Η ΑΕΚ, ο Ντέμης, ο Βιεϊρίνια, ο Τίγρης, ο Θωμάς κι ο Γιαννάκης

Η ΑΕΚ, ο Ντέμης, ο Βιεϊρίνια, ο Τίγρης, ο Θωμάς κι ο Γιαννάκης

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει για τους ΑΕΚτζήδες που ενοχλούνται με τον Ντέμη. Και δεν ενοχλούνται από τον Θωμά και τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, στην ΑΕΚ δεν είχαν θέμα ν’ ασχοληθούν κι είπαν ν’ ασχοληθούν με τη συνέντευξη του Βιεϊρίνια στον Ντέμη.  Δεν πειράζει που πριν βγει ο Νοέμβρης η ΑΕΚ ήταν 12 πόντους στη βαθμολογία κι 11 στο χορτάρι πίσω από τον ΠΑΟΚ. Δεν πειράζει που έχει μαζέψει τρεις πόντους λιγότερους από τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Δεν πειράζει που δεν έχει πάρει πόντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, που οι οπαδοί τα έκαναν λίμπα, και που μπορεί να μην ξαναπαίξουν Ευρώπη για καιρό. Δεν πειράζει που, ενώ φεύγουν τρεις βασικοί παίκτες, αυτοί που ακούγεται ότι θα τους αντικαταστήσουν, είναι παγκοσμίως άγνωστοι, αγωνίζονται δε σε κολοσσούς όπως η MC Alger και η Club Atlético San Martín (Tucumán). Σε ομάδες δηλαδή, που αν τις γνωρίζεις, έχεις περάσει σίγουρα από σεμινάριο για την απεξάρτηση από το στοίχημα. Δεν πειράζει, τέλος, που ο διοικητικός ηγέτης φαίνεται να στρίβει διά του αρραβώνος κι εκφράζει δεξιά κι αριστερά την απογοήτευσή του και τις μύχιες σκέψεις του να αποχωρήσει.

ΟΧΙ, δεν είναι αυτά προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δε στρίμωξε αρκετά ο Ντέμης το Βιεϊρίνια στο κανάλι του Ιβάν. Να πούμε εδώ ότι, όπως συνήθως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν τίθεται από το μέσο κάποιος περιορισμός στο τι θα πεις, δεν τίθεται θέμα «λογοκρισίας». Όμως, όταν δουλεύεις στο μέσο του άλλου, προσέχεις από μόνος σου τι θα πεις και κατά τη γνώμη μου καλά κάνεις. Δεν είναι ωραίο να τα βάζεις με αυτόν που σε πληρώνει από το δικό του μέσο. Αν θέλεις ντε και καλά να το κάνεις, πήγαινε απέναντι. Οπότε η στάση του Ντέμη είναι και λογική και αναμενόμενη (αν κι ίσως λίγο προβοκατόρικη, με στόχο να προκαλέσει συζήτηση, που κι αυτό είναι μες στο παιχνίδι όμως). Αλλά ας υποθέσουμε, για τις ανάγκες της κουβέντας, ότι η στάση του Νικολαΐδη ήταν αντιαεκτζήδικη. Ότι έπρεπε να έχει στριμώξει το Βιεϊρίνια στα σχοινιά, τον μόνο που, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είπε στο Σαββίδη ότι είναι λάθος αυτό που κάνει. Ότι έπρεπε να έχει πάει την κουβέντα στο κουμπούρι.

ΑΣ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ακόμη το γεγονός ότι αυτοί που ζητάνε κάτι τέτοιο από τον Ντέμη είναι συνήθως κάτι τύποι που κάθονται στο ένα πόδι μπροστά στο αφεντικό. Κι ας πάμε στην ουσία: Δηλαδή, αυτό που τη μάρανε την ΑΕΚ είναι ότι κάποιος που αποχώρησε από την ομάδα προ δεκαετίας και που, προφανώς για οικονομικούς λόγους, έπιασε δουλειά στο κανάλι του ιδιοκτήτη μιας άλλης ομάδας, δεν τα έσπασε με το αφεντικό του για να υπερασπιστεί τα δίκια της ΑΕΚ; Το γεγονός ότι ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είναι ομοτράπεζος και βγαίνει φωτογραφίες με το Θωμά Μητρόπουλο, δεν τους πείραξε τους ΑΕΚτζήδες; Το ότι ο Αλέξης Δέδες, ως διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ξημεροβραδιαζόταν σε μια καφετέρια στο Αιγάλεω, δεν το έμαθαν ποτέ οι φίλαθλοι της ΑΕΚ; Το ότι γενικό κουμάντο στην ΠΑΕ κάνει ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος, δεξί χέρι του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος,  σύμφωνα τη δικογραφία για τα στημένα: «την 22-1-2011, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα «ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου», ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας με το Γιάννη Παπαδόπουλο είναι σίγουρος για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ», αυτό δεν ενόχλησε κανέναν; (Εδώ θα είχε ενδιαφέρον να βρει κανείς όλο το διάλογο από τη δικογραφία)…

ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο και πρέπει κανείς να λερώσει τα χέρια του για να τα καταφέρει. Ο Ντέμης όμως, να παραμείνει άχραντος κι αμόλυντος. Και μετά βέβαια να τον κατηγορούμε ότι δεν  προστάτευσε την ομάδα όταν ήταν πρόεδρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ