Η ομολογία αποτυχίας του Βασιλειάδη

Η ομολογία αποτυχίας του Βασιλειάδη

Από την εποχή των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων δε θα μπορούσε να λείψει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ομολόγησε την ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Σταχυολογώντας τα σημαντικά κομμάτια της συνέντευξης του ακάματου πολιτικού ξεκινάμε από το «πολλές φορές νιώθω ότι κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας», που δείχνει την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από τους τουλάχιστον ερασιτεχνικούς χειρισμούς των τελευταίων ετών από την κυβέρνηση και το… κίνημα της δήθεν εξυγίανσης, που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό «πραξικόπημα» όλων εκείνων που είχαν τεθεί στο περιθώριο λόγω της δράσης τους τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίοι πλέον έχουν επανέλθει στο προσκήνιο δριμύτεροι!

Ο Βασιλειάδης νομίζοντας πιθανώς ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση, σημείωσε για τις εσφαλμένες πολιτικές πολλών χρόνων. Προφανώς ξεχνάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει σε λίγες μέρες μια ολόκληρη τετραετία στην κυβέρνηση! Ακόμα οι πολιτικές των προηγούμενων φταίνε; Που είναι οι αλλαγές και οι τομές της κυβέρνησης; Που είναι τα νομοσχέδια και η εφαρμογή τους; Πουθενά.

«Να δούμε το θεσμικό πλαίσιο ως ομοσπονδία για τις τιμωρίες” είπε ο υφυπουργός αθλητισμού προσθέτοντας με την πυγμή που τον χαρακτηρίζει ότι “περιμένω να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για την κατάσταση που επικρατεί»… Οταν ο ίδιος ο υφυπουργός, ακόμη περιμένει, οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές ελπίδες, έτσι δεν είναι;

Ακολούθως στο ραδιοφωνικό του παραλήρημα ο Βασιλειάδης χαρακτήρισε έξοχο το παράδειγμα του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα στην πρόσφατη σύσκεψη που είχε θέμα την αποχή των διαιτητών. Ο Περέιρα επιχείρησε να συγκρίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες λέγοντας ότι «μια εταιρεία σαν τη Mercedes δεν καταφέρεται εναντίον της BMW. Πώς μια εταιρεία λοιπόν στο ποδόσφαιρο καταφέρεται κατά μιας άλλης και έχουμε συνέχεια αυτό το φαινόμενο;»

Το παραπάνω παράδειγμα του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, που αναπαρήγαγε ως εύστοχο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ολοκληρωτική ομολογία αποτυχίας. Η’ πιο απλά μια αδέξια πολιτική μανούβρα του τύπου «μακριά από εμάς το πρόβλημα». Κοτζάμ υφυπουργός που μπήκε στον τρίτο χρόνο της θητείας του δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει τόση σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο…

Ο Βασιλειάδης όμως, δεν έμεινε εκεί. Το προχώρησε κι άλλο. «Ζούμε σε ένα αρρωστημένο ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε σαν να ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του.

Όταν οι άνθρωποι που ελέγχουν τον ελληνικό αθλητισμό και δη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποδεικνύουν συνεχώς ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι ελπίδες για να βελτιωθεί η κατάσταση είναι μηδαμινές. Όταν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι καθημερινά καταπατούνται όλοι οι κανόνες – ποδοσφαιρικοί και μη, με τη συναίνεσή τους μάλιστα, τότε αναπόφευκτα θα επέλθει και το… μοιραίο.

Το επόμενο… επεισόδιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος θα παιχτεί ανήμερα του Αϊ Γιαννιού και πάλι στα δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου έχει προσφύγει ο Ολυμπιακός αναφορικά με τον παράτυπο όπως καταγγέλλουν οι ερυθρόλευκοι ορισμό της αναβληθείσας 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ