Βαριά σκιά ντόπας στη Super League!

Βαριά σκιά ντόπας στη Super League!

Τα τελευταία 24ωρα ολοένα και πιο έντονα κυκλοφορεί σενάριο που θέλει κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος να βρέθηκε ντοπαρισμένος.

Μόλις τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του Λεονάρντο του Λεβαδειακού. Του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, που εμφανίζεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αποκλεισμό δύο χρόνων. Μία υπόθεση, ωστόσο, πολύ μικρότερη και πολύ πιο «ασήμαντη» από μία άλλη που φέρεται να απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό. Μια υπόθεση, που εφόσον επιβεβαιωθεί θα σκάσει σαν βόμβα στα θεμέλια του σπορ στη χώρα μας.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας, με εξαιρετικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, ηγετική παρουσία και συνεχή δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον ξένων ομάδων για την απόκτησή του, εμφανίζεται να έχει «συλληφθεί» να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ουσιών που επισύρουν ποινές ανάλογες με αυτές που κινδυνεύει ο παίκτης του Λεβαδειακού. Ητοι, απαγόρευση δύο χρόνων.

Το θέμα κυκλοφορεί και συζητιέται σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της χώρας εδώ και αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα να έχει πάρει διαστάσεις και να γίνει γνωστό με διάφορες εκδοχές. Τις οποίες, ωστόσο, δεν έχει νόημα να τις αναπαράγουμε, καθώς εάν έχει πράγματι γίνει χρήση τέτοιων ουσιών και έχει «συλληφθεί» ο ποδοσφαιριστής από τις υπηρεσίες αντιντόπινγκ κοντρόλ, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Με τους συμπαίκτες και την ομάδα του εν λόγω παίκτη, πάντως, να έχουν σοκαριστεί από την εξέλιξη, αλλά να αποφεύγουν να αναφέρουν το παραμικρό, ακόμη και στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Για να γίνει αντιληπτό τι αντιμετωπίζει κάθε ποδοσφαιριστής που έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και έχει συλληφθεί, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, όπου γίνεται αναλυτική αναφορά.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ