Ντέρμπι που… κουμπώνει στην ΑΕΚ

Ντέρμπι που… κουμπώνει στην ΑΕΚ

Τα καλύτερα βράδια της καριέρας του ο προπονητής Ουζουνίδης τα πέρασε προσφέροντας τη μπάλα στον αντίπαλο. Θα το ξανακάνει έχοντας την άνεση που του προσφέρει η εικόνα του ΠΑΟΚ μετά τη… Μπενφίκα.

Και κάπου εδώ η πρώτη περίοδος του πρωταθλήματος μόλις ολοκληρώθηκε. Εκείνη που τους είχε όλους με το χαμόγελο σε μια διάθεση μάλλον… χαριτωμένη. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε λίγες ώρες στην καυτή Τούμπα. Κοινώς κάπου εδώ τέλος στα νικηφόρα σερί αλλά και στα πολλά λόγια. Και για τους δύο από το βράδυ της Κυριακής τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Όχι, δεν έχει να κάνει ούτε με την «εκδίκηση» ούτε με τα περσινά ξινά σταφύλια. Αυτά είναι για τους οπαδούς και τέλος πάντων για λαϊκή κατανάλωση. Το περσινό πρωτάθλημα τελείωσε. Το πήρε η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ την όποια διάθεση να αποδείξει πως ήταν καλύτερος την χρησιμοποίησε ως κίνητρο στον τελικό κυπέλλου και μάλιστα τα κατάφερε μια χαρά.

Τώρα λοιπόν το κοντέρ γράφει από το μηδέν.  Είναι μάταιο να προσπαθήσει κάποιος να το συνδυάσει με τα γεγονότα του Μαρτίου. Το αυριανό ανήκει στο επόμενο κεφάλαιο.

Ποιος είναι σε δυσκολότερη θέση; Σίγουρα ο γηπεδούχος και μάλιστα για πολλούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ -που αμέσως μετά πάει Καραϊσκάκη- σε περίπτωση που δεν καταφέρει αύριο να επικρατήσει κινδυνεύει με έναν πρώτο μικρό εκτροχιασμό. Μια ισοπαλία για παράδειγμα με την ΑΕΚ και μια ήττα από τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με το -2 της αφετηρίας, θα μπορούσε να τον αφήσει 7 βαθμούς από την κορυφή έπειτα από 5 αγωνιστικές. Θυμηθείτε κάτι που λέγαμε και προ ημερών. Τα πρωταθλήματα δεν μπορεί να τα κερδίσει κανείς τις πρώτες αγωνιστικές. Μπορεί όμως να τα χάσει. Το πώς θα το διαχειριστεί λοιπόν ένα τέτοιο πιθανό σενάριο ως οργανισμός δεν μοιάζει εύκολο.

Δεν είναι όμως μόνο το πρόγραμμα. Είναι και η εικόνα που έχει ο Δικέφαλος του Βορρά αυτό το διάστημα. Αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τη Μπενφίκα η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει πως δεν πατά καλά. Πως δεν έχει ούτε τη φρεσκάδα, ούτε την αγωνιστική όψη που περιμέναμε οι περισσότεροι έπειτα από το δείγμα γραφής που κατέθεσε κόντρα σε Βασιλεία και Σπαρτάκ. Κρύφτηκε κάτω από το χαλάκι του 3Χ3 αυτή η λεπτομέρεια, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δεν είναι μια ομάδα που.. τρομάζει. Μοιάζει θνητός και συμβατός στο στιλ του Μαρίνου Ουζουνίδη που τις καλύτερες βραδιές του σαν προπονητής τις είδε να συμβαίνουν δίνοντας τη μπάλα στον αντίπαλο.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε πριν από λίγο να αφήσει εκτός αποστολής τον Ουάρντα. Ίσως τον καλύτερο μέσο-επιθετικό του περσινού πρωταθλήματος και σίγουρα έναν από τους ελάχιστους της Σούπερ Λιγκ που μπορούν με μια ενέργεια, μια απόφαση στο «ένας με έναν» κλπ να ξεκλειδώσει τέτοιου τύπου ματς. Όλες τις θέσεις των ξένων που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις έδωσε ως τη… μέση του γηπέδου. Επιπλέον άφησε για ένα ακόμη ματς εκτός τον Ακπόμ που φαίνεται να μένει πιο πίσω στις επιλογές του. Ο Ρουμάνος που όταν δεν λέει τα… δικά του είναι καλός προπονητής, έχουμε την εντύπωση πως νιώθει ότι η ομάδα του δεν είναι καλά. Και για αυτό πράττει ανάλογα. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του τη Πέμπτη να παίξει με σέντερ φορ τον Πέλκα, θυμίζοντας τον τρόπο που προσέγγισε ο Λεμονής τα εκτός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αντίθετα η ΑΕΚ το μόνο βάρος που έχει πριν από τη σέντρα είναι τα… τρία γκολ στο Άμστερνταμ. Αν πάρει αποτέλεσμα στη Τούμπα δεν θα τα θυμηθεί κανείς. Αν τις πάει ανάποδα θα προκύψει συμψηφισμός. Είναι σταθερά η πιο compact ομάδα από τους μεγάλους στην Ελλάδα. Έχει παίκτες όπως ο Λιβάγια, ο Μπακασέτας και ο Λόπες που πέρασαν μια κανονική εβδομάδα δίχως επιβάρυνση από το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει και την ποδοσφαιρική άνεση να παίζει για δυόμισι αποτελέσματα. Ναι, για δυόμισι. Διότι πέρα από τη νίκη και την ισοπαλία της κάνει ακόμη και μια ήττα από εκείνες που θα… πέσουν στην ατμόσφαιρα, την διαιτησία του Φινλανδού κλπ. Σε δύο εβδομάδες υποδέχεται εκείνη την Ολυμπιακό. Αν χάσει αύριο και νικήσει τους Ερυθρόλευκους έπειτα από την 6η αγωνιστική στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι στο -1 από την κορυφή.

Με όσα έχουμε δει ως εδώ κουμπώνει καλύτερα στην Ένωση το αυριανό. Και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ