Και στη Γαλλία έχει …καμμένους

Και στη Γαλλία έχει …καμμένους

Στα Βόρεια πάμε, στη Ρεν, την πόλη με την ανώτερη ποιότητα ζωής στη Γαλλία, όπως έχει κριθεί από τους ειδικούς της μεσογειακής χώρας. Ποιότητα ζωής απολαμβάνουν οι κάτοικοί της προφανώς. Η ομάδα της μεγαλούπολης όμως, μόνο υγιής δεν είναι αυτή την περίοδο. Κατ΄ αρχήν σε 9 αγωνιστικές έχει σημειώσει μόνο μια νίκη. Στο γήπεδό της, […]

Στα Βόρεια πάμε, στη Ρεν, την πόλη με την ανώτερη ποιότητα ζωής στη Γαλλία, όπως έχει κριθεί από τους ειδικούς της μεσογειακής χώρας. Ποιότητα ζωής απολαμβάνουν οι κάτοικοί της προφανώς.

Η ομάδα της μεγαλούπολης όμως, μόνο υγιής δεν είναι αυτή την περίοδο. Κατ΄ αρχήν σε 9 αγωνιστικές έχει σημειώσει μόνο μια νίκη. Στο γήπεδό της, το Ροαθόν, δεν έχει στεγάσει πανηγυρισμούς στην τρέχουσα σεζόν.

Τρεις ήττες και μια ισοπαλία έχει παρακολουθήσει το πολυπληθές κοινό του συλλόγου. Και μάλλον σε αυτό δεν φέρουν ευθύνη μόνο ο πατέρας Γκουρκούφ (προπονητής) και ο υιός (μέσος με καριέρα κάποτε στη Μαρσέιγ και την καλή Μίλαν και πάλαι ποτέ διεθνής με την Εθνική Γαλλίας).

Η διοίκηση μάλλον έχει σαλτάρει. Ο πρόεδρός της λέγεται Ρενέ Ρουελό. Και έχει χάσει τον έλεγχο. Στην προ μιας εβδομάδας ήττα από τη Γκινγκάμπ επιτέθηκε με πολλά …γαλλικά στον διαιτητή του αγώνα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο εν λόγω πρόεδρος παύθηκε από τα καθήκοντά του από τον γιο του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της ομάδας. Ύστερα από 48 ώρες ο κύριος ιδιοκτήτης Ανρί Φρανσουά Πινό επανέφερε τον Ρενέ Ρουελό στη θέση του, παρακάμπτοντας την απόφαση του γιου και διαδόχου του.

Την ίδια στιγμή οι οργανωμένοι ξεκίνησαν ξεσηκωμό εναντίον του τεχνικού Κριστιάν Γκουρκούφ, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν τους έκανε τη χάρη και αποδοκιμάζουν τους πάντες. Παράλληλα, εμφανίζονται συνέχεια δημοσιεύματα για υποψήφιους προπονητές, αλλά και για υποψήφιους αγοραστές των μετοχών της Ρεν.

Χθες ο Ριελό παρέθεσε συνέντευξη και το συμπέρασμά του από όλα αυτά είναι ότι οι δημοσιογράφοι μεγαλοποιούν τα πράγματα. «Ας πάρουν άδεια να ηρεμήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το τρελό κλίμα στην ομάδα μια μέρα πριν επανέλθει στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Και αγωνιστικά λείπει ο Καζρί, ο σκόρερ των 2 από τα 11 μέχρι στιγμής γκολ της.

Ας δούμε και τον αντίπαλο. Για τη Λιλ ο λόγος. Το καλοκαίρι έκανε ριζική ανανέωση με δαπανηρές μεταγραφές. Πολύς κόσμος στο Πιέρ Μορουά και διαχειριστής όλου του υλικού ένας άλλος ..τρελός από τη Λατινική Αμερική.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ακόμα δεν έχει βρει τη χημεία στην ομάδα του. Παρά τις θετικές εμφανίσεις, αποτελέσματα δεν έρχονται. Ο ίδιος πάντως συνεχίζει να χαίρει προνομίων εμπιστοσύνης από τη διοίκηση. Μέχρι νεωτέρας βέβαια.

Την περασμένη εβδομάδα οι «λιλουά» απέδωσαν μια χαρά, αλλά ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις σε 2-2 από την Τρουά και με πέναλτι. Το κλίμα στο στρατόπεδό τους δεν είναι άρρωστο και όλοι περιμένουν το ξέσπασμά της.

Μήπως γίνει σήμερα; Η ισοπαλία ξεπερνά το 3,00 και το διπλό φτάνει μέχρι και 3,5. Μάλλον αξίζει το ρίσκο…

Να προσθέσουμε και ένα (θεωρητικό) στήριγμα. Η Σαμπντόρια έφτασε τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Γένοβα. Μεταξύ άλλων κατέβαλε την αρκετά δυνατή Αταλάντα και τη Μίλαν. Γιατί να μην κάμψει και τη μαχητικότητα της Κροτόνε;

Όσο για τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, να σημειώσουμε ότι στο διαδίκτυο παρατηρείται κινητικότητα στις αποδόσεις του αγώνα Κέρκυρα – Παναιτωλικός και Λαμία – Παναθηναϊκός. Πέφτει το διπλό και η ισοπαλία του πρώτου ματς και το 1Χ στη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ