Λαλάκης, ο παραμυθάς

Λαλάκης, ο παραμυθάς

Λαλάκη, η δημοσιογραφία είναι δύσκολο σπορ και απαιτητικό. Και δυστυχώς δεν έχει σχέση με τα παραμύθια που πουλάς.

Για σάιτ που κυκλοφορεί στον… αέρα του διαδικτύου εδώ και ένα χρόνο και μας διαβάζουν τα… ρομποτάκια από την Κίνα, όπως γράφεις – προφανώς κάτι θα ξέρεις από δαύτα – μια χαρά τα πάμε.

Τα ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα πίσω από το άλλο από to10.gr και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Ενας παραμυθάς σαν κι εσένα, Λαλάκη, πέφτει εύκολα στην παγίδα.

Λες ότι δεν μας διαβάζουν, αλλά από την πρώτη μέρα μαζί μας ασχολείστε.

Λες δεν πετυχαίνουμε είδηση, αλλά τα αποκλειστικά μας δεν τα έχετε δει κι ούτε πρόκειται, αφού εδώ μιλάμε για δημοσιογραφία, ενώ εκεί μιλάμε για πληρωμένες καταχωρήσεις. Εχεις μετρήσει πόσες γκάφες έχεις φάει μόνο στον ΠΑΟΚ; Πόσες μεταγραφές έχει αποκαλύψει to10.gr, της (νέας) αγαπημένης ομάδας σου; Για το τι συμβαίνει στις άλλες ομάδες δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Μη σε στενοχωρούμε, τώρα, με πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Όπως ρεπορτάζ, δημοσιογραφία κλπ.

Βλέπεις Λαλάκη, το πιο βασικό είναι η συνέπεια λόγων και έργων. Και εσύ είσαι τόσο συνεπής, όσο ο «αριστερός» πρωθυπουργός της χώρας.

Γιατί πουλούσες μόνο ένα παραμύθι, αυτό της δήθεν εξυγίανσης.

Αλήθεια, εσύ που υποτίθεται ότι κόπτεσαι για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχεις αφοσιωθεί σε αυτήν, πώς γίνεται και δεν έχεις αφιερώσει λίγες αράδες στον παρατύπως προσληφθέντα στη Σούπερ Λίγκα Βασίλη Γκαγκάτση;

Κάνει τζιζ το όνομά του;

Για τους Γιαννάκηδες και τους Θωμάδες που επέστρεψαν παρέα με τους «δικούς σου» για να ξαναφέρουν πίσω τις Κυριακές μας;

Λαλάκη, το παραμύθι σου δεν πουλάει πια.

Η σχέση σου με τη δημοσιογραφία περιορίζεται στον πρασινοφρουρό και στην πορτοκαλί μπάλα.

Και έχοντας πάρει πια τον κατήφορο, προσπαθείς να διατηρήσεις στο προσκήνιο το ίδιο παραμύθι, το οποίο όχι μόνο κούρασε, αλλά δεν έχει καν δράκο!

Αν ήσουν δημοσιογράφος Λαλάκη και όχι ένας απλός παραμυθάς, θα έμπαινες στον κόπο να εξηγήσεις στο όποιο κοινό σου έχει απομείνει τι έγινε τελικά.

Γιατί επέστρεψαν τα φαντάσματα του παρελθόντος στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το «παράθυρο» και το παραμύθι της εξυγίανσης.

Και τώρα Λαλάκη παραμυθά το έχεις ρίξει στις γαργάρες!

Λαλάκη παραμυθά, κάποτε έγραφες: «Τα όργια των οργίων έχει κάνει ο Μπέος εδώ και χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ειρωνευόταν, χλεύαζε, έβριζε, κυνηγούσε οπαδούς, σπίλωνε συνειδήσεις, κατηγορείται για στήσιμο αγώνων, διαιτητών και συμμετοχή σε σπείρα».

Ηταν η εποχή που έχτιζες την καριέρα σου πάνω στο αφήγημα της εξυγίανσης επιχειρώντας να «σβήσεις» το στίγμα του πρασινοφρουρού που κουβαλούσες.

Ηταν η εποχή που έψαχνες έναν καλό «χορηγό» για σένα και την παρέα σου.

Τώρα «αποκαλύπτεις» με σχεδόν πανηγυρική διάθεση ότι ο Μπέος επιστρέφει στο ποδόσφαιρο, καθώς η ΕΠΟ της εξυγίανσης έκανε δεκτό το αίτημά του για αναίρεση της ποινής αποκλεισμού δια βίου που του είχε επιβληθεί.

Κάπως πρέπει να εξαργυρώσεις τα γραμμάτιά σου, Λαλάκη παραμυθά.

Τα παραμύθια άλλωστε είναι πολύ ωραία και η διακίνησή τους αν μη τι άλλο σου έφτιαξαν την καριέρα.

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ακόμη κι αν πληρώνεται σε ρούβλια.

Εδώ άλλοι που έκαναν την ίδια “δουλειά” έγιναν βουλευτές κι άλλοι υπουργοί.

Βέβαια στο τέλος μιλάει πάντα η δικαιοσύνη και αυτή από παραμύθια δεν πολυκαταλαβαίνει και σίγουρα δεν τα διακινεί.

Το κακοφτιαγμένο κατασκεύασμα που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια καταρρίπτεται μέρα με τη μέρα.

Και αυτό που απομένει για να καθαρίσει πραγματικά το ποδόσφαιρο είναι μια κανονική έρευνα που θα συγκεντρώσει ακλόνητα στοιχεία και θα στείλει τους πραγματικούς φαντομάδες του χώρου εκεί όπου τους αρμόζει.

Και δεν αποκλείεται αυτή η έρευνα να αρχίσει σύντομα…

Υστερογραφάρα: Λαλάκη μου, εμείς οι δύο θα τα πούμε από κοντά στην Γλυφάδα και θα αγαπηθούμε στενά. Τα παρτέρια που πήδαγες στο παρελθόν για να γλυτώσεις δεν θα σε σώσουν. Εγώ είμαι ελαφρύς στο περπάτημα και «υπερπηδάω» όλα τα εμπόδια.

Υστερογραφάρα2: Επειδή, Λαλάκη, έγραψες για τον Ανδρέα, τη Μιμή και την επιστροφή τους από την Αμερική, μια μικρή διόρθωση: Ο Ανδρέας γύρισε από το Λονδίνο. Αλλά τι δουλειά έχεις εσύ με τη δημοσιογραφία, για να ξέρεις τέτοιες λεπτομέρειες;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ