Ένας ερασιτέχνης υπουργός τινάζει τον αθλητισμό στον αέρα

Ένας ερασιτέχνης υπουργός τινάζει τον αθλητισμό στον αέρα

Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό και την αγορά που κινείται γύρω απ’ αυτόν, ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ολα τα πρωταθλήματα κρέμονται σε μια κλωστή καθώς η “ακέφαλη” ΕΡΤ δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις συμβάσεις και να δώσει τα χρήματα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στέγη στην ΕΡΤ βρήκαν όλα τα αθλήματα που δεν μπορούσαν να βγουν στον ανταγωνισμό χάρη στον γαλαντόμο υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος μάλιστα όπως κάθε διαμεσολαβητής που σέβεται τον εαυτό του έκανε από μόνος του και το κοστολόγιο για όλους τους… άστεγους.

Στο αξέχαστο “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” που έλεγε και η διαφήμιση, ο άφαντος το τελευταίο διάστημα υφυπουργός, υπολόγιζε ότι θα ακολουθούσε και το… “προσκυνήστε”. Οπως είχε γίνει και με τους “άστεγους” της Σούπερ Λίγκας, τις ποδοσφαιρικές εταιρείες που πρόλαβαν να υπογράψουν τη σκανδαλώδη σύμβαση με τη ΣΥΡΙΖΕΡΤ.

Μια ημέρα του Σεπτέμβρη, χωρίς προηγούμενη συζήτηση με καμία από τις διοικήσεις του ΕΣΑΚΕ, της ομοσπονδίας του Χάντμπολ, του Βόλεϊ και της ποδοσφαιρικής ένωσης της Football League, πληροφορήθηκαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας από ένα δελτίο Τύπου – έπος της κρατικής τηλεόρασης πως οι παράγοντες συμφώνησαν να παραχωρήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρωταθλημάτων τους!

Η αλήθεια ήταν πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ είχε πάρει απόφαση για τα χρήματα που προσφέρει για να κλείσει αυτές τις συμφωνίες, ενώ κανείς δεν είχε την αμφιβολία πως με αυτό τον τρόπο θα έφερναν προ τετελεσμένων γεγονότων όλες τις διοικήσεις, αφού δεν είχαν άλλες προσφορές στο τραπέζι.

Οι ομάδες που είχαν μείνει άστεγες δεν μπορούσαν να φέρουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις. Ωστόσο την αρχική ανακούφιση ακολούθησαν συναισθήματα πολύ χειρότερα μιας και όλοι νιώθουν πλέον εγκλωβισμένοι μετά την ξαφνική και ακατανόητη απόφαση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου να καρατομήσει ζητώντας τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ραδιομεγάρου Γιώργου Θαλασσινού.

Αυτή η κίνηση έγινε με άκρως «ερασιτεχνικό» τρόπο. Για την ακρίβεια η κυβέρνηση επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το επικοινωνιακό αφήγημα. Τίποτα άλλο. Ετσι ουδείς ασχολήθηκε με το αν υπάρχουν δρομολογημένες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν πριν χάσουν το δικαίωμα της υπογραφής ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και ο αναπληρωτής τους…

Πλέον όλες οι ομοσπονδίες που είχαν συμφωνήσει με την ΕΡΤ έχοντας διανύσει όλο τον απαραίτητο… μαραθώνιο περνώντας από διάφορες γενικές εσωτερικές διευθύνσεις του ραδιομεγάρου, δεν μπορούν να πάρουν καν τις καθορισμένες προκαταβολές.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν καθώς δεν υπάρχει η τελική υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα στις ομοσπονδίες και από εκεί στους συλλόγους προκειμένου να είναι και αυτοί εντάξει στις υποχρεώσεις τους και κατ’ επέκταση να κινηθεί η αγορά και να πληρωθούν μισθοί σε αθλητές και εργαζόμενους.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για επιπλέον 40 ημέρες αναμονής μέχρι να οριστεί νέα διοίκηση στην ΕΡΤ, αλλά αυτό το διάστημα είναι ικανό να τινάξει στον αέρα όλα τα πρωταθλήματα και φυσικά να δώσει την χαριστική βολή στον αθλητισμό και αυτό για ακόμη μια φορά λόγω της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει κάθε θέμα τόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η ΕΡΤ ήδη μεταδίδει αγώνες απ’ όλα τα πρωταθλήματα κανονικότατα, χωρίς ωστόσο ούτε να έχουν υπογραφεί τα σχετικά συμβόλαια, ούτε φυσικά να έχουν δοθεί τα συμφωνημένα χρήματα στις ομοσπονδίες και στους συλλόγους!

Οι συμφωνίες που είναι στον “αέρα”

Τα δικαιώματα της Basket League του ΕΣΑΚΕ για δύο σεζόν (η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τους εντός έδρας αγώνες των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ). Δικαιώματα για τα οποία η ΕΡΤ συμφώνησε έναντι 2,2 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ τη σεζόν.

Τα δικαιώματα του πρωταθλήματος της Volley League, του League Cup αλλά και κάθε τουρνουά που διοργανώνεται από την ΕΣΑΠ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο κόστισαν 500.000 ευρώ.

Τα δικαιώματα του πρωταθλήματος της Football League για δύο σεζόν έναντι 1.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ ετησίως .

Τα δικαιώματα του πρωταθλήματος χάντμπολ για φέτος έναντι 75.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με την ΕΡΤ να έχει αναλάβει και την τηλεοπτική παραγωγή.

Τα δικαιώματα του πρωταθλήματος πόλο Α1 Ανδρών για την σεζόν 2018-19 έναντι 75.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που έβγαλε ο Γιώργος Βασιλειάδης στα «λόγια» μέχρι στιγμής, φτάνει στα 6.450.000 ευρώ ανά σεζόν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ