AEK-Ολυμπιακός : Nα… σκάσει τον Σιμόες, να βελτιώσει την άμυνα

AEK-Ολυμπιακός : Nα… σκάσει τον Σιμόες, να βελτιώσει την άμυνα

Που στοχεύει «τακτικά» ο Πέδρο Μαρτίνς με Γκιγιέρμε αντί Μπουχαλάκη στην εντεκάδα αλλά και με την επιλογή του να διατηρήσει τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Γκιγιέρμε αντί Μπουχαλάκη λοιπόν. Μια αλλαγή που συζητιέται καιρό στην εντεκάδα του Ολυμπιακού πραγματοποιείται απόψε στο ΟΑΚΑ με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει να εμπιστευθεί τον Βραζιλιάνο. Τον Γκιγιέρμε που ήταν καλός στο μικρό χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, και ακόμη καλύτερος στο Μιλάνο κόντρα στη παρέα του Γκονζάλο Ιγκουαίν.

Με τη συγκεκριμένη αλλαγή, τη μοναδική σε σχέση με τους «11» που ξεκίνησαν κόντρα στον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, ο Μαρτίνς δεν αλλάζει απλά έναν κεντρικό χαφ. Αλλάζει το στιλ της ομάδας του στον άξονα. Ο Μπουχαλάκης στο «6» είχε σαφώς πιο δημιουργική επιρροή ως εδώ και δεν είναι τυχαίο πως στις «αλλαγές» του ο Πορτογάλος προπονητής χρησιμοποιούσε τον Νάτχο που πάνω-κάτω μπορεί να υπερασπιστεί το ίδιο ποδοσφαιρικό προφίλ.

Ο Γκιγιέρμε ως εδώ ήταν «ζευγάρι» με τον Καμαρά. Πιο καλός ανασταλτικά, με περισσότερα χιλιόμετρα, καλύτερες τοποθετήσεις στο αμυντικό τρανζίσιον.

Με Καμαρά και Γκιγιέρμε μαζί λοιπόν στο ίδιο σχήμα, η πρόθεση αρχικά φαίνεται να είναι η σωστή τακτοποίηση του Ολυμπιακού πίσω από την μπάλα. Να κάνει άμυνα με περισσότερους παίκτες στον άξονα τέλος πάντων, αν αυτή η επιθυμία γίνεται ευκολότερα κατανοητή. Χάνεται ο deep play maker ρόλος στο «6». Δίνεται η θέση σε έναν χαφ με περισσότερες ανασταλτικές αρετές. Κάποιον που θα βοηθήσει πολύ περισσότερο και στην «απενεργοποίηση» του μέσο-επιθετικού που θα αγωνιστεί ως «δεύτερος» στη διάταξη της ΑΕΚ, είτε πρόκειται για τον Κλωναρίδη της ταχύτητας, είτε για τον Μπακασέτα με τα πολλά καλά σουτ από μακρινή απόσταση.

Με αυτό καταλαβαίνει κανείς τη διάθεση του Ολυμπιακού να προσέξει και επί της ουσίας να προφυλάξει κάπως παραπάνω τα δύο του στόπερ. Καταλαβαίνει επίσης πως οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να τρέξουν περισσότερα χιλιόμετρα, άρα και να «πιέσουν» αρκετά τους ήδη κουρασμένους Σιμόες και Γαλανόπουλο που παίζουν ασταμάτητα δίχως rotation. Αν σκεφτεί κανείς τον ρόλο του Σιμόες στο παιχνίδι της ΑΕΚ, πιθανότατα καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Πορτογάλος είναι ένας «επιμέρους» στόχος στην τακτική των Πειραιωτών. Τουλάχιστον στο αρχικό τους πλάνο μιας και σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο πάγκος του Ολυμπιακού του δίνει πολλά πλεονεκτήματα για αλλαγές σε διατάξεις και προσεγγίσεις στο ματς κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Μαρτίνς συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης, και όχι τον Γκερέρο που με τη σειρά του έκανε σπουδαίο παιχνίδι (αλλά σκόραρε και ένα γκολ ψυχολογίας) στο Μιλάνο. Προφανώς η στόχευση του Μαρτίνς σε αυτό σχετίζεται με την πρόθεση του να υπάρχει στατικός φορ στην αντίπαλη περιοχή. Παίκτης που θα βοηθήσει πολύ και στα στημένα στα οποία οι Πειραιώτες όπως έδειξαν και κόντρα στον ΠΑΟΚ έχουν ένα πολύ ισχυρό play book σε αυτές τις φάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ