Αποσυνθέτει τον νόμο Κοντονή, δεν αγγίζει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Αποσυνθέτει τον νόμο Κοντονή, δεν αγγίζει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Γ. Βασιλειάδη, ολοκληρώνει την κυβίστηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταργεί όλες τις διατάξεις Κοντονή για τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρο (αναβολές αγώνων, κλείσιμο γηπέδων, ορισμούς διαιτητών, διακοπή αγώνων) και υποτάσσεται εξ ολοκλήρου στο αυτοδιοίκηση της ΕΠΟ!

ΣΥΡΙΖΑ θα πει το «όχι» του δημοψηφίσματος να το κάνεις «ναι».

ΣΥΡΙΖΑ θα πει το νόμο Κοντονή, που είχε το «θράσος» να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και να έρχεται τρία χρόνια μετά ο διάδοχος του και να τα αλλάζει όλα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης λοιπόν, με το νομοσχέδιο που έδωσε σε διαβούλευση κάνει την υπέρτατη κυβίστηση και δεν αγγίζει ούτε τρίχα στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, οι εξυγιαντές του οποίου θα έχουν πλέον την ελευθερία κινήσεων να συνεχίσουν το έργο τους.

«Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του παρόντος» αναφέρει το άρθρο 81, παράγραφος 14.

Η σχετική διάταξη του Στάυρου Κοντονή που αποτελεί παρελθόν ανέφερε ότι η ΕΠΟ ρυθμίζει θέματα του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της «στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία – με δεδομένο πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος της οποίας είναι η ΕΠΟ».

Όπως γίνεται αντιληπτό η «κείμενη νομοθεσία» πήγε περίπατο, λίγα χρόνια μετά την «αποπομπή» του εμπνευστή της. Η ΕΠΟ λοιπόν, θα μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν.

Οι  θητείες

Έχει και άλλες ομορφιές όμως, το νομοσχέδιο που θα είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Ούτε 10 ημέρες δηλαδή, ενώ συνήθως ο χρόνος που απαιτείται είναι ένας μήνας.

«Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του δ.σ. εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας είναι επανεκλέξιμοι για μέχρι δύο (2) διαδοχικές ή τέσσερις (4) συνολικά θητείες, πλήρεις ή μη. Για τον υπολογισμό του ανώτατου ορίου συνολικής θητείας των παραπάνω μελών του δ.σ. δε λαμβάνονται υπόψη θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου» αναφέρει το άρθρο 80, παράγραφος 14.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ισχύ από εδώ και στο εξής. Βασιλακόπουλος, Διαθεσόπουλος που έχουν γίνει μόνιμοι στις ομοσπονδίες τους, θα πρέπει να αποχωρήσουν μεν, σε οχτώ χρόνια από τώρα όμως…

Μέχρι τότε, σίγουρα θα έχει φύγει ο Βασιλειάδης από το υπουργείο και αυτός που θα τον διαδεχθεί θα αλλάξει ξανά το νόμο. Πάμε ένα στοίχημα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ