Τον κούκο – αηδόνι θα πληρώσει η ΕΠΟ για τα βίτσια του χαλίφη

Τον κούκο – αηδόνι θα πληρώσει η ΕΠΟ για τα βίτσια του χαλίφη

Δεν τους άρεσαν οι ανέσεις του Καραϊσκάκη. Τώρα θέλουν μισό εκατ. ευρώ για το Παγκρήτιο. Σάμπως όμως εκείνοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη;

Ανάμεσα στα χρήματα που ξόδεψε το νεοσύστατο νεοελληνικό κράτος μετά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, κάποια δόθηκαν για την αγορά κάποιων ατμοκίνητων καραβιών, έπειτα από πρόταση του άγγλου Τόμας Κόχραν, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ανδρέα Μιαούλη στην αρχηγία του ελληνικού στόλου. Όταν τελικά έφτασε στη χώρα μας μόλις ένα εξ αυτών των ατμόπλοιων, πλήθος κόσμου πήγε να το δει από κοντά. Ανάμεσα τους βρίσκονταν και ο ποιητής Σπυριδώνης, τροβαδούρος της εποχής. Αφού παρατήρησε το καράβι, γύρισε και είπε στον Γεννάδιο που βρίσκονταν δίπλα του: «Λογιότατέ μοι, τούτο το… ατιμοκίνητο, μας εκόστισε αηδόνι και εβγήκεν κούκος!» Πέρα από το προφανές λογοπαίγνιο με τη λέξη «ατμοκίνητο» και «ατιμο… κίνητο», ο Σπυριδώνης σημείωσε το δυσανάλογο κόστος για το νέο απόκτημα της χώρας.

Επανάσταση θεωρούν οι λαλάκηδες της αθλητικής δημοσιογραφίας ότι έγινε και στο ποδόσφαιρο με την έλευση του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Ένα από τα βίτσια των εξυγιαντών ήταν να αποχωρήσει η εθνική Ελλάδας από το κατά τεκμήριο καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας, το “Γ. Καραϊσκάκης” μόνο και μόνο επειδή αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού.

Η εξυγίανση και οι λαλάκηδες διαφήμισαν μάλιστα δεόντως την καινοτομία της νέας ΕΠΟ, ωστόσο η μία σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη!

Στην αρχή ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ που έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου στο «δικό μας» Μακεδονία Παλάς, δήλωσε ότι η ιδανικότερη έδρα για την εθνική Ελλάδας θα ήταν το γήπεδο της Τούμπας.

Ωστόσο τα απανωτά επεισόδια στα ντέρμπι του περυσινού πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό αρχικά και την ΑΕΚ στη συνέχεια, που συνοδεύτηκαν με την είσοδο του κουμπουροφόρου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, έθεσαν την περίπτωση της Τούμπας στο περιθώριο με αποτέλεσμα να μετακομίσει η εθνική Ελλάδας στο «παγωμένο» και ερημωμένο στα ματς της Εθνικής ΟΑΚΑ.

Εκεί όμως, έκαναν… παρέλαση οι νεοναζί οι οποίοι στο ματς με την Εσθονία είχαν μάλιστα κάνει κατάληψη στην εξέδρα απέναντι από τους επισήμους μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ακροδεξιό… πάρτι. Η ανικανότητα της ΕΠΟ να ελέγξει το γήπεδο και η ηχηρή «καμπάνα» από την UEFA – πέρα από τη ξεφτίλα στα πέρατα της γης – οδήγησαν την ομοσπονδία ξανά στη… γύρα για ανεύρεση της έδρας που θα χρησιμοποιεί η Εθνική.

Στο τραπέζι επανήλθε η περίπτωση της Τούμπας. Τα περυσινά είχαν… ξεχαστεί και ο ΠΑΟΚ είναι πια πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτησή του, έλεγαν οι λαλάκηδες. Βέβαια οι πρώην πρασινοφρουροί δεν υπολόγιζαν τους ανοργάνωτους – οργανωμένους του ΠΑΟΚ. Κάποιοι από τους σημαντικούς και πολυπληθείς συνδέσμους του δικέφαλου που λειτουργούν αυτόνομα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξέφρασαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στο να αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδας στην Τούμπα.

Έτσι η «εξυγίανση» κατέληξε στο Παγκρήτιο, μια λύση που ενδεχομένως να είχε και κάποια παράπλευρα οφέλη μιας και ο Νίκος Τζώρτζογλου – κουμπάρος του Βασίλη Γκαγκάτση – είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου. Οσο και να’ ναι η μετακόμιση της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 Εθνικής Ελλάδας στο Ηράκλειο, όλο και κάποιες τσέπες θα γλυκάνει και τα εύσημα θα τα πάρει φυσικά ο ισχυρός άντρας του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου. Επιπλέον θα του χρυσώσουν και το χάπι για το γεγονός ότι η ΕΠΟ της εξυγίανσης μολονότι του είχε υποσχεθεί, δεν όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια.

Ωραία όλα αυτά και γνωστό το μπάχαλο και οι ερασιτεχνισμοί στην ΕΠΟ, ωστόσο τα καλύτερα έρχονται στο τέλος. Μαζί με τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει η ομοσπονδία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα βίτσια των χαλίφηδων και των λαλάκηδων.

Αφενός η αποχώρηση της Εθνικής Ελλάδας από το «Γ. Καραϊσκάκης» είχε άμεσα οικονομικό αντίκτυπο για την ΕΠΟ, καθώς η προσέλευση φιλάθλων στα ματς που έδωσε ήταν απογοητευτική και κατά πολύ μικρότερη από αντίστοιχους αγώνες που είχαν δοθεί στο γήπεδο του Φαλήρου.

Αφετέρου η ανακαίνιση του Παγκρήτιου, το οποίο όπως είναι γνωστό κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα στοιχίσει κατιτίς παραπάνω απ’ όσο είχαν υπολογίσει οι… μπακάληδες της ΕΠΟ.

Στην ομοσπονδία εκτιμούσαν ότι με ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ θα κατάφερναν να ολοκληρώσουν τα βελτιωτικά έργα, ωστόσο σύμφωνα με έκθεση που έγινε από τον δήμο Ηρακλείου το κόστος θα είναι υπερδιπλάσιο και συγκεκριμένα αναμένεται να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Τα έργα που απαιτείται να γίνουν είναι το στέγαστρο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, η επέκταση των αποδυτηρίων, η τοποθέτηση (αγορά ή ενοικίαση) μάτριξ και των απαραίτητων γεννητριών, ενώ βελτιωτικά έργα επιβάλλεται να γίνουν και στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Οι… μπακαλόγατοι της ΕΠΟ μπορεί να διαρρέουν ότι θα καταφέρουν να τα κουτσοβολέψουν κάνοντας παζάρια με τους εργολάβους, ωστόσο όσο πλησιάζει η ημερομηνία στην οποία πρέπει να δηλωθεί η έδρα των προκριματικών αγώνων για το Euro 2020 (6 Φεβρουαρίου), αλλά και οι πρώτοι εντός έδρας αγώνες με Ιταλία και Αρμενία (8 και 11 Ιουνίου), τόσο ο κλοιός θα σφίγγει και θα πνίγει σαν θηλιά την ομοσπονδία, όπου τα κρούσματα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης χρήματος συνεχίζονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ