Η… βραδινή παρέλαση, o Βασιλειάδης, το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και ο «νόμος της ζούγκλας»

Η… βραδινή παρέλαση, o Βασιλειάδης, το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και ο «νόμος της ζούγκλας»

Ο αρμόδιος υφυπουργός που δήλωνε αναρμόδιος και τελικά μετέθεσε το ντέρμπι της Τούμπας, αλλά όχι το μπασκετικό Αρης-Ολυμπιακός και η Αστυνομία που δήλωσε ότι δεν έχει δυναμικό για να διαφυλάξει κανένα από τα δύο παιχνίδι, αλλά «δέχθηκε» την απόφαση του Σολομώντα Βασιλειάδη!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πλάκα. Μπορεί και όχι. Αλλά όπως και να το κάνεις, δεν πλήττεις ποτέ. Ειδικά όταν βλέπεις πώς λειτουργεί το «σύστημα». Το οποίο «σύστημα» αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο. Διότι στο μπάσκετ υπάρχει άλλο. Σύστημα. Πολυετές, δοκιμασμένο, που πορεύεται με τον… φάρο αναμμένο και με δικούς του νόμους και κανόνες. Αλλά σήμερα θα γράψουμε για τον συνδυασμό. Και μία απόφαση της Αστυνομίας και του Γ. Βασιλειάδη, που έχει το ενδιαφέρον της. Και σίγουρα -σίγουρα, όμως- δεν πάρθηκε χωρίς λόγο…

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λοιπόν, με έγγραφο που απέστειλε σε Super League, ΕΣΑΚΕ και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ενημέρωνε την Τετάρτη για την επιθυμία της να μετατεθούν κατά μία ημέρα τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (για την 8η αγωνιστική της Super League) και Αρης-Ολυμπιακός (για την 4η αγωνιστική της Basket League), που είχαν προγραμματιστεί για την 28η Οκτωβρίου, για λόγους ασφαλείας. Καθώς, όπως σημειωνόταν στο σχετικό έγγραφο, «το τριήμερο 26, 27, 28 Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τόσο εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο εορτασμού του Αγίου Δημητρίου (προστάτη της πόλης) και της εορτής της 28ης Οκτωβρίου (μαθητική – στρατιωτική παρέλαση), στις οποίες θα παρίστανται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας και πλήθος άλλων επισήμων, όσο και άλλες εκδηλώσεις».

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι ο «για την ομαλή και απρόσκοπτη πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα διαθέσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της, καθώς επίσης θα ενισχυθεί και από όμορες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες υπηρεσιακές της υποχρεώσεις». Για αυτό, λοιπόν, ζητείται η μετάθεση των δύο αγώνων για μία ημέρα μετά.

Τι έγινε, τελικά; Μετατέθηκε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις των Πράσινων, αλλά και την απροθυμία της NOVA, που ήθελε το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 28/10, καθώς είναι ώρα και μέρα «prime» για το συνδρομητικό. Μάλιστα το παιχνίδι της Τούμπας μετατέθηκε με απόφαση του Γ. Βασιλειάδη. Αφού αρχικά ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωνε… αναρμόδιος και καλούσε τις διοργανώτριες να πάρουν την απόφαση. Οταν δεν την πήραν, ο ίδιος φρόντισε να κάνει τον… Σολομώντα! Με μία απόφαση που δεν φαίνεται τόσο αθώα όσο δείχνει.

Γιατί επιλέχθηκε να μετατεθεί μόνο το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και όχι το μπασκετικό Αρης-Ολυμπιακός; Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που αυτή η απόφαση φέρνει τα πάνω στο πρόγραμμα του Κυπέλλου, διότι πλέον είναι αναγκαίο να αναβληθούν τα ματς Εργοτέλης-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα, που ήταν προγραμματισμένα για την Τετάρτη 31/10. Σίγουρα, πάντως, δεν έγινε αυτό για να έχει μια ημέρα παραπάνω ξεκούρασης ο ΠΑΟΚ από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βίντι. Αποκλείεται. Δεν γίνονται αυτά.

Ενα άλλο σοβαρό ερώτημα, το οποίο προκύπτει αυθόρμητα μετά τα σχετικά έγγραφα που έστειλε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι το εξής: Αφού όλο το δυναμικό της θα απασχοληθεί με τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου και την παρέλαση, το Αρης-Ολυμπιακός στο Αλεξάνδρειο, ποιος θα το… φυλάξει; Επίσης, εάν θυμόμαστε καλά, οι παρελάσεις συνήθως γίνονται το πρωί και τελειώνουν το πρωί, βαριά 12-12:30. Σε τι ακριβώς θα επηρέαζε ένα μπασκετικό παιχνίδι, σε κλειστό γήπεδο, προγραμματισμένο για τις 17:00 και ένα ποδοσφαιρικό ματς, προγραμματισμένο για τις 20:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας;

Ερωτήσεις που δεν έχουν κανένα νόημα και δεν επιδέχονται απάντησης. Διότι είναι σαφές ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Και για λογαριασμό συγκεκριμένων. Σημεία των καιρών βλέπετε. Αλλά και η επιτομή του «νόμου της ζούγκλας». Ο ισχυρός «τρώει» τον ανίσχυρο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίζει μπάλα στο γήπεδο, αλλά εκτός δεν μπορεί να κοντράρει τη Λαμία και τον Απόλλωνα, τον ΠΑΟΚ θα νικούσε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ