Η ώρα του παιδιού

Η ώρα του παιδιού

Διαφωνεί κανείς ότι έτσι αισθανόμαστε όλοι την ώρα που βλέπουμε μπάλα το βράδυ; Κι ας είναι το στοίχημα για «ενήλικες».

Όντως η μπάλα για τους μυημένους είναι το ωραιότερο πράγμα. Σύμφωνοι, δεν είναι και βιολογική ανάγκη, όμως μπορεί να γίνει απολαυστική, εθιστική συνήθεια. Και πολλές φορές η συνήθεια γίνεται δεύτερη φύση. Ειδικά απόψε οι περισσότεροι Έλληνες φίλαθλοι ευχαριστιούνται Champions League χωρίς να υπάρχει λόγος να …αρρωστήσουν, αφού δεν αγωνίζεται ελληνική ομάδα.

Μιας και περί ελληνικής ομάδας ο λόγος, χθες έπαιζε η ΑΕΚ με τη Μπάγερν. Και οι συντηρητικοί παίκτες του στοιχήματος βρήκαν τον τρόπο να αυγατίσουν τα τεράστια κεφάλαια που δαπάνησαν. Ο τζίρος του εν λόγω ματς στο ανταλλακτήριο ξεπέρασε τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν σταμάτησε να παίρνει ποντάρισμα το διπλό. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, πριν ανοίξει το σκορ.

Τέτοια παιχνίδια ψάχνουν οι πλέον επιτυχημένοι παίκτες του στοιχήματος. Αυτά που έχουν ελάχιστες πιθανότητες να σημειωθεί έκπληξη. Το ίδιο συνέβη και με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ρόμα χθες.

Συνεχίζεται η τρίτη αγωνιστική απόψε, η αγωνιστική που οι κορυφαίοι αισθάνονται κάτι σαν υποχρέωση να κερδίσουν. Για να μην αγωνιούν για την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Κερδίζουν, προχωρούν, νιώθουν άνετα βαθμολογικά και μπορούν να ρίξουν προσοχή και στο πρωτάθλημα για να περιοριστούν οι γκέλες.

Για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να βρει τρόπο να νικήσει την Ίντερ μέσα στο Καμπ Νόου; Μια χαρά ομάδα έχουν οι «νερατζούρι», αλλά δεν πιάνουν το επίπεδο των Καταλανών. Ένας μικρός άσος του 1,40 είναι αυτός. Φυσικά και διαφωνούμε με την απόδοση, όμως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο. Ανέκαθεν έτσι ήταν το πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών στη φάση των ομίλων του.

Παράλληλα, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν ηρεμεί αν δεν βάλει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε κάθε της παιχνίδι; Πόσο να αντέξει η Νάπολι στην πίεση των Νεϊμάρ, Καβάνι, Εμπαπέ; Και άσος και Over μαζί.

Σταδιακά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο Βεστφάλεν (ναι, Σίγκναλ Ιτούνα δεν μπορούμε να το συνηθίσουμε), όμως ξέρουμε ότι η Ντόρτμουντ επιτίθεται ακατάπαυστα και έχει δυνατότητες σκοραρίσματος πολύς κόσμος, με προεξάρχοντες τον Ρόις και τον Αλκάθερ. Από την άλλη, στην Ατλέτικο φιγουράρει ο Γκριεζμάν και ο Ντιέγκο Κόστα. Να μη δούμε ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ λοιπόν;

Πολύς κόσμος σκοράρει και στη Λίβερπουλ. Ειδικά ο Σαλάχ ήταν διαφορετικός μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έχει ανεβάσει την απόδοσή του ο Αιγύπτιος. Βρίσκει ρυθμό. Η άμυνα του Ερυθρού Αστέρα είναι μια χαρά, αλλά είναι άλλο πράγμα να παίζεις με τη Σάλτσμπουργκ και άλλο με τους παίκτες του Κλοπ. Σκόρερ ο Σαλάχ λοιπόν, γιατί οι αποδόσεις σε αυτό το παιχνίδι όντως είναι για κλάματα (1,02 ο άσος).

Κλείνουμε με τη ματσάρα στο Φίλιπς Στάντιον. Αϊντχόφεν από τη μία, Τότεναμ από την άλλη. Χωρίς βαθμό αμφότερες. Έχουν χάσει από Ίντερ και Μπαρτσελόνα. Σήμερα θα τρελαθούν για να κερδίσουν. Ψήφο εμπιστοσύνης στους Λονδρέζους. Δεν άξιζαν την ήττα από τους Ιταλούς και με τους Καταλανούς στάθηκαν μια χαρά παρ’ ότι αγωνίζονταν σχεδόν με μισή ομάδα (λόγω τραυματισμών). Ας πάρουν σήμερα αυτό που άξιζαν νωρίτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ