Με δική σας ευθύνη…

Με δική σας ευθύνη…

Κάπως έτσι είναι το στοίχημα στα ματς του Nations League.

Nations League. Ωραίο όνομα, μα περίεργη διοργάνωση. Γενικώς πέραν Μουντιάλ και EURO, άντε και το Κόπα Αμέρικα, είναι δύσκολο να ασχολείται κάποιος σοβαρά με ματς Εθνικών συγκροτημάτων. Αν δεν είναι καλοκαίρι οι συγκεντρώσεις διεθνών και η διακοπή των πρωταθλημάτων είναι περισσότερο ενόχληση παρά ευκαιρία για το κάτι διαφορετικό.

Ειδικά για το νέο τουρνουά που πολλοί χαρακτήρισαν μπερδεμένο, οι δύο πρώτες αγωνιστικές του φανέρωσαν ότι οι σημαντικότερες ομάδες το είδαν σαν προετοιμασία και όχι σαν θεσμό που η νίκη είναι μονόδρομος. Για να τα λέμε όλα πάντως, θεαματικά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν.

Κάπου εδώ μπαίνει στη μέση και το στοίχημα. Ο εκάστοτε μπουκ δημιουργεί βάση αποδόσεων υπολογίζοντας το όνομα και το ταβάνι των δυνατοτήτων της κάθε ομάδας. Έτσι, οι τιμές που συνοδεύουν ισχυρούς εθνικούς ποδοσφαιρικούς κορμούς είναι χαμηλότατες έως ανάξιες λόγου. Και το ποντάρισμα χάνει την αξία του. Αφενός δεν διεκδικείται σοβαρό κέρδος και αφετέρου κανείς δεν ξέρει πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στο γήπεδο. Με τι διάθεση και τι προσανατολισμό. Άρα ακόμα και το ελάχιστο κέρδος είναι άκρως παρακινδυνευμένο.

Το ρίσκο στο στοίχημα στις Εθνικές ομάδες μοιάζει με περιήγηση σε εθνικούς δρυμούς και απόκοσμες παραλίες. Εκεί δηλαδή που εμφανίζεται μια πινακίδα και γράφει «συνεχίζετε με δική σας ευθύνη».

Με τα πολλά πέρασε η ώρα. Επειδή ό,τι και να γράφουμε ό,τι και να πιστεύουμε για το κάθε τουρνουά, ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν «αθλητές» που θέλουν να ποντάρουν, έχουμε για απόψε μια πρόταση. Δεν είναι από το Nations League.

Από φιλικό ματς είναι, καθώς εμφανίζει ωραία απόδοση. Η Ουαλία υποδέχεται την Ισπανία. Η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς προσπαθεί να ενισχύσει το πρεστίζ της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό σε κάθε της παιχνίδι παρουσιάζεται όσο γίνεται πιο σοβαρή και πιο ανταγωνιστική. Σε κάθε ματς αγωνίζονται οι κορυφαίοι της εκπρόσωποι. Πιέζουν και δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ. Και συχνά τα καταφέρνουν κιόλας. Θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο οι «Δράκοι» υποδεχόμενοι τους Ισπανούς. Εκείνοι είτε κερδίζουν είτε χάνουν, παρουσιάζουν σταθερή την αγωνιστική τους ταυτότητα. Πάσες, φάσεις, ευκαιρίες, γκολ. Και τα στελέχη τους είναι πάντα μεγάλης κλάσης.

Όσο το ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ανεβαίνει στο 1,80 (και πάνω), αυτό το ματς θα αποτελέσει πεδίο δράσης μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ