Βασιλάκηδες στην… Αντίσταση

Βασιλάκηδες στην… Αντίσταση

Αν όλοι οι Βασιλάκηδες αυτής της (ποδοσφαιρικής) Γης πιάναν γερά τα χέρια ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Θα έσβηναν οι «λάθος» συμμαχίες, όπως έσβησαν τα οφσάιντ σε βάρος του Ολυμπιακού το βράδυ της Δευτέρας. Και ο Άγγελος της Εθνικής δεν θα αντιμετωπίζονταν ως εξάγγελος της Εξυγίανσης!

Ζορίστηκε ο Βασιλάκης και το παρεάκι του στο σάιτ της εξυγίανσης το τελευταίο 24ωρο. Κι όλα ξεκίνησαν τόσο ωραία, αφού βρήκε την ευκαιρία να ποστάρει καμιά δεκαριά θέματα με το ανύπαρκτο οφσάιντ που σταμάτησε αυτός ο απίθανος επόπτης από τη Χαλκιδική μια επίθεση του Απόλλωνα στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, προηγουμένως ο Βασιλάκης ξεχάστηκε και δεν… πρόκαμε να ανεβάσει τα δύο «εγκλήματα» του ιδίου – προϊόν κι αυτός της εξυγίανσης για να μη ξεχνιόμαστε – εις βάρος του Ολυμπιακού.

Αλλά έτσι είναι. Αυτή την εξυγίανση ονειρεύεται ο άλλοτε πρασινοφρουρός. Για αυτό και συνεχίζει να παίζει το δικό του παιχνίδι στις πλάτες του αφεντικού του. Το ίδιο παιχνίδι προφανώς παίζουν και οι εντολοδόχοι του, οι οποίοι επίσης τρέφονται και επιζούν στον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου το οποίο προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν στο επίπεδό τους. Γιατί στην περίπτωση που καταφέρει να ξεκολλήσει από τον βούρκο, τέτοιου είδους τρωκτικά θα εξαφανιστούν από τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για αυτό και το «έργο» είχε και συνέχεια. Σειρά πήρε ο Παναθηναϊκός και ο όποιος κόσμος του Τριφυλλιού έχει διατηρήσει το κουράγιο να επισκέπτεται το σάιτ της… αλήθειας, να γευτεί μια αυθόρμητη και αδέσμευτη κριτική.

Αποκορύφωμα όλων, ήταν το ανυπόγραφο άρθρο – παρέμβαση για την άδικη κριτική που δέχεται η ΕΠΟ και ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης, άρθρο στο οποίο ο ευφάνταστος καλλιτέχνης κατάφερε να εμπλέξει ακόμη και τον προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτινς επειδή άκουσον – άκουσον, ήταν αρχηγός στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας τις περιόδους 1997-1999, εποχή κατά την οποία στη β’ ομάδα της Σπόρτινγκ αρχηγός ήταν ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Πλατανιά, Βάσκο Φάισκα, του οποίου δηλώσεις για τον Αναστασιάδη είδαν το φως της δημοσιότητας!

Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος το παιχνίδι που παίζεται. Οι άνθρωποι ούτε λίγο, ούτε πολύ υπονοούν ότι ο Ολυμπιακός έβαλε τον Μάρτινς να πει στον Φάισκα να κάνει δηλώσεις και να μειώσει τον Αγγελο Αναστασιάδη για να πλήξει αφενός το προφίλ της ΕΠΟ και αφετέρου του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού! Εντάξει, μπορείτε να τους δώσετε το βραβείο Πούλιτζερ, έστω κι αν πρόκειται απλώς για αντιγραφή άρθρου από πληρωμένο διαδικτυακό μπλογκ – πιστόλι…

Οι «ομορφιές» όμως, είχαν και συνέχεια από τον έτερο Βασίλη, που αρθρογραφεί πια στην «αδέσμευτη» εφημερίδα, για την οποία η πιάτσα γνωρίζει πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τίγρη.

Το πρώτο «νιαούρισμα» έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν δημοσιεύτηκε η δήθεν αποκάλυψη ότι η συμφωνία κυρίων ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη «έσπασε». Συναντήθηκαν λέει, πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο ομάδων και σφράγισαν το «φινάλε», γράφει ο άλλοτε υπάλληλος στο σάιτ της… αλήθειας και συνεργάτης του πρώην «πρασινοφρουρού».

Και το δεύτερο «νιαούρισμα» ακούστηκε σήμερα από την ίδια εφημερίδα και την ίδια στήλη. «Σχόλασε η συμμαχία» πληροφορούμαστε, «αφού δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα εκλογές στην ΕΠΟ», ενώ επίσης μαθαίνουμε ότι η συμφωνία κυρίων μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη έγινε επειδή στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι είναι «αδύναμοι στο ΔΣ της ΕΠΟ και προσδοκούσαν να επαναφέρουν κάποια πρόσωπα του πρόσφατου παρελθόντος»!

Σαν να είδαν το φως το αληθινό από κοινού οι δυο Βασίληδες… Η’ πιο απλά σαν να εξυπηρετούν κι οι δύο τους το ίδιο σχέδιο. Το σχέδιο που θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο δέσμιο των μικροπαραγόντων και των απατεωνίσκων που το κρατούν στον βούρκο (τους). Το σχέδιο που βολεύει αυτόν που μοιάζει να χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του και τον κλοιό να σφίγγει γύρω του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ