Μια πρωταθλήτρια παρατημένη στη μοίρα της…

Μια πρωταθλήτρια παρατημένη στη μοίρα της…

Οι τεράστιες ευθύνες Μελισσανίδη, η αποτυχία του Ουζουνίδη που μετράει αντίστροφα και η ανυπαρξία Λυμπερόπουλου που ακόμη ψάχνει παίκτες. Ποιοι ακολουθούν την τριάδα των κομμένων και γιατί η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη.

Λίγους μήνες μετά από την φιέστα. Στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου γιορτάστηκε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Λίγους μήνες μετά την απόλυτη επικύρωση του «ερχόμαστε» με την ΑΕΚ να αφήνει πίσω της τις μεγάλες περιπέτειες και από τα αλώνια της Γ΄ Εθνικής που βρέθηκε… αναγκαστικά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και λίγο αργότερα στην επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ήταν 28 Αυγούστου. Το τελευταίο μεγάλο βράδυ της ΑΕΚ. Η πρόκριση επί της Βίντι στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που έδινε την εντύπωση πως κάτι πολύ δυνατό δημιουργείται. Η ΑΕΚ που ήταν πρωταθλήτρια, είχε γεμίσει τα ταμεία της, είχε επιστρέψει στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πανίσχυρη στο προσκήνιο και παρασκήνιο της… εξυγίανσης, ικανή για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε την περσινή σεζόν.

Το βράδυ όμως της πρόκρισης με την Βίντι αποδείχθηκε και το τελευταίο μεγάλο βράδυ της φετινής ΑΕΚ. Η κατάρρευση της πρωταθλήτριας ήρθε τόσο γρήγορα και τόσο ηχηρά σε όλα τα επίπεδα. Μέσα σε λιγότερο από 4 μήνες η ΑΕΚ δείχνει πλέον μια ομάδα παρατημένη στη μοίρα της.

Με έναν ιδιοκτήτη που βάζοντας πάνω από όλα τον εγωισμό του, μαθημένος σε ένα ποδόσφαιρο άλλων δεκαετιών, κατάφερε να αποψιλώσει την πρωταθλήτρια ομάδα με αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιρικών και το χειρότερο με την απόφαση του να μην δοθεί ούτε ευρώ για περαιτέρω ενίσχυση εν όψει του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα τα τεράστια έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ μπήκαν στα ταμεία και έμειναν εκεί με απόφαση Μελισσανίδη που άφησε «γυμνή» την πρωταθλήτρια να παίζει Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα με αποτέλεσμα την ολική της κατάρρευση.

Τον Μελισσανίδη που δεν δίστασε να ξεγυμνώσει ακόμη περισσότερο το έτσι και αλλιώς προβληματικό ρόστερ με την διαταγή για τέλος της κιτρινόμαυρης καριέρας των Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο μέσα στον Νοέμβριο επειδή οι τρεις συγκεκριμένες παίκτες που τελείωναν τα συμβόλαια τους το καλοκαίρι ζητούσαν… χρήματα.

Μια κίνηση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη που ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο σε όλους τους παίκτες της ομάδας του για το τι τους περιμένει… Είναι κοινό μυστικό άλλωστε στα Σπάτα πως σύντομα τον δρόμο των τριών θα ακολουθήσουν και άλλοι. Τσόσιτς και Γιακουμάκης είναι στην πρώτη γραμμή.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μελισσανίδης μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος και την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει έναν και μοναδικό πλέον στόχο. Την ολοκλήρωση του γηπέδου που χτίζεται στη Ν. Φιλαδέλφεια. Τίποτα παραπάνω. Και τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται ξεκάθαρα πως προορίζονται για εκεί και μόνο. Μεταγραφές άλλωστε η ΑΕΚ δεν έκανε (δανεικούς και ελεύθερους πήρε) και από ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε και τον Ιανουάριο παρότι το ρόστερ της έχει εξασθενήσει σε επικίνδυνο βαθμό.

Ο Μελισσανίδης είναι ξεκάθαρα αυτός που οδήγησε την ΑΕΚ σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι μόνιμες δικαιολογίες που ψάχνει και βρίσκει σε κάθε αποτυχία ο Ουζουνίδης έχουν βάση. Ο Ουζουνίδης άλλωστε πήρε μια ομάδα πρωταθλήτρια και μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς! Και η ΑΕΚ δεν είναι για αυτόν Παναθηναϊκός που και μόνο που βρισκόταν στον πάγκο του γνώριζε τιμές ήρωα από όλους.

Στην ΑΕΚ ο προπονητής Ουζουνίδης «ξεγυμνώθηκε». Και είναι λογικό να θεωρείται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμη να βρίσκεται στον πάγκο της. Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ ψάχνουν τον άνθρωπο που θα αναλάβει το έργο της… ανοικοδόμησης της ομάδας. Κάτι που μπορεί να συμβεί πλέον ανά πάσα στιγμή όπως απορρέει και από το ρεπορτάζ.

Ο Ουζουνίδης που δεν μπορεί πλέον να επικαλεστεί την μη ενίσχυση του ρόστερ το καλοκαίρι αλλά και την διάλυση του μέσα στην σεζόν με τις αποφάσεις Μελισσανίδη. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως δεν έκανε κάτι για να αλλάξει την κατάσταση. Δέχθηκε τις αποφάσεις της διοίκησης και πήρε το βάρος της αγωνιστικής εικόνα της ομάδας. Μιας εικόνας θλιβερής για ομάδα που λίγους μήνες πριν πήρε το πρωτάθλημα, έστω και αν αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό με την «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι πλέον για τον Ουζουνίδη κάθε αποτυχία της ομάδας του οφείλεται στους διαιτητές, στο χορτάρι ή στους παίκτες του δείχνει έναν άνθρωπο που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο, την ψυχραιμία του, τον στόχο του και γνωρίζει πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Τουλάχιστον για αυτόν αν και για την ΑΕΚ η χρονιά πλέον από γιορτινή με την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μετατραπεί σε μαρτύριο.

Δεν είναι μόνο το μηδέν στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το γεγονός ότι αυτή η ΑΕΚ δεν μπόρεσε επί της ουσίας να σταθεί σε κανένα από τα μεγάλα ματς που έχει δώσει έως τώρα. Μια νίκη επί του Άρη, ένα διπλό στην Τρίπολη στο ξεκίνημα και τέλος για την ΑΕΚ του Ουζουνίδη. Αυτά είναι τα φετινά της… επιτεύγματα έως τώρα από εκείνη την βραδιά του Αυγούστου και μετά. Ναι μεν ο Ουζουνίδης έχει τα ελαφρυντικά του γιατί ο Μελισσανίδης αποφάσισε να κρατήσει τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην βοηθήσει στην δημιουργία μιας πιο ισχυρής ομάδας από την άλλη όμως και με το υλικό που έχει στα χέρια του (ή τουλάχιστον είχε μέχρι και το ματς στο Αγρίνιο) είναι κάτι παραπάνω από κακή η συνολική εικόνα της ΑΕΚ.

Στο ίδιο «κάδρο» βεβαίως μπαίνει και η παρουσία του Λυμπερόπουλου. Για την ακρίβεια η… μη παρουσία. Μήπως άραγε είναι τυχαίο ότι ο Ματιάσεβιτς έφυγε άρον-άρον από την ΑΕΚ; Ο μοναδικός άνθρωπος που προσπάθησε να δουλέψει σωστά, με επαγγελματικές βάσεις και όραμα αποχώρησε με το… καλημέρα βλέποντας πως στην ΑΕΚ ένας… Γιαννάκης αρκεί.

Και προφανώς ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος είναι πολύτιμος για άλλου είδους «ενίσχυση» της ΑΕΚ όχι όμως στο κανονικό ποδόσφαιρο. Λυμπερόπουλος και Γιαννάκης λοιπόν μαζί με τον Ουζουνίδη ψάχνουν για την ενίσχυση της ΑΕΚ τον Ιανουάριο αλλά ακόμη το μόνο που έχει πετύχει είναι να εισπράττουν «όχι». Σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο Μελισσανίδης έχει κλειστή την «κάνουλα», από την άλλη όμως ο Λυμπερόπουλος το γνωρίζει αυτό εδώ και καιρό. Με τις ίδιες συνθήκες που πορεύτηκε προ πρωταθλήματος συνεχίζει οικονομικά η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι έχει γεμίσει εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της από την περσινή πορεία στο Γιουρόπα αλλά και από την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι θα ξημερώσει πλέον την επόμενη μέρα για την ΑΕΚ κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Αυτό που δείχνει τώρα όμως είναι μια ομάδα που έχει χάσει τα πάντα. Από τους στόχους της μέχρι την όρεξη της και δεν δείχνει και διάθεση να αλλάξει τα δεδομένα. Να προσπαθήσει έστω να μηδενίσει το κοντέρ και να αρχίσει και πάλι από την αρχή. Οι επόμενες μέρες, και ειδικά στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, θα φανούν πολλά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κρίση στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ