Πόση αλήθεια (δεν) αντέχεις;

Πόση αλήθεια (δεν) αντέχεις;

Οι 648 λέξεις της ανακοίνωσης του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4, που έγιναν 647 για να προστατευθεί ο «κοιμισμένος» τεχνικός του Δικέφαλου Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εχει πλάκα η δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν χρειάζεται πλέον να διπλοτσεκάρει κάποιος ακόμη και τις απλές αντιγραφές! Το πιο δυναμικό κομμάτι του ΠΑΟΚ, ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4, εξέδωσε μια ανακοίνωση με αφορμή τη νέα γκέλα του Δικέφαλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα περισσότερα σάιτ αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση με την οποία οι οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισαν μερικά πράγματα αναφορικά με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας και έστειλαν το μήνυμά τους ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα στην Ξάνθη («Αν δεν κερδίσετε μη διανοηθείτε να γυρίσετε Θεσσαλονίκη»).

Λογοκρισία ανακοίνωσης

Η πλάκα είναι ότι το «αντικειμενικό» σάιτ – ναυαρχίδα της ασπρόμαυρης ενημέρωσης, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα χρηματοδοτείται από επιχειρήσεις συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη – αποφάσισε να λογοκρίνει την ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 σε δύο σημεία.

Αρχικά εξαφανίζοντας τον χαρακτηρισμό «κοιμισμένος» που απευθυνόταν στον τεχνικό του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου και κατά δεύτερο λόγο «μεταφράζοντας» τον χαρακτηρισμό «δημοσιοκάφροι» στο πολύ πιο πεζό «δημοσιογράφοι».

Το θέμα που προκύπτει φυσικά, δεν αφορά το αστείο ερώτημα «πόση αλήθεια αντέχεις», αφού είναι σαφές ότι όταν η αλήθεια δε βολεύει, δεν την αντέχει ο συγκεκριμένος οργανισμός, αλλά με την επιχείρηση λογοκρισίας μιας ανακοίνωσης προκειμένου να αλλάξει η κατεύθυνση των πυρών που εξαπέλυσε ο εξοργισμένος από την εικόνα της ομάδας κόσμος του ΠΑΟΚ.

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια υπό τον Σαββίδη επιχειρεί εντελώς άκομψα είναι η αλήθεια να κατευθύνει τον κόσμο της ομάδας, χρησιμοποιώντας απαρχαιωμένες τακτικές που σκοπό έχουν φυσικά την αλλοίωση μιας ανακοίνωσης των φίλων του ΠΑΟΚ που βλέπει τη γύμνια των επιλογών που κρατά την αγαπημένη ομάδα τους δέσμια, αλλά ακόμη κι όταν εκφράζει δημοσίως την άποψή του, αυτή φιμώνεται από τα μέσα που ελέγχονται από τη διοίκηση!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη ήδη το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για όλους εκείνους που επιχειρούν να τιθασεύσουν τον κόσμο…

Λογοκρισία από τα Lidl

Σημείωση: O συγκεκριμένος κατευθυνόμενος μιντιακός οργανισμός, που λειτουργεί σαν «μαύρη τρύπα» έχοντας εξαφανίσει για παράδειγμα οποιαδήποτε αναφορά στον τρις κακουργηματικά διωκόμενο εκτελεστικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας Βασίλη Γκαγκάτση (πατέρα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση), κατόρθωσε τελικά να στείλει για… ύπνο τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αυτό συνέβη βέβαια μερικές ώρες μετά την αρχική ανάρτηση της ανακοίνωσης! Παράλληλα προς θλίψη της δημοσιογραφικής κοινότητας η λέξη «δημοσιογράφοι» μετατράπηκε σε «δημοσιοκάφροι», όπως δηλαδή αναφέρεται στην αυθεντική ανακοίνωση της Θύρας 4. Η πρωτοφανής στα χρονικά λογοκρισία ανακοίνωσης δεν κράτησε για πολύ…

Με αγωνία περιμένουμε να μάθουμε τα νέα του αυτόματου… διορθωτή της συγκεκριμένης σελίδας, που προφανώς λειτουργεί με «πειραγμένο» ΠΑΟΚόμετρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ