Και η Εφη Θώδη, ήταν κάποτε της μόδας

Και η Εφη Θώδη, ήταν κάποτε της μόδας

Απολογείται και δίνει εξηγήσεις, σήμερα (Δευτέρα 27/11) στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος. Αφορμής δοθείσης λοιπόν, να θυμηθούμε κάποια από τα έργα και τις ημέρες, του πολυκύμαντου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

-Πρέπει να κάνεις, έναν εχθρό.
-Πρέπει να κάνω, έναν εχθρό.

Ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης, ο αξιωματικός του Λιμενικού, (που έχει αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση του Noor 1), προσπαθεί να πείσει τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, ότι μόνο αν κάνει, «έναν εχθρό», θα βγει από τη φυλακή:
-Πρέπει να κάνεις εχθρό. Αποφάσισε. Πρέπει να κάνεις εχθρό.
-Φίλε θα βγεις. Θα βγεις, (σ.σ. από τη φυλακή).
-Τι κάνεις; Κάνεις αυτό, που σου είπα από την αρχή εγώ. Κάνεις έναν εχθρό. Κάνεις έναν εχθρό. Είναι τελειωμένο. Πρέπει να διαλέξεις εχθρό. Θέλεις να πεθάνεις εδώ, πέθανε.
Είναι τελειωμένο ότι κάνεις εχθρούς. Μην περιμένεις ότι θα βγεις, χαλαρός, χαλαρός.
Δεν θα βγεις.
-Έχεις ξεκινήσει έναν πόλεμο. Με τον Μαρινάκη μπορείς να τον κερδίσεις. Με την Κυβέρνηση δεν κερδίζεις. Θα χάσεις.

Ο πιο διάσημος λιμενικός των Βαλκανίων, πιέζει τον ισοβίτη, ότι μόνο αν «στήσει» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον μπλέξει με το Noor 1, θα βγει από τη φυλακή. Διαφορετικού, επιπέδου, αλλά ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναγιώτης Καμμένος.

Ο Γιαννουσάκης, θέλει να βγει από τη φυλακή, ο Καμμένος θέλει να βγει στις εκλογές. Ο Χριστοφορίδης, προσπαθεί να πείσει τον ισοβίτη, ότι θα βγει, μόνο αν κάνει εχθρό τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Πάνος Καμμένος, βλέπει, ξέρει, διαπιστώνει, ότι τα πολιτικά του ψωμιά, είναι μετρημένα. Οι εκλογές είναι χαμένες. Κι αν ο Τσίπρας, θα είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση, οι (δήθεν) Ανεξάρτητοι Έλληνες, είναι άδειο μύδι.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του, για να επιβιώσει πολιτικά, ακολουθεί τη συνταγή που προτείνει πεισματικά ο Χριστοφορίδης στον ισοβίτη: Κάνει,( δημιουργεί, για την ακρίβεια), έναν εχθρό: Τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Συνδυάζοντας, το τερπνόν μετά του ωφέλιμου: Και εκτελεί το εναντίον του, συμβόλαιο και προσπαθεί να επενδύσει πολιτικά, στο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές. Ότι δήθεν κάνει αγώνα για να λάμψει η αλήθεια και να φτάσει, στη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών, το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Αν ο Λιμενικός προσπαθεί να πείσει τον ισοβίτη, ότι μόνο μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη θα βγει από τη φυλακή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, το έχει κάνει, ήδη πράξη. Έχει επενδύσει, τη πολιτική του επιβίωση, στην στοχοποίηση του εφοπλιστή. Ποντάροντας υποκριτικά, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα των ναρκωτικών.

«Φασαρία να γίνεται»

Ποιος είναι, ο πολιτικός λόγος του Πάνου Καμμένου; «Φασαρία να γίνεται». Πόσο να φτουρήσει, όμως, το τρίπτυχο, «πατρίς θρησκεία οικογένεια», τον 21ο αιώνα; Όλα τα ανάλογα φαινόμενα (Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιώργος Καρατζαφέρης) είχαν ημερομηνία λήξης.

Οι γραφικότητες και οι δήθεν λεονταρισμοί, δεν άντεξαν ποτέ στο χρόνο. Το πολιτικό στίγμα, το πολιτικό αποτύπωμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι η επιτομή της γραφικότητας.

-Να μηνύει δημοσιογράφους.
-Να «σταυρώνει» και να ξεματιάζει, τα μαχητικά αεροπλάνα, κατά την απογείωση τους για την αναχαίτιση Τουρκικών.
-Να ψέλνει το Δεκαπενταύγουστο, σε ζωντανή σύνδεση από την εκκλησία της Παναγίας της Τήνου.
-Να τραγουδάει, στο «Καφενείο» της Ντίνας στη Βουλιαγμένη, τη «φτωχολογιά».
-Να καταγγέλλει, από του βήματος της Βουλής, τον Στέφανο Χίο, ότι του ζήτησε ενάμιση χιλιάρικο το μήνα.
-Να ανεβαίνει, σε στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα. Να κάνει καταδύσεις με υποβρύχια και να εκτελεί εικονική βολή τορπίλης κατά στόχου.
-Να διανυκτερεύει, στο φυλάκιο της Μολυβδοσκεπάστου, στα σύνορα με την Αλβανία.
-Να ασχολείται με τις τραπεζικές καταθέσεις του Γιώργου Παπαχρήστου.
-Να βάζει τη σύζυγό του, να απαντά αντ’ αυτού.

Μόνο, σκοπιά δεν έχει φυλάξει, με το G3 παρά πόδα. Όλο το χρόνο, για τον Πάνο Καμμένο, έχει απόκριες. Φοράει τη στολή κυνηγού, αρματώνεται και περιφέρεται ανά την επικράτεια. Λές και βλέπεις τον Λουί ντε Φινές, στον «χωροφύλακα του Σαν Τροπέ».

Σε βαθμό μάλιστα, που να προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια της Αλβανίδας Υπουργού Άμυνας Μίμι Κοντέλι: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω, γιατί, ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια, φοράει στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Έχουν παρέλθει οι εποχές των υπολοχαγών». Ανάλογου επιπέδου, οι νομοθετικές παρεμβάσεις- πρωτοβουλίες. Όπως η πρότασή του, πέρυσι τον Ιούνιο, για χορήγηση διπλώματος οδήγησης στα 17, αντί στα 18 χρόνια! Πόσο να αντέξει αυτή πολιτική φαρσοκωμωδία; Πέρα από τη γενικότερη Κυβερνητική φθορά, είναι και η υποκειμενική αδυναμία. Ένας πολιτικός αρχηγός, που δεν έχει να πει, απολύτως τίποτα. Πέρα από λεονταρισμούς, ψευτομαγκιές και οτιδήποτε θεωρεί, ότι μπορεί να προκαλέσει ντόρο.

Τα ψέμματα τελειώνουν

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά αποφάσισε να κάνει και παιχνίδι με τους πολεμικούς εξοπλισμούς παρουσιάζοντάς το ως δήθεν απόπειρα να κάνει υψηλή πολιτική και διπλωματία. Αυτός, που είχε γίνει ανέκδοτο στις συνόδους του ΝΑΤΟ γιατί προσέγγιζε κάθε συνάδελφό του με μια πρόταση αγοράς ή πώλησης στρατιωτικού υλικού. Ο οποίος, όμως, δεν ξεχνά να πιέζει για να κλείνονται διάφορες συμφωνίες υψηλού κόστους.

Εν μέσω μνημονιακών αιματηρών περικοπών θα δοθούν 500 εκατομμύρια για την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B Orion. 1,5 έως 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ είχε κοστολογήσει ο Καμμένος το κόστος της αναβάθμισης των F-16 , 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια όρισε το λογαριασμό ο Τραμπ. Περίπου όσα μαζεύονται από τον ΕΝΦΙΑ. Για να είναι χαρούμενοι οι αμερικανοί και οι βιομηχανίες του αλλά και έλληνες φίλοι του κ. Καμμένου όπως ο Κριστιάν Χατζημηνάς που θα πάρουν τμήμα των εργολαβιών.

Άλλωστε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αγαπάει τους εμπόρους όπλων: το πρωί βγάζει φωτογραφία με τον Χατζημηνά και το βράδυ από τη χαρά του πάει να τα σπάσει στο καζίνο με λεφτά που ακόμη δεν μας είπε που ακριβώς τα βρήκε.

Και τώρα ο Καμμένος καλείται να απαντήσει ξανά σε ερωτήματα. Για μια ύποπτη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Που είναι πολύ πιθανό να αφορούσε την πώληση ελληνικού στρατιωτικού υλικού που θα κατέληγε στην Υεμένη για να σκοτώνονται άμαχοι.

Με «μεσάζοντα» έναν απίθανο τύπο, το Βασίλη Παπαδόπουλο, που εμφανίζεται αρχικά ως… έμπορος φυσιγγίων, σε ένα εργοστάσιο που η συναλλαγή για τον εξοπλισμό του δεν έγινε και με τον πιο νόμιμο τρόπο (και αυτό το λένε τα δικαστήρια), μετά ως εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη στην πρώτη του περατζάδα από την Ελλάδα και τώρα ως «εκπρόσωπος» κατά τον Καμμένο της Σαουδικής Αραβίας σε αυτή τη συμφωνία.

Που τώρα μας λένε ότι ψιλοματαιώθηκε αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και αμείλικτα.
Μέρα τη μέρα ο Πάνος Καμμένος γίνεται μια διαρκής πολιτική επισφάλεια. Μια ανοιχτή πληγή στο όποιο κυβερνητικό αφήγημα. Προσφέτει πολιτικό κόστος, σπαταλάει πόρους και δυναμικό, σπέρνει ιδεολογική σύγχυση και τη ίδια στιγμή βλέπει την απήχησή του να υποχωρεί διαρκώς.

Ο χρόνος, έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Οι ΑΝΕΛ, που ξεκίνησαν το 2012 με ποσοστό πάνω από 10%, μόλις και μετά βίας έπιασαν στις τελευταίες εκλογές, το όριο του 3%.
Και η Έφη Θώδη, ήταν κάποτε της μόδας, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και επέστρεψε στα πανηγύρια. Τι θα μπορούσε να λέει ο Πάνος Καμμένος μέχρι τις εκλογές: Να προβάλει το (ανύπαρκτο) κυβερνητικό έργο; Να απειλεί ότι θα σκίσει τα Μνημόνια; Να βγάζει από τη ντουλάπα, τη στολή κυνηγού και να εξακολουθεί να περιοδεύει, στις στρατιωτικές μονάδες; Δεν φτουράνε πλέον αυτά. Έκανε λοιπόν, πράξη, αυτό που (μάταια), προσπάθησε να πείσει ο Λιμενικός, τον ισοβίτη:

Δημιούργησε έναν εχθρό. Στοχοποίησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ανεβάζοντας υποκριτικά, το θέμα του Noor 1, στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Συνδυάζοντας, όπως προαναφέραμε, το τερπνόν μετά του ωφέλιμου. Και εκτελεί τη παραγγελία, που του έχει δοθεί, για το εναντίον του συμβόλαιο και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Να επενδύσει πολιτικά. Ότι δήθεν, βάζει τα στήθια του μπροστά, στη μάχη κατά των ναρκωτικών. «Κι ένας στους χίλιους, σου λέει, να μασήσει και να φάει το παραμύθι, κερδισμένος θα βγω».

Τσάμπα ο κόπος όμως και η προσπάθεια. Με μεθόδους Μαφίας, κουτσαβακισμούς και με κουτοπονηριές, κανένας δεν κατάφερε να διασωθεί και να επιβιώσει.

ΚΑΙ τα ακόμα χειρότερο: Ο Πάνος Καμμένος έχει καταφέρει να παρασύρει σ αυτό το βρώμικο παιχνίδι τη Κυβέρνηση. Μία εξ ίσου απελπισμένη και σε αδιέξοδο Κυβέρνηση, που έχει τη ψευδαίσθηση, ότι θα αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση, στοχοποιώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πολιτικοποιώντας, μία αμιγώς ποινική υπόθεση.

Μια κυβέρνηση, όμως, για την οποία όλο και περισσότεροι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν μπορεί να πληρώνει για πολύ καιρό ακόμη κόστος εξαιτίας του Καμμένου, ότι δεν μπορεί να βλέπει να απαξιώνεται η προσπάθειά της από λεονταρισμούς, στοχοποιήσεις και ύποπτες συναλλαγές που δεν ανήκουν στον πυρήνα της πολιτικής, ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική επισφάλεια που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος.

Γιατί, βέβαια, όσο σώθηκε ο πνιγμένος που πιάστηκε από τα μαλλιά του, άλλο τόσο θα σωθεί και ο Καμμένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ