Πεφτ- αστέρι Τρίπολης

Πεφτ- αστέρι Τρίπολης

Από την δόξα της Ευρώπης στο δράμα του ελληνικού πρωταθλήματος…

Μπόλικη σκόνη και συζήτηση σήκωσε η ατάκα του Σάββα Παντελίδη στην συνέντευξη τύπου, πως θα υπάρχουν εξελίξεις τις προσεχείς μέρες στον Αστέρα Τρίπολης. Φυσικά η διοίκηση τον στηρίζει με χίλια αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο στην σχέση τους που δημιουργεί προβλήματα.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού. Ο έμπειρος προπονητής μέχρι το τέλος του Αυγούστου αναζητούσε την ποιοτική ενίσχυση των Αρκάδων, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Ναι μεν έγιναν προσθήκες αλλά απ ότι φαίνεται υπήρχε διάσταση απόψεων στην επιλογή παικτών. Ή για να το πούμε πιο απλά, ο Γιάννης Καϊμενάκης για ακόμα ένα καλοκαίρι εκτέλεσε χρέη προέδρου-προπονητή και ψώνισε αρκετούς παίκτες μόνος του.

Αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές π.χ. δεν βλέπουμε καθόλου τους Ματρικάρντι, Ρόλε, Σάλας ενώ ο Μπέλοκ κάνει εμφανίσεις γκεστ σταρ. Επίσης σε αυτή την λίστα βάλτε τον μόνιμα τραυματία Τασουλή και τον Δουβίκα που δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

Με λίγα λόγια οι Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος δεν έχουν ανταγωνισμό από πίσω τους και γνωρίζουν ότι θα παίξουν ότι και να γίνει. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανιά, αφού δεν υπάρχει άλλος επιθετικός ενώ και στο κέντρο οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας δεν μπορούν να συγκριθούν με τον Βαλιέντε. Στα πλάγια αποκτήθηκε μόνο ο Μαρκ Φερνάντεθ που ξεκίνησε με τραυματισμό και δεν έχει βρει ρυθμό ακόμα.

Οπότε στον περσινό βασικό κορμό έχουν αλλάξει μόνο δυο πρόσωπα, ο Βλάχος στα δεξιά της άμυνας και αριστερά μοιράζονται την θέση οι Κυριακόπουλος και ο Μαρτίνεθ. Άρα μιλάμε για 9-10/11 ίδια με πέρσι και με ελάχιστη βοήθεια από τον πάγκο. Αυτό μπορεί να εξηγήσει την… πεσμένη εικόνα αρκετών βασικών, οι οποίοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να φορτσάρουν αφού έχουν εξασφαλισμένη την θέση τους. Πέρσι όλοι θαύμαζαν το αμυντικό δίδυμο και μιλούσαν για μεταγραφές στο εξωτερικό αλλά φέτος παρουσιάζονται αγνώριστοι.

Η ομάδα πέρσι έπιασε ταβάνι και ίσως το τρύπησε κιόλας. Οπότε ήταν αδιανόητο να συνεχίσει έτσι χωρίς βοήθεια. Χωρίς ποιοτική ενίσχυση. Στον άξονα η ομάδα παρουσιάζεται κουρασμένη. Δεν υπάρχει παίκτης για rotation και η έλλειψη ξεκούρασης αφού άρχισε πολύ νωρίς η προετοιμασία λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, βγάζει μάτια. Λείπει η φρεσκάδα αφού οι Ιγκλεσιας και Μουνάφο είναι πάνω από τριάντα και δεν μπορούν να τρέχουν όπως παλιότερα.

Βέβαια υπάρχει και ο παράγων τύχη. Ο Αστέρας έχει χάσει τα δυο πρώτα ματς (ΠΑΟΚ- ΑΕΚ) με πέναλτι που δύσκολα θα δινόταν αν η φάση γινόταν στην αντίπαλη περιοχή. Σε τέσσερα ματς δέχτηκε το μοιραίο γκολ μετά το 87’. Με τον Ολυμπιακό (2-1 στο 92’), τον Αρη (2-0 στο 87’ και το 93’), τον Παναθηναϊκό (1-1 στο 91’) και τον Ατρόμητο (3-2 στο 88’). Αν σε αυτό προσθέσετε ότι έχουν καταλογιστεί πέντε πέναλτι (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος) εις βάρος του καταλαβαίνεται ότι υφίσταται και ένα θέμα συγκέντρωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ