Οι «όμορφες» ανακοινώσεις, όμορφα καίγονται… 

Οι «όμορφες» ανακοινώσεις, όμορφα καίγονται… 

Κάτω από τη βάση ο βαθμός της ΑΕΚ στη διαχείριση της πρόσφατης κρίσης με τη νέα ανακοίνωση copy-paste των παλαιότερων...

Εντάξει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι ο εύκολος στόχος. Η διοίκησή της άλλωστε έδωσε τόσες αφορμές, ενώ το… γλυκό ήρθε κι έδεσε με πρωτοφανή επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι η μοναδική ομάδα της χώρας, που πέφτει θύμα των αντιδραστικών και παραβατικών στοιχείων της εξέδρας. Για την ακρίβεια τα όσα περνάει τώρα η ΑΕΚ, τα έχουν περάσει όλοι οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλώς ή κακώς, ο δρόμος είναι… μονόδρομος για όποιον θέλει να λύσει τον γόρδιο δεσμό και δεν περνάει μέσα από ανακοινώσεις, αλλά από έργα, πράξεις και συνέπεια.

Η διοίκηση της ΑΕΚ έπειτα από τα νέα έκτροπα που έκαναν το ελληνικό ποδόσφαιρο πρώτο θέμα σε όλα αθλητικά (και όχι μόνο) μέσα του πλανήτη, επέλεξε να βγάλει ακόμη μια ανακοίνωση υποσχόμενη να λάβει μέτρα.

Ωστόσο, η ιστορία έχει αρχίσει να θυμίζει το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο. Στο τέλος όταν έρχονταν οι λύκοι κανείς δεν πίστευε τον βοσκό που εκλιπαρούσε για βοήθεια, μιας και προηγουμένως είχε ξεγελάσει τους συγχωριανούς του θέλοντας να σπάσει πλάκα…

Από την «επιστροφή» της ΑΕΚ στο προσκήνιο, έχουν βγει ουκ ολίγες ανακοινώσεις. Ενδεικτικά θυμίζουμε την πρώτη χαρακτηριστική. Ηταν τον Μάρτιο του 2015, μετά την ήττα της Ενωσης στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό με 0-1, μια ήττα που συνοδεύτηκε με είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Μεταξύ άλλων, σε εκείνη την ανακοίνωση αναφερόταν ότι «η ΑΕΚ επιζητεί την εφαρμογή των κανονισμών», έστω κι αν ήταν… ανέξοδη η τότε επίδειξη ανωτερότητας μιας και η ΑΕΚ αγωνιζόταν τότε στη Β’ Εθνική και είχε σχεδόν εξασφαλισμένη την άνοδό της.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΚ υποσχόταν ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να απομονώσει «αυτούς τους 30 αχαρακτήριστους ανεγκέφαλους» όπως τους χαρακτήριζε, που ζημίωσαν την ομάδα και αμαύρωσαν την εικόνα της.

Εκτοτε ακολούθησαν κι άλλες ανάλογες «υποσχέσεις». Μέχρι και πριν έναν μήνα, στην ονομαστική εορτή του, ο «διοικητής» της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης ομολόγησε αναφερόμενος στην τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκε στην ομάδα του για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ότι «αποτύχαμε στο κομμάτι των οργανωμένων, πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό».

Και ένα μήνα αργότερα όχι μόνο δεν υπήρξε τίποτα «δραστικό», αντιθέτως μάλιστα η πληγή έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Και η απάντηση ήταν ακόμη μια ανακοίνωση, ακόμη μια υπόσχεση: «Το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα» αναφέρει η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΕΚ που καταλήγει… κλείνοντας το μάτι σε όσους παρακολουθούν τα πεπραγμένα της σημειώνοντας ότι «έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας»…

Θα ήταν ευχής έργο να καταφέρει η ΑΕΚ να βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία των ανεγκέφαλων της εξέδρας της και να επαναφέρει την υγεία στο γήπεδο, ωστόσο μόνο με ανακοινώσεις δε γίνεται η δουλειά. Οταν μάλιστα επαναλαμβάνονται μονότονα, ούτε να αποφορτίσουν το κλίμα δεν είναι ικανές.  Είναι από τα βασικά στο εγχειρίδιο της διαχείρισης κρίσεων, κομμάτι στο οποίο η ΑΕΚ δεν φαίνεται να περνάει τη βάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ