«Νομοπραξικόπημα» για Αγιά Σοφιά και Τούμπα!

«Νομοπραξικόπημα» για Αγιά Σοφιά και Τούμπα!

Ο Γ. Βασιλειάδης, ανατρέποντας τον 2725/99, έδωσε σχέδιο νόμου σε διαβούλευση μόλις μιας εβδομάδας που (ανάμεσα σε άλλα 112 άρθρα) επιτρέπει στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες να γκρεμίζουν και να χτίζουν γήπεδα χωρίς τη συναίνεση του Ερασιτέχνη, του Δήμου ή όποιου άλλου «ιδιοκτήτη», αρκεί να έχουν δικαίωμα χρήσης! Η ανακατασκευή της Τούμπας και τα... λεφτά του Champions League της ΑΕΚ!

Φοβερά πράγματα! Αθλητικό νομοσχέδιο με 113 άρθρα κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση πριν από λίγες ώρες (στις 19:40 της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου) ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά δεν πρόκειται για το πραγματικό «αθλητικό νομοσχέδιο – τομή» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παλεύει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια να παρουσιάσει. Είναι ένα νομοσχέδιο «τσόντα» με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού-Προπονητές και Εκπαιδευτές-Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων-Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις», που «επανιδρύει» την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ασχολείται με το χρόνιο πρόβλημα της πιστοποίησης των προπονητών και ρουσφετολογεί ανατρέποντας τις διατάξεις εκείνες του 2725/99 προκειμένου να διευκολύνει (κι άλλο) την ανέγερση των γηπέδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Είναι τέτοια η πρεμούρα, μάλιστα, για να τελειώνουν γρήγορα με το συγκεκριμένο «νομοσχέδιο» (ο θεός να το κάνει) στην κυβέρνηση, που η δημόσια διαβούλευση για τις θεσμοθετημένες παρατηρήσεις θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή! Σε μόλις πέντε (5) εργάσιμες ημέρες! Πρωτοφανές! Θα το παρουσιάσει, κιόλας, ο Βασιλειάδης σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί (κι όσοι προλάβουν να το διαβάσουν, να σχηματίσουν άποψη και να καταθέσουν απορίες, καλώς -οι υπόλοιποι θα αρκεστούν στο «σανό» του)!

Π.χ., στο άρθρο 93 του εν λόγω «νομοπραξικοπήματος» αναφέρονται τα εξής:

«Στο ν. 2725/1999, μετά το άρθρο 67, προστίθεται άρθρο 67Α ως εξής:
«1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
2. Η άδεια της παρ. 1 χορηγείται από την Ε.Ε.Α. ύστερα από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε εφόσον : (α) δε θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε και (β) διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων με τα οποία πρόκειται να καλυφθεί η δαπάνη για την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της παρ. 1. Αν δε συντρέχουν αμφότερες οι παραπάνω προϋποθέσεις, η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα.»

Μπίνγκο! Ο αθλητικό νόμος του ’99, ως γνωστόν, δεν επέτρεπε σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπές ΑΕΕ να ανακατεύονται με τέτοιο τρόπο στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη τους ή σε δημοτικά γήπεδα κ.λπ. Πώς όμως, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ της ΑΕΚ θα βρουν νόμιμη οδό προς τη «Δικέφαλος ΑΕ» για την «Αγιά Σοφιά»; Και πώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απευθείας θα ανατασκευάσει την Τούμπα; Κανένα πρόβλημα. Με το παραπάνω άρθρο που ανατρέπει όλη τη λογική του αθλητικού νόμου του ’99, το πρόβλημα λύνεται! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ‘ναι καλά…

Συνεχίζεται (η ανάγνωση του «νομοσχεδίου»)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ