Casa di… Λαλάκης

Casa di… Λαλάκης

Όλο μίσος αυτό το παιδί. Και δεν καταλαβαίνει ότι κάπως έτσι κάνεις... ρυτίδες.

Κατανόηση χρειάζεται. Αγαπη, στοργή και προδέρμ. Ξέρεις τι είναι να περπατάς στον δρόμο και να σε φωνάζουν Λαλάκη; Από μόνο του αυτό σου δημιουργεί τέτοιο τραύμα που όλα του τα συγχωρείς. Ακόμη και τον Ναπολεοντισμό να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να μιλά εξ ονόματος ολόκληρης της Ελλάδας. Κάποιος που μικρός ήταν Παναθηναίκός, που κάνει ότι μπορεί για να τον βάλει ξανά στην καρδιά του ο Τίγρης, που πληρώνεται (οικογενειακώς) από τον ΠΑΟΚ. Περιβόλι κανονικό.

Ένας πραγματικός δημοσιογράφος σχεδόν λαγωνικό. Με αλάθητο κριτήριο. Κάποιος που η ΕΣΗΕΑ του έδωσε ταυτότητα, για να μπαίνει τζάμπα στα σινεμά και να την δείχνει στους φίλους του που τον κοροίδευαν από μικρό για τις απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις του όπως ότι «οι Ολυμπιακοί είναι ασπόνδυλα» και άλλα τέτοια δημοκρατικά και γενναιόδωρα. Μια ευαίσθητη και αθεράπευτα ρομαντική ψυχή που ξεκίνησε να αλλάξει τον κόσμο και που πλέον νιώθει ότι τον εκπροσωπεί. Ακόμη και όταν τα ρούβλια έχουν αργήσει αυτό τον μήνα, και στο μαγαζί έχει προκύψει μια μικρή ταραχή (ουπς αυτό μάλλον δεν έπρεπε να το πω). Μην τα σκέφτεσαι όμως αυτά Λαλάκη μου, μέρες που είναι. Άλλωστε το δικό σου πρόβλημα το έχεις λυμμένο. Οι άλλοι ας πουν τα κάλαντα.

Γενκά πάντως έχει πολύ πλάκα αυτό που συμβαίνει σήμερα. Κάθε κακομοίρης να κουνά το δάχτυλο νομίζοντας ότι μπορεί να κατευθύνει την «κοινή γνώμη». Κοροίδεύοντας ανθρώπους και προσπαθώντας να επιβάλλει μια ατζέντα προσαρμοσμένη στη τσέπη του. Ο συγκεκριμένος Λαλάκης, είναι μια τέτοια περίπτωση. Ένα παιδί των μνημονίων και της αγανάκτησης, που αγοράζοντας φίλους στο facebook και πιάνοντας κορόιδο τον χαλίφη του Βορρά παριστάνει το «πιστόλι» και κουνάει το δάχτυλο στην ίδια την κοινωνία.

Την επομένη του Ολυμπιακός-Μίλαν που όλη η Ελλάδα αποθεώνει τους Ερυθρόλευκους, αυτός ο γίγαντας αποφάσισε να μας εξηγήσει γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι μισήτή στη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός των εκατομμυρίων φιλάθλων μισητός γιατί το αποφάσει ο Λαλάκης που θεωρεί τους Πειραιώτες «βρώμικους» και «σύστημα» και αυτό δεν μπορεί να τους συγχωρέσει ποτέ. Μα σίγουρα είναι δημοσιογράφος αυτό το παιδί; Ψυχολόγος έπρεπε να γίνει.

Δεν τον πειράζει τον Λαλάκη που εδώ και δύο τρία χρόνια τον Ολυμπιακό τον έχει βάλει στο μάτι η Εξυγίανση και δεν τον αφήνει σε ησυχία. Δεν τον πειράζει γιατί προφανώς νιώθει ότι του αξίζει. Δεν τον πειράζει όμως και που οι χαλίφηδες κάνουν πάρτυ ξεφτιλίζοντας τα πάντα κάθε Σαββατοκύριακο. Γιατί προφανώς έτσι μας συμφέρει. Αλήθεια, θα το έκαναν και μεσοβδόμαδα αν μπορούσαν τα παιδιά του Βορρά και του Νότου, αλλά εκεί τα βρήκαν λιγάκι δύσκολα.

Δεν τον πειράζει όμως για εκείνους. Είναι μεγαλόκαρδος γιατί από τον έναν γίνεται πλούσιος, και από τον άλλον έχει πια τον…φόβο (εξ ου και η γλώσσα έξω σαν χαδιάρικο κουτάβι κάθε φορά που βάζει τα τρία γράμματα στην σωστή σειρά).

Δεν τον πειράζει αντίστοιχα που ο αγαπημένος του μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι όπως λέει ο ίδιος σύστημα, έχοντας αβάντες. Γιατί αυτό δεν είναι κακό αν πετυχαίνεις στην Ευρώπη, και η Πανάθα πήρε έξι ευρωπαϊκά. Είσαι μισητός αν κλέβεις στη γειτονιά σου. Αν το χέρι σου είναι πιο μακρύ κατά τον Λαλάκη, τότε απλά κάνεις διεθνή καριέρα. Και ο Ολυμπιακός που απέκλεισε την Μίλαν από την Ευρώπη; Αυτός δεν κάνει διεθνή καριέρα; Έ, προφανώς και όχι. Και τέλος πάντων αν έτυχε δεν θα αφήσουμε μια λεπτομέρεια να μας χαλάσει το παιδικό μας αφήγημα, που πριν το… αναρτήσουμε στα ελληνικά πρέπει να το έχουμε μεταφράσει και στα ρώσικα.

Δεν ενοχλείται ο Λαλάκης από το σήμερα. Το υμνεί γιατί επένδυσε σε αυτό. Μισεί το χθες γιατί έτσι τον συμφέρει. Χθες βράδυ είδε μόνο το ματς του Ολυμπιακού. Ήθελε να δει και τον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον άφηναν τα μάτια της ψυχής του να πιστέψει πως η ομαδάρα του Ιβάν ήταν μπάτε σκύλοι… Την ΑΕΚ δεν την είδε γιατί είχε champions cup το πρόγραμμα, αλλά και να την έβλεπε δεν θα μπορούσε να βγάλει τσιμουδιά.

Είδε τον Ολυμπιακό και τον μίσησε ακόμη περισσότερο. Γιατί δεν έχει άλλο συναίσθημα για εκείνον. Δικαίωμα του. Μια φιλική συμβουλή όμως. Ο θυμός και το μίσος… φτιάχνουν ρυτίδες Λαλάκη. Χαλάρωσε το λοιπόν λιγάκι. Θα πάθεις και τίποτε μεγάλος άνθρωπος και άντε μετά να βρούμε άλλο διασκεδαστή της ενημέρωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ