Το πέναλτι-δώρο του Κριστόφερσεν στον… Τριτσώνη (vid)

Το πέναλτι-δώρο του Κριστόφερσεν στον… Τριτσώνη (vid)

Ο Δανός που εξευτέλισε κάθε ζήτημα εμπιστοσύνης στην παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, έκλεισε τα μάτια στο μαρς πέναλτι του Μπακασέτα στον Χασάν και έκανε τη δουλειά του.

Τα ντέρμπι συνηθίζεται να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Το βράδυ της Κυριακής, λοιπόν, η ΑΕΚ είχε με το μέρος της όλες αυτές τις «λεπτομέρειες». Είτε επρόκειτο για το χαμένο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, είτε για τον άνθρωπο που επιλέχθηκε να κάνει τη… δουλειά. Και την έκανε με αξιοσημείωτη προσήλωση στο «πλάνο» και στο κλίμα. Με τον εκλεκτό του Τριτσώνη και της Εξυγίανσης, Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσον, να δίνει ρεσιτάλ από το σημείο που προηγήθηκε ο Ολυμπιακός και μετά, αλλάζοντας με το έτσι θέλω την εικόνα του αγώνα.

Ο Δανός ρέφερι, λοιπόν, φρόντισε και με το παραπάνω να δικαιώσει τη σκόνη που σηκώθηκε από τον ορισμό του, πριν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Φρόντισε να δικαιώσει τον Τριτσώνη που τον επέλεξε για να… πάνε όλα καλά στο μεγαλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Και φρόντισε να γίνει ο πρώτος ξένος διαιτητής που κατάφερε να δείξει στο ευρύ κοινό ότι η παρουσία του ήταν προβληματική. Ηταν μονόπατη και γεμάτη εμπάθεια προς τη μία πλευρά.

Υπάρχει σωρεία φάσεων στις οποίες ο Κριστόφερσεν έδειξε τις διαθέσεις-προθέσεις του. Ο Δανός κόρακας, τον οποίο επαναλαμβάνουμε ότι επέλεξε το «πιστόλι» της ελληνικής διαιτησίας, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, αυτός που δεν έχει (φαινομενικά) καμία σχέση με τους ορισμούς, ο συνομιλητής του Θωμά και Γιαννάκη, ο οποίος φρόντισε να εμπλακεί στην επιλογή της σφυρίχτρας σε αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Και τα αποτελέσματα φανερώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Το πέναλτι στον Χασάν στο 71ο λεπτό του αγώνα ήταν η κορυφαία φάση «κλείνω τα μάτια» του Κριστόφερσεν και των βοηθών του. Η φάση ξεκάθαρη και χωρίς καμία παρεμπόδιση, είτε για τον διαιτητή είτε για τον βοηθό του. Ο Χασάν πηδάει να πάρει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας τον τραβάει εμφανώς από το σορτσάκι και τη φανέλα, με αποτέλεσμα ο Αιγύπτιος επιθετικός να μην έρθει σε επαφή με την μπάλα. Καραμπινάτη παράβαση πέναλτι. Ορισμός. Και φυσικά ο ορισμός του «παίζεται» από τους Δανούς.

Εδώ δεν μιλάμε για (ένα από τα πολλά) ανάποδα φάουλ-δώρο στην ΑΕΚ. Εδώ μιλάμε για πέναλτι. Μαρς πέναλτι. Από αυτά που εάν δεν είχε δοθεί στην ΑΕΚ τώρα το mediaκό σύστημα που ζεσταίνεται με το χρήμα του ΟΠΑΠ, θα είχε σηκώσει θύελλα. Θα είχαν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων, θα είχαν γραφτεί πύρινα άρθρα για την «παράγκα» που ζει και βασιλεύει, θα είχε μιλήσει ο Βασιλειάδης, ο Καμμένος, ο Φλαμπουράρης, ο Τσακαλώτος, όλοι. Τώρα, όμως, ήταν απλώς Κυριακή.

Πλέον τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Η «δουλειά» έγινε ξεκάθαρα για να πληγεί ο Ολυμπιακός. Και με… εξωτερικές πλάτες. Γιατί ο κάθε Τριτσώνης δεν έχει τα… κότσια να λειτουργεί αυτόβουλα και μόνος του. Ο παχυλόμισθος Περέιρα πού βρίσκεται; Γιατί άφησε τον άνευ χαρτοφυλακίου φιλαράκο του να κάνει παιχνίδια στο όνομα της UEFA. Και καλά αυτός το έκανε, όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί για να εξυγιάνουν δήθεν την ΕΠΟ και να… παρατηρούν, παρακολουθούν, επιτηρούν, τι κάνουν; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Και προφανής, πλέον.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος, αλήθεια, επεδίωκε όλο αυτό το διάστημα να μην ισχύσει η παρουσία ξένων διαιτητών έως το τέλος της χρονιάς; Ποιον βόλεψε η γέννηση της (100% ορθής) καχυποψίας μετά την ύποπτη παρουσία του Δανού κόρακα στο ΟΑΚΑ; Ποιος είχε προσπαθήσει από το πρώτο φετινό ντέρμπι να ισχύει το «κοράκι από τον τόπο σου»; Γιατί μπορούσε εύκολα να βρίσκει τα τηλέφωνά τους και τις κατάλληλες «άκρες»; Ε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ