ΑΕΚ-Ολυμπιακός:  Όταν παίζεις πόκερ δίχως τσόχα και… τράπουλα

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Όταν παίζεις πόκερ δίχως τσόχα και… τράπουλα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι συνηθισμένος στα δύσκολα. Η αποψινή βραδιά είναι ένα ακόμη «ένσημο» σε συνθήκες απο εκείνες που ξεχωρίζουν τους προπονητές απο τους... πεζοναύτες!

Εντεκάδα της ΑΕΚ διαβάζω, αλλά πραγματικά και έξω από το ΟΑΚΑ να έκανες γκάλοπ με την ερώτηση «ποιους θα ξεκινήσει ο Ουζουνίδης» η απάντηση θα ήταν βγαλμένη από… φωτοτυπικό μηχάνημα. Με όσους έχει. Καμία έκπληξη. Μόνον ανάγκη.

Με μια σύνθεση κοντά στο 4-4-2, τον Κλωναρίδη και τον Λιβάγια να εκφράζουν την επιθετικότητα όπως και όσο μπορούν, και με όλους τους υπόλοιπους σε διπλό ταμπλό. Να διαχειριστούν τον κίνδυνο «Ολυμπιακός» αλλά και την κούραση τους από τα διαδοχικά ματς στα… κόκκινα.

Δεν έχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή ο Ουζουνίδης. Ένα πλάνο του προσφέρουν οι επιλογές του. Με αυτό πάει. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει στη ροή του ματς, όταν ξέρει πως επί της ουσίας δίπλα του είναι ζήτημα να μπορεί να πάρει πράγματα από 2-3 πρόσωπα.

Πάει λοιπόν στην ευθεία της άμυνας με Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο Χουλτ ελπίζοντας ο Μαρτίνς να αφήσει αριστερά τον Ποντένσε και να μην τον στείλει απέναντι.

Προσδοκά ότι ο Λαμπρόπουλος θα δώσει την ταχύτητα και το «ξύλο» που απαιτείται με τον αντίπαλο σέντερ φορ (Χασάν), και πως ο Ουκρανός παικταράς θα δείξει την προσωπικότητα του σε ένα ακόμη ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα: Στέλνει στα δύο άκρα μεσο-επιθετικά δύο ποδοσφαιριστές που επί της ουσίας κανείς δεν είναι αυτό που… λέει το πινακάκι. Ο Μπακασέτας μπροστά από τον Χουλτ (στην πλευρά που μοιάζει βέβαιο ότι θα επενδύσει ο Ολυμπιακός τα περισσότερα), ο Γκάλο μπροστά από τον Μπακάκη. Δεξιά η ΑΕΚ θα είναι «κλειστή». Αριστερά προκύπτει ο… τζόγος.

Το Σιμόες-Γαλανόπουλος δίδυμο στον άξονα πρέπει να βγάλει ακόμη 90΄λεπτά απαιτήσεων. Ο Κλωναρίδης να συνεχίζει να σκοράρει όσα γκολ δεν έχει στην καριέρα του, και ο Λιβάγια να κάνει τη διαφορά. Με την προσωπικότητα, την ποιότητα, τον τρόπο που ξέρει να δημιουργεί αλλά και να σκοράρει. Πολύ δύσκολη άσκηση αυτή που έχει στο χαρτί ο Έλληνας τεχνικός. Αλλά έχοντας περάσει το σχολείο «προβλημάτων» που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός, έχει συνηθίσει σε τέτοια «κόλπα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ