Ανθρακες ο… θησαυρός του Βασιλειάδη και της ΣΥΡΙΖΕΡΤ

Ανθρακες ο… θησαυρός του Βασιλειάδη και της ΣΥΡΙΖΕΡΤ

Ούτε για να πληρώσουν τους διαιτητές δε φτάνουν τα χρήματα που προσφέρει ο κατά τα άλλα γαλαντόμος υφυπουργός στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, την ώρα που εξαφανίζεται (και) η Γ’ Εθνική

H ανακοίνωση – έπος της ΣΥΡΙΖΕΡΤ ήταν το ίδιο ξεκάθαρη με τις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα το 2015. “Θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη” δεν έλεγε τότε; Ε, μια από τα ίδια λέει τώρα και η κρατική τηλεόραση.

“Μετά την απόκτηση της Super League, προχωρά στην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League, της Football League, της Volley League, καθώς και των Πρωταθλημάτων Χάντμπολ Handball Premier και της Α1 Πόλο” ανέφερε πανηγυρικά το σχετικό δελτίο Τύπου. Στο τέλος βέβαια, έκρυβε και την… έκπληξη, καθώς σημείωνε ότι θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις!

Όπως και έγινε. Ο γαλαντόμος για τις “άστεγες” τηλεοπτικά ομάδες της Σούπερ Λιγκ υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ είχε υποσχεθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ στη Φούτμπολ Λιγκ την εποχή που “παιζόταν” το θέμα της αναδιάρθρωσης και προφανώς ήθελε να έχει με το μέρος του τις ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, τελικά προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το ένα εκατ. ευρώ είναι σε διαφημιστικό χρόνο! Διαφημιστικό χρόνο για μια λίγκα που δεν έχει καν κεντρικό χορηγό.

Το ωραίο όμως, είναι ότι απ’ αυτές τις 800.000 ευρώ που… περισσεύουν, η Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να καλύψει και το κόστος παραγωγής των αγώνων που θα μεταδίδονται τηλεοπτικά! Κόστος που υπολογίζεται χοντρικά στις 300.000 ευρώ. Επομένως οι 18 ομάδες θα αρκεστούν να μοιραστούν τις 500.000 ευρώ και να πουν και ένα ευχαριστώ στον γαλαντόμο υφυπουργό.

Και επειδή μιλάμε για “μικτά” έσοδα, το ποσό που αναλογεί σε κάθε ομάδα είναι της τάξης των 22.000 ευρώ! Ποσό που δε φτάνει ούτε για να πληρωθούν οι διαιτητές. Ποσό που αντιστοιχεί χοντρικά στους μισθούς δύο (2) υπαλλήλων…

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι “τρέχει” και το θέμα της αναδιάρθρωσης με την “Σούπερ Λίγκα 2” να βρίσκεται στα σκαριά και να ετοιμάζεται να μπει “σφήνα” στην πρώτη κατηγορία και τη δεύτερη κατηγορία προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο σε ολόκληρη τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Από τη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβει μια ομάδα, μια θα παίξει μπαράζ, επτά ή οκτώ θα παραμείνουν στη δεύτερη κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2), τέσσερις θα “υποβιβαστούν” στην τρίτη κατηγορία (Φούτμπολ Λιγκ) και τέσσερις θα υποβιβαστούν δύο κατηγορίες πιο κάτω (Γ’ Εθνική)!

Αντιστοίχως το ίδιο μπέρδεμα θα προκύψει και με την επίσης ταλαιπωρημένη από την ΕΠΟ και τις γεωγραφικές παλινωδίες της Γ’ Εθνική. Οπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το “μπουμπούκι” της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης δεν πρόκειται να ανέβει καμία ομάδα!

Για την ακρίβεια όσες εξασφαλίσουν “άνοδο”, απλώς θα βρεθούν στη Φούτμπολ Λιγκ, δηλαδή από τη σημερινή Γ’ Εθνική, θα παίξουν και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία… Κατ’ επέκταση, όσες ομάδες παραμείνουν στη Γ’ Εθνική ουσιαστικά θα έχουν… υποβιβαστεί μιας και θα βρίσκονται του χρόνου στην τέταρτη κατηγορία. Οσες δε υποβιβαστούν, δεν θα πέσουν μια κατηγορία κάτω, αλλά δύο!

Το αποτέλεσμα όλου αυτού του μπάχαλου που έχει προκληθεί αφενός από τις εμμονές του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και την… ευγενική χορηγία της παρούσας – απούσας ΕΠΟ, είναι να έχει τελματώσει όλο το επαρχιακό ποδόσφαιρο και να μην κουνιέται φύλλο.

Οταν τα εκατομμύρια μοιράζονται “επιλεκτικά” από το κράτος, είναι αναπόφευκτο να προκύψουν οικονομικές ανισότητες καθώς καταργείται οποιαδήποτε έννοια δίκαιου ανταγωνισμού. Και κάπου εδώ θα μπορούσε να ακούγεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει “ήταν δίκαιο, έγινε πράξη”…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ