Με δανεικούς τη βγάζει κι εφέτος

Με δανεικούς τη βγάζει κι εφέτος

Ο Μελισσανίδης λέει η ΑΕΚ δεν κάνει επίδειξη πλούτου. Κι ο Πεντακοσάρικος ρωτάει: Αν η ΑΕΚ από τα 25 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, έδινε το ένα για μία μεταγραφή θα επρόκειτο για σπατάλη;

Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Ο πολυεκατομμυριούχος Μελισσανίδης και διαχειριστής των 25 εκατομμυρίων που θα εισπράξει η ΑΕΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ, δίνει μαθήματα ορθής οικονομικής ποδοσφαιρικής πολιτικής. Για να δικαιολογήσει τα 450 χιλιάρικα ταβάνι στον Σιμόες. Και εκ του ασφαλούς μάλιστα γνωρίζοντας ότι δεν θα τα δεχθεί.

«Επίδειξη πλούτου δεν πρόκειται να κάνει η ΑΕΚ. Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους να κάνουμε συμβόλαια 1.5 εκατομμυρίου».

Αν δηλαδή από τα 25 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ επιβαρυνόταν με ένα συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου θα επρόκειτο για επίδειξη πλούτου; Στον «Τίγρη» μάλιστα φέρεται να αρέσει πολύ το πλάνο του φετινού Παναθηναϊκού, ο οποίος στηρίζεται σε παίκτες από την ακαδημία και το «αφεντικό» του Δικεφάλου θεωρεί πως «με αυτόν τον τρόπο πρέπει να δουλεύουν οι ομάδες».

Αν πάμε πίσω στο 2009, θα δούμε τι έλεγε ο Τίγρης: «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιστροφής στα διοικητικά της ΑΕΚ, γιατί «η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμα και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της».

Τότε που ήταν απ’ έξω, έλεγε «δεν μπαίνω μέσα γατί η ΑΕΚ χρειάζεται λεφτά»: Μόλις τα χρέη γίνανε ζερό, μπούκαρε. Ας δούμε όμως τι έλεγε ο Τίγρης στις 10/7/2013: «Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να κτίσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζεται στα δικά της παιδιά.  Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της».

Οπότε, δεν περίμενε να δει τον Παναθηναϊκό. Και τι τον εμπόδισε τον Τίγρη να χτίσει μια ομάδα πάνω στο πλάνο του Παναθηναϊκού; Ο ίδιος είπε ότι είχε την ευκαιρία να χτίσει τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Σε ποιο πλάνο του Παναθηναϊκού αναφέρεται; Στη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών; Ο Παναθηναϊκός χρωστάει δεξιά αριστερά, ο Αλαφούζος και εσωτερική αντιπολίτευση έχει και τους οργανωμένους απέναντι. Δηλαδή, κοτζαμάν Τίγρης αντιγράφει τον Αλαφούζο;

Ποιος του επέβαλε του Τίγρη να φέρνει τους Λέσκοτ και τους Αλμέιδα; Γιατί έφερνε τον έναν δανεικό μετά τον άλλον; Με δανεικούς Αραούχο, Λιβάγια, Κονέ και Λάζαρο πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα. Με δανεικούς, Πόνσε, Μπογιέ, Άλεφ, Οικονόμου τη βγάζει κι εφέτος. Έβγαλε η ΑΕΚ σ αυτά τα πέντε χρόνια, έναν ποδοσφαιριστή από τις Ακαδημίες; Ο Τίγρης, μέχρι τώρα, έχει βγει λίρα εκατό. Πήρε το πρωτάθλημα, έφερε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και χτίζει το γήπεδο. Γι’ αυτό κι ο κόσμος της ΑΕΚ ανέχθηκε τόσο τη Γ΄ Εθνική, όσο και το Θωμά Μητρόπουλο/Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Καλώς, κακώς, έτσι έγινε.

Μη μας τα στρίβει όμως τώρα, μιλάει για (μεταχειρισμένα) πούλμαν και μας λέει ότι κατάλαβε μετά από έξι χρόνια ότι πρέπει να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες. Ο ρόλος του Τίγρη στην ΑΕΚ είναι να φέρνει κούπες. Γι’ αυτό και μόνο τον ανέχονται οι αεκτζήδες. Μην αλλάζουμε τώρα την κουβέντα.  Μία μόνο κούπα δε φτάνει: μία πήρε κι ο φίλος του ο Νίκος Πατέρας και μετά ξεκίνησε πάλι η παντοκρατορία του Ολυμπιακού.

Ο Τίγρης φέτος έχει ν’ ανέβει βουνό. Είναι ήδη έξι (ουσιαστικά 7) βαθμούς πίσω, είναι σχεδόν σίγουρα τέταρτος στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και κυρίως η μπογιά του δεν περνάει πια στην ΕΠΟ. Ας επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα κι ας αφήσει τα πούλμαν και τις ακαδημίες. Εξάλλου, όπως είπε κι ο Ανδρέας Δημάτος, μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα : «τους πρωταθλητές κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει τόσο εύκολα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ