Έτοιμος να την κάνει ο Τίγρης…

Έτοιμος να την κάνει ο Τίγρης…

Ο Πεντακοσάρικος κάνει φύλλο και φτερό το διάγγελμα-Μελισσανίδη. Με τον Τίγρη να προαναγγέλλει την... αποχώρησή του. Κρατώντας το γήπεδο που θα χτιστεί και θα ανήκει σ' αυτόν κι όχι στη ερασιτεχνική ΑΕΚ. 

Να πω κι εγώ ο «Πεντακοσάρικος» δύο λόγια για τη περιβόητη εξομολόγηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στους ρεπόρτερς της ΑΕΚ. Η Τίγρης άλλωστε να βρυχάται συνηθίζει. Δεν μιλάει συχνά. Τονίζοντας, ότι η κοσμοϊστορική αυτή συνάντηση έγινε τη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Του Αγίου Δημητρίου. Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Που ο καθένας βρίσκεται, είτε με την οικογένειά του, είτε με τους φίλους του. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ επέλεξε να συνευρεθεί με τον Κεφτέ και τον ρεπόρτερ Πατατάκια όπως τους κατονομάζει ο Λευτέρης Δούκας.

ΣΕ ότι αφορά τη πάρτη μου, αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Μελισσανίδης ετοιμάζεται να τη κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Για ποιο λόγο; Μεγάλωσε αφού είναι πλέον 67 ετών; Έχει άλλους νταλγκάδες στο κεφάλι του; Δεν ξέρεις. Πως να εξηγηθεί όμως διαφορετικά, όταν στα καλά καθούμενα ανοίγει θέμα, «αν βρεθεί κάποιος ισχυρός θα το σκεφτώ να του δώσω την ΑΕΚ»; Αποκλείοντας ταυτόχρονα τη διάδοχη κατάσταση, «αφήστε το γιό μου». Ο Μελισσανίδης μίλησε σα να έκανε απολογισμό ενόψει της αποχώρησής του: «Η ΑΕΚ είναι αυτάρκης, αυτοδύναμη και δεν έχει ανάγκη κανέναν. Το γήπεδο για το οποίο δεν θα υπάρχει κανένα χρέος ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Όπως και το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα». Αν δηλαδή φύγω αύριο όλα είναι τακτοποιημένα. Όπως τη προηγούμενη φορά που πούλησε στον Τροχανά κι έφυγε.

Ας τα δούμε όλα αυτά ένα προς ένα…

1. «Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Είναι δεδομένο αυτό από την πρώτη στιγμή τα έχουμε πει και δεν αλλάζει. Όταν κι αν εγώ φύγω και να θέλω να… πάρω το γήπεδο να το πουλήσω, δεν μπορώ. Το γήπεδο θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική και… απλά θα παίζει εκεί η ΠΑΕ για 49 χρόνια».

Το γήπεδο δεν θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Το γήπεδο ανήκει στην Δικέφαλος 1924. Αυτή θα εισπράττει ΟΛΑ τα έσοδα. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ. Έχει παραιτηθεί άλλωστε και από το ποσοστό που δικαιούται από τις εισπράξεις και από το ποσοστό που δικαιούται από τις διαφημίσεις.

2. «Θα βάλω εγώ 15 με 20 εκατ. ευρώ. Πέντε εκατ. θα δώσουν ο Παππάς, ο Πόλυς και κάποιοι φίλοι. Έχουμε και ακόμη 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Θα δούμε και το θέμα του ονόματος. Μιλάω για να το πάρει μεγάλη εταιρία για 10 χρόνια και να καλύψουμε από εκεί τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάζονται». «Θα φέρνει έσοδα κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 εκατ». Για τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και θα πάνε στην ΑΕΚ. Μπορεί και να τα χρησιμοποιήσουμε για μεταγραφές το επόμενο διάστημα ή για το γήπεδο. Θα δούμε ανάλογα και θα κινηθούμε. Αν με ρωτάτε πάντως εγώ θα τα έβαζα στο γήπεδο.   Δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να βγάλω κι άλλα. Ήδη έχω δώσει. Μόνο τα 15-20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο και δεν είναι μόνο αυτά.   Έχουμε 23 εκατ. ευρώ έσοδα και 21 εκατ. ευρώ έξοδα, φέτος, δίχως να βάζω τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα».

ΓΙΑ μισό λεπτό. Πρώτον, ο ίδιος λέει ότι τα λεφτά τα έχει βάλει με το στόμα. Λέει «ήδη έχω δώσει», χωρίς να πει πότε και πόσα. Μα η ΑΕΚ έβγαζε κέρδη από την πρώτη μέρα, έπαιζε Γ’ Εθνική με 10 εκατομμύρια έσοδα. Κυρίως όμως, λέει ότι το σκέφτεται να πάρει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ που ανήκουν στην ΑΕΚ και να τα δώσει σε μια δική του εταιρεία για να χτίσει ένα γήπεδο το οποίο θα εκμεταλλεύεται αυτός για 49 χρόνια, Άσε το αν είναι νόμιμο όλο αυτό, που δεν είναι. Πάμε να δούμε την ουσία. Με τα 30 του Τσάμπιονς Λιγκ, συν 20 της περιφέρειας, συν 9 του Europa πέρυσι που  δεν τα είδαμε να πηγαίνουν πουθενά, συν τα 5 που θα βάλουν ο Πόλυς κι ο Παππάς, συν τα 2 εκ. κέρδη φέτος φτάσαμε το 66 εκ. Με κόστος γηπέδου 64,8 εκ. σύμφωνα με το ενημερωτικό της Δικέφαλος 1924. Και δε μετράμε ούτε τα κέρδη της πρώτης χρονιάς στη Γ’ Εθνική, ούτε την ονοματοδοσία του γηπέδου, Να το σπάσουμε λοιπόν σε κέρματα: χωρίς να βάλει μία, με λεφτά της ΑΕΚ και της περιφέρειας, θα έχει δικό του για 49 χρόνια ένα γήπεδο που θα φέρνει 6 εκατομμύρια το χρόνο. Δεν είναι λοιπόν, «χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και θα πάνε στην ΑΕΚ». Είναι χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και θα πάνε σε ένα έργο που θα εκμεταλλεύεται κάποιος άλλος. Έξι επί 49, κάνει κοντά 300 εκατομμύρια.

ΚΑΙ μπορεί να λέει, «Ευτυχώς η ζωή μου τα έφερε έτσι και δεν έχω ανάγκη από χρήματα. Εχω αρκετά», αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βάλει την ίδια του την εταιρεία να αγοράσει τις μετοχές του για 100 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα για το οποίο τον έκραξαν κι οι πέτρες. Και βέβαια, αυτό δεν θα είχε συμβεί αν  δεν είχαν γίνει και κάτι λογιστικές ακροβασίες στην Aegean, με τις οποίες λέει βέβαια ότι δεν είχε σχέση, αλλά βέβαια γράφτηκε ότι γι’ αυτές έκανε έρευνα στα γραφεία του στον Πειραιά το FBI.  Οπότε, υπεράνω χρημάτων δεν είναι και δεν ήταν ποτέ. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει το χούι του. Εδώ ο ιδρυτής της IKEA, που είχε πολλά περισσότερα, αφού πλήρωσε το 2008, 22 ευρώ για κούρεμα στην Ολλανδία, αποφάσισε να κουρεύεται σε αναπτυσσόμενες χώρες για να του βγαίνει φθηνότερα. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Μαγκιά του πάντως που τα λέει έτσι ξεκάθαρα στους Αεκτζήδες. Κανείς δεν μπορεί να του πει κουβέντα.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΕΚτζής, δεν μπορεί να παραπονεθεί  αν ο Μελισσανίδης την κάνει με το γήπεδο που έχτισε με τα λεφτά της ΠΑΕ και τα έξι εκατομμύρια το χρόνο (άσχετο: που θα τα βρει τα έξι εκατομμύρια χωρίς εμπορικούς χώρους;  Άρα θα τα πάρει από το ενοίκιο της ΠΑΕ; Ή από τα διαρκείας, τις σουΐτες και τις διαφημιστικές πινακίδες, και πάλι δηλαδή από έσοδα της ΠΑΕ). Τους το είπε ξεκάθαρα, πιο ξεκάθαρα δε γίνεται. Πρόσθεση αφαίρεση και πολλαπλασιασμό χρειάζεται να ξέρεις για να καταλάβεις ότι ο Τίγρης θα μείνει με το γήπεδο και θα εισπράττει 6 εκατομμύρια επί 49 χρόνια  Κανείς δεν μπορεί να του προσάψει το παραμικρό, με την εξαίρεση της Ορίτζιναλ που την έβγαλε στη σέντρα..

1. Ντροπή! Πάνω που λέγαμε ότι ήταν σωστός. Καμία ευγνωμοσύνη.

«ΈΧΟΥΜΕ αποτύχει με τους οργανωμένους οπαδούς. Τώρα δεχθήκαμε μια σκληρή τιμωρία με αυτά που κάνουν. Κάτι πρέπει να κάνουμε δραστικό. Δεν γίνεται να βγαίνουν σε κάθε ματς στο ημίχρονο και να κάνουν επεισόδια μόλις δουν ΜΑΤ και να πετούν μολότοφ. Τι είναι αυτά; Τώρα και με την Μπάγερν Μονάχου έγιναν μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα και δεν ξέρουμε αν θα μας ανοίξουν τις εξέδρες με τον Αγιαξ. Τι να πω πια… Κάτι δεν λειτουργεί καλά με τους οργανωμένους. Εκεί έχουμε κάνει λάθος και το παραδέχομαι».

ΣΙΓΟΥΡΑ απέτυχε. Καμιά ευγνωμοσύνη όμως σ αυτούς που μπήκαν μέσα με τον Πανθρακικό, ρίξανε την ΑΕΚ στη Γ Εθνική, γίνανε τα χρέη ζερό κι επεστρεψε καβάλα στο άσπρο άλογο. Όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει ο Τίγρης. Όλοι «πάτσι». Να γίνει Ντέμης και να τους καταγγείλει δεν μπορεί. Θα δέχεται το -3 κσι θα λέει κι ευχαριστώ. Κι αυτός για τιμωρία, όπως γράφουν οι Αεκτζηδικες ιστοσελίδες θα τους παίρνει τον Άλεφ και το γυιό του Σαμπανάτζοβιτς.

2. Θα πρέπει ωστόσο να του αναγνωρίσουμε ότι έχει τον τρόπο του. Ξέρει να τα λέει: «Να τα πάρω εγώ και να βάλω τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην τσέπη μου; (γέλια…) Λέγεται τέτοιο πράγμα; (γέλια). 

ΕΝΤΑΞΕΙ. Δεν θα τα βάλει στη τσέπη του , αλλά στην τσέπη της εταιρείας του. Στη δική του εταιρεία θα τα βάλει που θα εισπράττει 6 εκατ. το χρόνο για 49 χρόνια. «Αν έρθει κάποιος πιο ισχυρός και ζητήσει την ΑΕΚ θα το αξιολογήσω και αν είναι για το καλό του κλαμπ ναι θα την δώσω. Οποίος πιστεύει ότι η ΑΕΚ έχει ιδιοκτήτη είναι… μακριά από την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ δεν έχει επενδυτή. Η ΑΕΚ δεν έχει ένα πρόσωπο. Δεν θα στηρίζεται σε έναν, αλλά στα έσοδά της. Και αν την δώσω, λέμε αν, το γήπεδο δεν θα έχει σχέση. Είναι προσωπικό μου στοίχημα το γήπεδο».

Μα είναι δική του η ΑΕΚ; Κι αν δεν έχει ιδιοκτήτη, πως θα τη δώσει; Μέσω της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ;  Στην οποία έκαναν δωρεές όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ υποχρεωτικά για να πάρουν διαρκείας; Και τα λεφτά που θα δώσει ο «πιο ισχυρός» που θα πάνε; Τι θα τα κάνει η Ενωση Φίλων ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ πλέον έχει το δικό της προπονητικό. Θα φτιάξουμε πολλά πράγματα στα Σπάτα. Πήραμε ακόμη 70 στρέμματα και τελειώνουν όλα τις επόμενες ημέρες για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Σύντομα θα κάνουμε ακόμη δύο γήπεδα. Θα κάνουμε και άλλους χώρους και ξενώνες. Ένα ξενοδοχείο, πέρα από τα γήπεδο. Στον έναν όροφο θα μένουν οι Ακαδημίες, στον άλλο η πρώτη ομάδα. Βοηθάει πολύ ο Γρηγόρης Σαράντης σε όλο αυτό. Και θέλω να το πω αυτό. Είναι μεγάλη η βοήθειά του. Αυτά θα μείνουν όλα και θα ανήκουν στην ΑΕΚ».

ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Πώς θα ανήκουν στην ΑΕΚ; Στον Μελισσανίδη ανήκουν. Ο Μελισσανίδης ήταν ο πλειοδότης για τη Μεσογαία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ