Η κατάληψη του Νότου

Η κατάληψη του Νότου

Τυπικές πλέον οι τιμές των στοιχηματικών εταιρειών στο ενδεχόμενο να χριστεί πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ * Τι άλλο να κάνει για να κερδίσει εμπιστοσύνη ο Ατρόμητος;

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η φίλαθλη και ακόμα περισσότερο η …μη φίλαθλη «κοινή γνώμη» τόνιζε ότι το «ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει ενδιαφέρον». Ο Ολυμπιακός ήταν πάνοπλος, ανώτερος όλων κατά πολύ και νικούσε σε κάθε του παιχνίδι. Αν έφερνε καμιά ισοπαλία, ξαφνικά ο θεσμός γινόταν αυτόματα ενδιαφέρων και αν έχανε, πανηγύριζε ο μισός πληθυσμός της χώρας το θρίαμβο της δικαιοσύνης… Αυτό δεν γινόταν; Περνούσαν χρόνια ολόκληρα και οι εγχώριες διοργανώσεις αποκτούσαν νόημα για το ευρύ «κοινό» μόνο όταν έχανε ο Ολυμπιακός.

Αυτή τη σεζόν τι ακούγεται; «Ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Ότι ο τίτλος καταλήγει σε άλλη ομάδα, σε άλλη πόλη. Ότι ο καλός, φτωχός, αδικημένος και γλυκός ΠΑΟΚ το δικαιούται, αφού έχει υποφέρει από το 1985 και μετά». Πολύ ενοχλητικό πράγμα η άποψη που δεν βασίζεται σε γνώση, αλλά σε σκόρπιες ανυπόστατες φήμες.

Μόνο που ούτε πέρσι το πήρε το Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ το πήρε, μπαίνοντας από μια δικαστική αίθουσα και βγαίνοντας από την άλλη (και καλά έκανε γιατί υπάρχουν κανόνες). Ούτε τότε έγινε κανένα …κίνημα στην πόλη των Αθηνών. Δεν εξέφρασε κανείς αποτροπιασμό για τις αφαιρέσεις βαθμών και τα υπόλοιπα σχετικά. Μόνο οι Θεσσαλονικείς έβγαζαν γραφικές κορόνες περί κλεμμένου τίτλου μόνο που από την επιχειρηματολογία τους έλαμπε διά της απουσίας της η σκηνή με το πιστόλι του Σαββίδη. Είχε παραγραφεί…

Παρά τα όλα όσα συνέβησαν λοιπόν, το πρωτάθλημα θεωρείτο ότι είχε ενδιαφέρον! Όπως έχει και το φετινό φυσικά. Ειδικά το φετινό μόνο ωραία σχόλια αποσπά. Τι η ωραία ομάδα του Λουτσέσκου, τι η ΑΕΚ του Champions League, τι το καινούριο σύνολο του Ολυμπιακού, τι τα μωρά του Δώνη, τι η επιστροφή του Άρη, τι η εντυπωσιακή Ξάνθη, τι η Λαμία του Χάβου, τι η κατρακύλα του Αστέρα Τρίπολης, τι οι καθημερινές ανακοινώσεις του Κούγια στη Λάρισα, τι το έργο του Δέλλα στον Παναιτωλικό, τι η αλλαγή ιδιοκτησίας στον ΟΦΗ, τι ο απίστευτος Ατρόμητος τι και άλλα πολλά που ξεχνάω.

Επειδή όμως άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας που έλεγε και ο λαός, το πόσο ενδιαφέρον έχει ένας θεσμός το κρίνουν πρώτα οι ομάδες και μετά οι στοιχηματικές εταιρείες.

Πέρασαν 10 αγωνιστικές στον δικό μας ποδοσφαιρικό μαραθώνιο και όλοι δουλεύουν για τον ΠΑΟΚ. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει απομακρυνθεί 9 βαθμούς από την κορυφή, ο Ολυμπιακός απέχει ήδη έξι και ενδέχεται η διαφορά να μεγαλώσει λόγω τιμωρίας, ο Παναθηναϊκός ζει ξένοιαστα του όντας η ομάδα που δεν έχει τον παραμικρό στόχο βάσει του ονόματός της και ο Ατρόμητος προελαύνει αλλά δεν υπολογίζεται ούτε από τους κατοίκους του Περιστερίου! Ούτε 1000 εισιτήρια δεν πιάνει ο μέσος όρος της προσέλευσης στο γήπεδο.

Όλα αυτά λοιπόν απεικονίζονται στις τιμές των μπουκ. Πρώτο φαβορί ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης. Ήταν και συνεχίζει να είναι αλλά πλέον η απόδοση δεν ξεπερνά το 1,20. Ιστορικό χαμηλό. Ρεκόρ από τότε που ο στοιχηματισμός πέρασε τα ελληνικά σύνορα. Επίσης, υπάρχουν πλέον εταιρείες που δεν προσφέρουν καν το ενδεχόμενο να πάρει μια ομάδα το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο δεύτερος Ατρόμητος που όμως έχει για βάση του τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και απέχει δύο βαθμούς από την πρώτη θέση, χαρακτηρίζεται ως νούμερο 1 φαβορί. Όχι όμως για τον τίτλο. Για την πεντάδα! Για τον τίτλο είναι τέταρτο με απόδοση γύρω από το 15,00.

Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού συμπυκνώνονται στον αριθμό 8,00 και της ΑΕΚ στο 12,00 κατά μέσο όρο. Ο Παναθηναϊκός έχει όσες πιθανότητες ανήκουν και στην Ξάνθη. Οι τιμές τους ξεκινούν από 50,00 και πάνω…

Ο Νότος δεν υπάρχει. Ο καλύτερος εκπρόσωπός του είναι ο Ατρόμητος. Κι αυτός για να θυμίζει την κυριαρχία του Βορρά. Απόδειξη και το πρόσφατο ντέρμπι. Δεν καταλογίστηκαν τουλάχιστον δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό και το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν το πόσο γεμάτο ντέρμπι είδαμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ