Ποιός έριξε την ΑΕΚ στη Γ Εθνική; 

Ποιός έριξε την ΑΕΚ στη Γ Εθνική; 

Ο ΈΒαλντ Λίνεν επανήλθε με νέες δηλώσεις του γιά τον στημένο υποβιβασμό της ΑΕΚ προκειμένου να διαγραφούν τα χρέη. Ο Βασίλης Δεκάρικος ανατρέχει στα γεγονότα και αναρωτιέται; Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;

Γι αυτά που είπε ο Λίνεν, θα τον καλέσει κανείς εισαγγελέας, ποδοσφαιρικός ή κανονικός; Για κάποια ανώνυμη επιστολή, οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση της ΕΥΠ και στήθηκε το αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης. Για τις αλλεπάλληλες επώνυμες καταγγελίες του Γερμανού προπονητή, ότι ο υποβιβασμός της ΑΕΚ ήταν στημένος και προσχεδιασμένος, ούτε μία κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Τίποτα. Ο Έβαλντ Λίνεν με αφορμή το ματς ΑΕΚ-Μπάγερν, επανήλθε στα ΜΜΕ της πατρίδας του, στα γεγονότα του 2013 και στη «νέα» ΑΕΚ που έχει δημιουργηθεί:

«Η ΑΕΚ δεν υπάρχει πια. Μετά τον υποβιβασμό τους, έχουν καταστρέψει όλα τα αρχεία. Ο σύλλογο πλέον έχει νέο ΑΦΜ και νέα διεύθυνση χωρίς τη κληρονομιά του παρελθόντος. Η ομάδα υποβιβάστηκε στη Γ Εθνική και τα χρέη διαγράφτηκαν. Έχω απευθυνθεί στην ΟΥΕΦΑ αλλά η απάθεια των διεθνών οργάνων είναι σκανδαλώδης. Πίστευα ότι θα είχαμε σωθεί τότε αν βοηθούσαν όλοι. Τις τελευταίες εβδομάδες είχα διαπιστώσει ότι κάποιοι παίκτες και παράγοντες δεν είχαν τον ίδιο στόχο».

Ο Λίνεν τη σεζόν του υποβιβασμού της ΑΕΚ (2012-13) είχε αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Βλάχο. Το κομβικό ματς στις 8 Απριλίου 2013 ήταν Γιάννενα- ΑΕΚ, 2-0 τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Στη πρες κόνφερανς ο Γερμανός τεχνικός ξεσπάει και μιλάει ευθέως για εσκεμμένη μειωμένη απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ντρέπομαι για κάποιους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον αντίπαλο γιατί παίζαμε με επτά παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν είδα 11 παίκτες να δίνουν τα πάντα, για την ομάδα. Είδα παίκτες να τα δίνουν όλα και κάποιους να μην τα δίνουν όλα. Αυτό είναι μεγάλη ντροπή. Δεν ξέρω με ποιά ενδεκάδα θα ξεκινήσουμε τη προσεχή αγωνιστική».

Ο Λίνεν που απολύεται αυθημερόν για να προσληφθεί ο Τραϊανός Δέλλας για τα δύο τελευταία παιχνίδια με Πανθρακικό και Ατρόμητο, δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στις 18/4/2013: «Υπάρχουν πολλές φήμες. Μια από αυτές είναι ότι μερικοί στον σύλλογο θέλουν τον υποβιβασμό και την συνεπαγόμενη χρεοκοπία, ώστε να γλιτώσουν από τα παλαιά χρέη και να γίνει μια καινούργια αρχή».

Επομένως, σας απέλυσαν για να μην απειληθεί ο υποβιβασμός;

«Αυτή είναι προκλητική ερώτηση. Το γεγονός είναι, ότι οι προοπτικές μας στα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν καλές. Μία νίκη έφθανε στην ομάδα. Μολαταύτα δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς ότι τώρα τελευταία τρεις παίκτες δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα. Η κριτική μου σε αυτούς εκλήφθηκε από το προεδρείο ως αφορμή να συζητηθεί η θέση μου. Στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα βρέθηκε πίσω σκορ με αυτογκόλ κι μετά οι οπαδοί προκάλεσαν τη διακοπή που συνεπάγεται με αφαίρεση βαθμών. Όλα σύμπτωση»;

Ήταν το ΑΕΚ-Πανθρακικός στις 14/4/2013, όταν μερίδα οπαδών των γηπεδούχων εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς διακόπτεται η ΑΕΚ μηδενίζεται και ο υποβιβασμός σιγουρεύεται στο 100%. Με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σαμπράκο να γράφει το ίδιο βράδυ κείμενο με τίτλο «Ποιος έριξε την ΑΕΚ». Κι ακολούθως να αναφέρει τα εξής: «Αργά ή γρήγορα τα στόματα θα ανοίξουν και η αλήθεια θα έρθει στο φως. Το ονοματεπώνυμο αυτού που αποφάσισε να υποβιβάσει την ΑΕΚ εκμεταλλευόμενος την εισβολή των κάφρων θα γίνει γνωστό. Για την ΑΕΚ μιλάμε. Θα επανέλθω το συντομότερο!».

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσόχος στις 16/4/2013, «φωτογραφίζοντας» τα γεγονότα στην ΑΕΚ, περιγράφει τη δολοφονία μιας βαριά άρρωστης 89άχρονης ( όσα και τα χρόνια ιστορίας της ΑΕΚ). Και καταλήγει:

«Σε κάθε δολοφονία, ή έστω απόπειρα, υπάρχει ένα κίνητρο.
Ποιος είναι αυτός που έχει το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση; Αυτός είναι ο πραγματικός δολοφόνος.
Αυτός είναι πίσω από όλο αυτό.
Αυτόν πρέπει να βρούμε…”.
Αυτό το τελευταίο συμπέρασμα ήταν που τρόμαζε τον Μιχάλη.

«Οκέι, ας το ψάξουμε» είπε στον Βασίλη (σσ Σαμπράκο) και κατέληξε «αλλά να θυμάσαι, εγώ έχω παιδί, εσύ όχι».

Στις 8 Αυγούστου ο Λίνεν επανέρχεται με νέες δηλώσεις στα ΜΜΕ της πατρίδας του: «Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, ήταν στημένος. Η ομάδα θα μπορούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Χρειαζόταν μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αυτό δεν έγινε λόγω της δικής μου απόλυσης. Η ΑΕΚ πήγε εσκεμμένα στη χρεωκοπία. Σε μία νέα αρχή στη τρίτη κατηγορία, προκειμένου να μην υπάρχουν υποχρεώσεις».

Ένας εισαγγελέας πέντε χρόνια τώρα, για τις επώνυμες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Έβαλντ Λίνεν για στημένο υποβιβασμό της ΑΕΚ δεν έχει βρεθεί. Υποβιβασμός που είχε σαν συνέπεια η τότε ΠΑΕ ΑΕΚ να αναφέρεται πρώτη στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με 300 εκτμ Εύρω. Όπως επίσης έχασαν τα λεφτά τους ποδοσφαιριστές προπονητές μεταξύ των οποίων και ο Λίνεν. Εργαζόμενοι προμηθευτές, ΟΑΚΑ κλπ. Κι ένας εισαγγελέας αθλητικός η μη δεν έχει ασχοληθεί.

Σε αντίθεση με το αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης» που μία ανώνυμη καταγγελία ήταν αρκετή για να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από την ΕΥΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ