Έκαναν… μπάχαλο το Κύπελλο οι εξυγιαντές

Έκαναν… μπάχαλο το Κύπελλο οι εξυγιαντές

Αλλαγή στις ημερομηνίες δύο αγώνων αποφασίζει τη Δευτέρα η ΕΠΟ.

Στον θαυμαστό κόσμο της ΕΠΟ της εξυγίανσης, η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ορίσει σωστά, ούτε δύο αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας.

Για το τριήμερο 25-27/9 έχει προγραμματιστεί η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του θεσμού, με τη συμμετοχή των ομάδων της Super League.

Στην Ομοσπονδία, όμως, φαίνεται ότι ξέχασαν το πρόγραμμα της Super League και τον ΚΑΠ όταν όρισαν την πρώτη αγωνιστική και το φίδι από την τρύπα θα κληθεί να βγάλει η Επιτροπή Κυπέλλου που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (24/9).

Ο λόγος γίνεται για δύο παιχνίδια:

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός λέει το πρόγραμμα για την Πέμπτη 27/9 και Πανιώνιος – ΑΕΛ για την ίδια ημέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και δύο χρόνια ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου έχει αλλάξει: για να δώσει μια ομάδα δύο παιχνίδια πρέπει να μεσολαβούν δύο ολόκληρες ημέρες, όχι 48 ώρες από τη λήξη του πρώτου μέχρι τη σέντρα του δεύτερου αγώνα.

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνισθεί σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος, πριν παρέλθουν δύο πλήρεις ημέρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου αγώνα» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 22, παράγραφος 3α. του ΚΑΠ.

Στο ένα ζευγάρι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, το Σάββατο (29/9) παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα άρα δεν υπάρχουν οι δύο ημέρες από την Πέμπτη (27/9). Το παιχνίδι μάλιστα, δεν μπορεί να γίνει την Τετάρτη (26/9) αφού τη Δευτέρα (24/9) η ομάδα του Αγρινίου παίζει με τη Λαμία, για το πρωτάθλημα.

Στο άλλο ζευγάρι, η ΑΕΛ παίζει επίσης το Σάββατο (29/9) με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα ενώ το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει Τετάρτη (26/9) αφού ο Πανιώνιος παίζει τη Δευτέρα (24/9) με τον Ολυμπιακό.

Η μετάθεση των δύο αγώνων για άλλη ημερομηνία είναι μονόδρομος λοιπόν, μετά την άρνηση της Super League να αλλάξει τους αγώνες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΛ.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η ΕΠΟ είχε ορίσει αγώνες Κυπέλλου βράδυ σε γήπεδα χωρίς προβολείς και λίγους μήνες μετά είχε απολυθεί ο εκτελεστικός γραμματέας Χρήστος Υφαντής. Τώρα, θα απολυθεί κανείς;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ