Ολοταχώς οπισθοχώρηση η κυβέρνηση για την «κάρτα υγείας»

Ολοταχώς οπισθοχώρηση η κυβέρνηση για την «κάρτα υγείας»

Μία εβδομάδα μετά τη νομοθετική ρύθμιση, η πρώτη φορά Αριστερά, δίνει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου. Είπαμε… πρώτη φορά Αριστερά.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η κυβέρνηση της Αριστεράς και ο Γιώργος Βασιλειάδης έγραψε ιστορία. Μία εβδομάδα μετά την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, την Τετάρτη (3/10) συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει πίσω και η «κάρτα υγείας» που θα ήταν υποχρεωτική για τους αθλητές, ακόμη και για συμμετοχή τους στις προπονήσεις, από την Τρίτη (9/10), παίρνει παράταση, όπως όλα δείχνουν, για ένα χρόνο.

Σε μία εβδομάδα, περίπου 3.000 ερασιτεχνικά σωματεία θα έπρεπε να υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις τους ποδοσφαιριστές τους, προκειμένου να προμηθευτούν την «κάρτα υγείας». Κάτι τέτοιο όπως γίνεται αντιληπτό, στην Ελλάδα δεν γίνεται, σε άλλες χώρες ίσως.

Το παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης που είπε ότι για να κλείσεις ραντεβού και να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις, δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία, θα έπρεπε να περιμένεις 2-3 μήνες.

Η εναλλακτική λύση για να έπαιρνε ένας αθλητής το ιατρικό «οκ» νωρίτερα χρονικά, θα ήταν να πληρώσει αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό έβγαλε στη σέντρα τον Γιώργο Βασιλειάδη και τους αρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου. Γι’ αυτό και αρκετές Ενώσεις ήταν έτοιμες να αναστείλουν τα πρωταθλήματα τους αν δεν έδινε η Πολιτεία παράταση.

Ευτυχώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (9/10) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, φαίνεται να πείστηκε να δώσει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου. Η Ομοσπονδία ζητάει η «κάρτα υγείας» να είναι υποχρεωτική από τη νέα περίοδο.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θα ανακοινώσει την Τρίτη (9/10) την απόφαση του την οποία τη λες και ομολογία αποτυχίας. Το γεγονός ότι η κοινή υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί από τις 21 Αυγούστου, δεν είναι ελαφρυντικό αφού και πάλι ο χρόνος δεν «έβγαινε». Δεν ήξερε ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θα χρειάζονταν χρόνος που όμως, δεν υπήρχε; Τώρα ας κάνει πίσω… Ούτε πρώτη φορά είναι που θα υποχωρεί η κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε και η τελευταία.

Είπαμε, πρώτη φορά Αριστερά..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ