον αγαπημένο Περέιρα να φέρει για το ματς που πέρσι βγήκαν πιστόλια, διαιτητή από την Φινλανδία θα μας το εξηγήσει κάποιος ή να αφήσουμε το είδωλο στην ησυχία του να ξεκουραστεί έπειτα από μια τόσο κρίσιμη υπόθεση που μόλις έφερε εις πέρας.

Να μας πει έστω πως πήγαμε από τον Μπορμπαλάν και την Ισπανική ελίτ που ήρθε στο ΟΑΚΑ ως διαιτησία στον τελικό κυπέλλου, σε έναν τύπο που επί της ουσίας δεν τον ξέρει κανείς (και δεν ανήκει στην UEFA elite) και στο συγκρότημα του να το ρωτήσουμε; Να αναφέρουμε μήπως πως είναι ρε παιδί μου λιγάκι παράξενο ή θα γίνουμε αιτία για έκτακτο δελτίο ειδήσεων στο Εpsilon που σύντομα θα λέγεται Open;

Δεν υπήρχε Ιταλός, Γερμανός, Πορτογάλος ή τέλος πάντων κάποιος αποδεδειγμένα καλός διαιτητής από μια χώρα με καλύτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο από την Ελλάδα, να τον φέρουμε; Δεν έπρεπε όλο αυτό το διάστημα που ξέρουμε τι πλησιάζει να έχουν γίνει επαφές με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες; Τι κάναμε ακριβώς φίλε Μέλο; Ανοίξαμε στην τύχη τον τηλεφωνικό κατάλογο των ομοσπονδιών και μας έκατσε το F;

Όχι, ο Βασίλης ο Δεκάρικος κάπου εδώ το σοβαρεύει. Αυτή δεν ήταν η κεντρική ιδέα. Να έρχονται για τα ντέρμπι διαιτητές αποδεδειγμένα καλύτεροι από τους δικούς μας, με προφίλ καριέρας που δεν θα επιτρέπουν δεύτερες σκέψεις. Είναι ο Γκεστράνιους εκπρόσωπος αυτής της φυλής;

Επιπλέον: Αν υποθέσουμε ότι ο κυριούλης αυτός που μάλλον δεν ξέρει που έμπλεξε, τα κάνει ροντέο την Κυριακή ποιος ακριβώς θα τον τιμωρήσει;

Η ΚΕΔ του Τριτσώνη (Σταύρο κράτα γερά, εσύ ότι μπορούσες έκανες), η ΚΕΔ της Φινλανδίας, ο Περέιρα, η UEFA, η FIFA, ο Θωμάς και ο Γιαννάκης στο… αλλιώτικο; Ποιος;

Γιατί άραγε δεν σηκώνει το τηλέφωνο ο προστάτης της Εξυγίανσης, υφυπουργός Βασιλειάδης να ενημερωθεί για όλα αυτά από τον πρόεδρο Γραμμένο;

Εντάξει μπορεί να μην μιλάνε εδώ και κάποιους μήνες αλλά δεν μπορεί, μάλλον θα έχουν καταλάβει τι συμβαίνει εδώ και μερικές ώρες πάνω από το κεφάλι τους. Τι δικό τους. Γιατί ο Μέλο την Κυριακή το δικό του θα το έχει αράξει κάτω από καμία ομπρέλα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ